Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Póki co niech dadzą schowek i zmienią sterowanie, to są najbardziej palące problemy jakie mają gracze.

LOL, masz przecież skrzynie z ~230 slotami w namiocie w startowym obozie obok łóżka. 

Edytowane przez maaaguuu
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Mnie drażni ten wypalony wygląd w słoneczny dzień, nie tylko w tej grze zresztą

Nie wiem czy u Ciebie w tym leży problem, ale osobiście zmniejszyłem ekspozycję na 30 i gra nabrała głębi koloru (nie mam oleda)

Opublikowano (edytowane)

Koreańczycy wymyślający koło na nowo... Serio, ten ich interfejs to jest właśnie wymyślanie koła, ale nasze będzie lepsze, takie bardziej kwadratowe. Na szczęście zaczęli to poprawiać. Po najnowszej aktualizacji mamy skrzynię do przechowywania śmieci i nie uwierzycie, naciśnięcie J - to dziennik, a I - to ekwipunek. Jak oni na to wpadli?

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Dirian napisał(a):

To akurat jedna z tych gier, co na screenach wyglądają dużo gorzej niż na żywo. Lepiej w tę stronę, niż na odwrót, jak to bywa w innych grach ;) 

Póki co  a gra wygląda tylko w pełnym słońcu. O innej porze dnia jest tragedia.

Opublikowano (edytowane)

Po zagraniu kilku godzin więcej mogę stwierdzić, że to taka zelda botw osadzona (walka, umiejętności i inne mechaniki) w bardziej "realistycznym" świecie i grafiką/widoczkami dającymi vibe RDR2 (przynajmniej na początku gry). 

Jestem mile zaskoczony, bo materiały przedpremierowe mnie tak nie zachęciły jak ogranie tego na własną rękę. Na minus fabuła, optymalizacja, bugi, ale to jest jeszcze trochę do połatania - z drugiej strony na tak otwarty świat, który daje takie możliwości interakcji to i tak dowieźli. Jak widzę, już niektóre filimiki na yt to możliwości bycia kreatywnym dają ogromne możliwości. Trochę jak z CP2077 - złożoność ich delikatnie przerosła.

Jak ta gra nie dostanie GOTY na PC to ludzie nie potrafią już docenić tego typu gier. Pierwszy raz od CP2077/RDR2 mam taką radość z grania.

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tak napisało AI, a nie że sam sobie to wymyśliłem :) 

"

Nagroda GOTY (Game of the Year – Gra Roku) przyznawana jest produkcjom, które wyróżniają się na tle innych pod wieloma względami. Decyzje podejmowane przez redakcje, krytyków i gremia jurorów (np. w ramach The Game Awards) biorą pod uwagę szereg kluczowych czynników.

Oto co najczęściej bierze się pod uwagę przy wyborze GOTY:

Ogólna jakość i kreatywność: Gra musi oferować wybitne wrażenia, wyróżniać się unikalnym stylem graficznym, świetną oprawą audiowizualną oraz innowacyjnością.

Fabuła i narracja: Głęboka, dobrze napisana historia, która angażuje gracza, jest jednym z najważniejszych elementów.

Mechanika i projekt rozgrywki (gameplay): Doceniane są innowacyjne mechaniki, zbalansowany poziom trudności oraz dobrze zaprojektowane poziomy.

Wpływ na branżę i głosy graczy: Nagradzane są produkcje, które wywołują zachwyt wśród graczy z całego świata i mają wysokie oceny.

Spójność techniczna: Gra powinna działać płynnie, bez rażących błędów technicznych, które uniemożliwiałyby rozgrywkę (zły stan techniczny w dniu premiery może przekreślić szanse na

nagrodę, nawet jeśli gra jest dobra).

Całościowe wrażenie (Polish): To, jak gra funkcjonuje jako kompletne dzieło – reżyseria, muzyka, świat. 

"

Ta gra nie ma fabuły przecież, a jak ma to podobno strasznie nijaką.

A dwa, głosy wszędzie oscylują między 60-80% zachwytów. 

Te dwa aspekty wykluczają tą grę z dostania takiej nagrody jak GOTY, może jakieś pojedyńcze nagrody, za innowacje itp ale za całokształt nie ma szans. 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, DITMD napisał(a):

Elden miał głęboka, angażująca gracza fabułę :hihot: 

Tylko w Eldenie czy Soulsach trzeba sobie to puzzle poskładać w całość, jak się ich nie poskłada, wtedy można powiedzieć, że nie ma fabuły :) Elden w ogóle GOTY dostał? :E tego to nie wiedziałem nawet.

Opublikowano

A no, musiałem sam sprawdzić. :D

ER wygrał GOTY w 2022 roku z:

• A Plague Tale: Requiem
  • God of War Ragnarok
  • Horizon Forbidden West
  • Stray
  • Xenoblade Chronicles 3

Czyli z grami nastawionymi na fabułę (poza Stray). Co tylko pokazuje, że gra wcale nie musi opierać się na fabule, żeby zgarnąć GOTY.

Opublikowano
36 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tylko w Eldenie czy Soulsach trzeba sobie to puzzle poskładać w całość, jak się ich nie poskłada, wtedy można powiedzieć, że nie ma fabuły

Mylisz lore ze story. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Głęboka, dobrze napisana historia

Ja tu tylko to zostawię. W 2016, 17, 19, 21, 22, 24 roku to były iście spektakularne fabuły, pamietam je do dziś :E 

image.png.418494f75ffceb1f2f3b9c8f3b5d8a54.png

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Tak się złożyło, że siedząc rano na kiblu czytałem listę zmian dzisiejszej aktualizacji do gry.  632MB samej radości. Dawno nie czytałem listy zmian tak solidnej i naprawiającej najbardziej palące problemy, jednak kultura pracy w Korei jest na wyższym poziomie niż u nas czy w Ameryce, gdzie doprosić się nie można konkretnych poprawek, np. do Battlefield 6.

Jeśli utrzymają tempo i dalej będą naprawiać zgłaszane przez graczy problemy bez odwlekania ich to mają u mnie medal z kartofla za szacunek do graczy.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Tak się złożyło, że siedząc rano na kiblu czytałem listę zmian dzisiejszej aktualizacji do gry.  632MB samej radości. Dawno nie czytałem listy zmian tak solidnej i naprawiającej najbardziej palące problemy, jednak kultura pracy w Korei jest na wyższym poziomie niż u nas czy w Ameryce, gdzie doprosić się nie można konkretnych poprawek, np. do Battlefield 6.

Jeśli utrzymają tempo i dalej będą naprawiać zgłaszane przez graczy problemy bez odwlekania ich to mają u mnie medal z kartofla za szacunek do graczy.

Jeden z recenzentów z YT opowiadał, że miał problem z uruchomieniem gry (przedpremierowa wersja) po patchu (problem indywidualny, innym działało). W 40min od napisania na oficjalnym discordzie dla tych ludzi, wleciała łatka przepuszczona przez steam'a i jeszcze go przeprosili, że nie działało

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To proszę nauczyć AI żeby głupot nie wypisywało :E

22 minuty temu, Fatality napisał(a):

Ja tu tylko to zostawię. W 2016, 17, 19, 21, 22, 24 roku to były iście spektakularne fabuły, pamietam je do dziś :E 

25 minut temu, Jaycob napisał(a):

Mylisz lore ze story. 

No ale też tam z opisów przediotów, rozmów z NPC, przerywników filmowych mamy informacje odnoścnie fabuły. Także trochę chyba tego nie rozróżniam, no ale cóż.

"Fabuła jest ukryta (tzw. environmental storytelling). Prawdziwe zrozumienie wydarzeń często wymaga analizy opisów przedmiotów, broni i lokacji."

Opublikowano

Zjem śniadanie i zabieram się za Crimsona, gierka jest zacna, miło widzieć te wszelkie zmiany, poprawki jakie wprowadzają, oby nie przestali, bo kto się broni przed chęcią zagrania, to właśnie dzięki takim "zagraniom", czyli patchom mogą zakupić grę i zagrać.

Póki co jestem przed końcem 2 aktu. Co nie co porobiłem z pobocznych, jedynie te bounty które są daleko od głównego miasta odstawiłem na bok, nie chciałem tyle ganiać ale to do zrobienia. 

Za podatek o którym wcześniej pisałem zapłaciłem 50 srebra, widzę, że to 10% od wzbogacenia się, nie miałem kasy na założenie safe 0%, to sprzedałem ukradzioną sztabkę złota za 500 srebra. Dlatego Fiskus mnie szukał. :E