Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, samsung70 napisał(a):

a dlaczego tak masz? z psychologicznego punktu widzenia, czy jesteś samotnikiem, introwertykiem, lone wolf graczem? 

ja rownież nie przepadam za multi, lubie grać solo, ale AI partner pomocnik w grze lubie mieć bo jest nieco ciekawiej. 

Ja też nie lubię AI pomocników bo często bez mojej zgody i wiedzy załatwiają za mnie czynności, które lubię.

A multi nie lubię, bo nie mam już czasu, żeby osiągnąć odpowiedniego skilla, aby znaleźć się chociaż w połowie tabeli. A coopa nie lubię, bo gra staje się zbyt angażująca a nie mogę sobie pozwolić na to, aby nie móc w dowolnym momencie jej przerwać.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
25 minut temu, Sheenek napisał(a):

A nie wyglada to dla ciebie lepiej bez DLSS? Ja u siebie widze spora roznice w ostrosci grajac w natywnym 4k bez dlss.

Przecież bez dlss nie da się w to grać. Chyba, że konsola experience.

Opublikowano
4 minuty temu, j4z napisał(a):

Przecież bez dlss nie da się w to grać. Chyba, że konsola experience.

o czym kolega mowi? masz jedną z najlepszych kart GPU na świecie, na Twoim OLEDZIE śmiało możesz zagrać w 60FPS bez DLSS, ale za to FGx2, a 60FPS to o wiele lepsze doświadczenie niż konsola. 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Czytalem, ze w DLC ma przyjsc coop i multiplayer

w orginalnej wypowiedzi było "lub" zamiast "i" ;) 

Wolałbym DLC. Ale jak będą łasi na kasę to raczej multiplayer

• Upvote 1
Opublikowano

Sprawdziłem, z DLAA mam 66fps, z DLSS balans mam 130fps, obie opcje z FG. Wiadomo, że te 66fps jest niegrywalne bo to po FG. Wygląda lekko lepiej ale obraz jest strasznie zmulony więc występuje spory blur który i tak psuje odbiór.
DLSS balans jest na tyle grywalne w tej grze, że nie widzę problemu by tego nie używać, gram w sporo gier, gdzie widziałem czasem większą lub mniejszą przepaść między DLSS jakość balans i DLAA. Wyłączenie RR pogorszy i tak odbiór gry. 
Przegrałem tak ponad 30 godzin i nie widzę problemów. 

Zaraz odpalę moda na MFG, jestem ciekaw jak bardzo będzie popsuty obraz, bo wiadomo, że oryginalne FG x2 jest lepsze.

Opublikowano
18 minut temu, Fatality napisał(a):

w orginalnej wypowiedzi było "lub" zamiast "i" ;) 

Wolałbym DLC. Ale jak będą łasi na kasę to raczej multiplayer

Tak, my bad. CEO powiedzial albo DLC albo multiplayer. 

Cytat

As a highly anticipated title for Pearl Abyss, it requires performance beyond just one-time package sales. CEO Heo stated, "We are planning to release additional content, such as Crimson Desert DLC (downloadable content) or multiplayer content, depending on market demand."

https://www.g-enews.com/article/ICT/2026/02/202602121425467607c5fa75ef86_1

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Sprawdziłem, z DLAA mam 66fps, z DLSS balans mam 130fps, obie opcje z FG. Wiadomo, że te 66fps jest niegrywalne bo to po FG. Wygląda lekko lepiej ale obraz jest strasznie zmulony więc występuje spory blur który i tak psuje odbiór.
DLSS balans jest na tyle grywalne w tej grze, że nie widzę problemu by tego nie używać, gram w sporo gier, gdzie widziałem czasem większą lub mniejszą przepaść między DLSS jakość balans i DLAA. Wyłączenie RR pogorszy i tak odbiór gry. 
Przegrałem tak ponad 30 godzin i nie widzę problemów. 

Zaraz odpalę moda na MFG, jestem ciekaw jak bardzo będzie popsuty obraz, bo wiadomo, że oryginalne FG x2 jest lepsze.

o jakim modzie mowa? tutaj jest normalnie MFG, nic nie trzeba kombinować :)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

Na RTX 4080 nie ma "normalnie MFG".

Edytowane przez Kabor
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, samsung70 napisał(a):

Dla Ciebie :P ja mam RTX 40 więc nie mam możliwości włączenia x3, x4, sprawdziłem, x3 jest nawet grywalne, ui nie lata, nie ma problemu póki co, problemem jest to, że mamy FSR zamiast DLSS i to widać, dopiero przełączenie na DLAA ewentualnie lekko na jakość poprawia jakość obrazu, DLSS balans nie wygląda tak źle jak gram ale ten mod pogarsza jakość i widać tu FSR, blur... blurem pogania. Dla słabszego sprzętu dobra alternatywa, nawet lepiej działa niż ostatnie wersje w DL The Beast jak testowałem, tam np UI się dwoiło- rozciągało itd. 

Normalnie z x2 mam z 130fps, włączając x3 mam z 170-180, kosztem ok 10ms, chyba jakoś tak. Przy DLSS jakość z x3 mam ok 164fps i 48.7ms, w x2 mam 110fps i ok 40ms, o ile coś nie pomieszałem.

Mod w wersji DLSS Enabler 4.3.1.0 STABLE
https://www.nexusmods.com/site/mods/757?tab=description

edit:
Wracam do DLSS i normalnego FG, bo ten blur nie jest tego wart. 
Gdybym miał RTX 3060Ti, to jedyne rozwiązanie by sobie pomóc, ten mod to jedyna pomoc i jakoś bym przymknął oko ale w moim przypadku przy takiej karcie, która natywnie ma x2, to jest raczej w tej grze nie potrzebne, w DL The Beast nie było takiego bluru ale może też wina tego, że tam obraz ciemniejszy, a tu mam jaśniejszy, słoneczny klimat nawet gdy obie gry są odpalone w HDR i to się rzuca w oczy. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
9 minut temu, seba842005 napisał(a):

u mnie 40h i jak na razie odstawiam... znudziło się latanie z punktu A do B etc... może innym razem. 

heh, tak się właśnie zastanawiałem jak długo gra bez fabuły z najlepszymi nawet mechanikami będzie w stanie utrzymać graczy. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Sheenek napisał(a):

70fps to konsola experience?

4 godziny temu, samsung70 napisał(a):

o czym kolega mowi? masz jedną z najlepszych kart GPU na świecie, na Twoim OLEDZIE śmiało możesz zagrać w 60FPS bez DLSS, ale za to FGx2, a 60FPS to o wiele lepsze doświadczenie niż konsola. 

A przepraszam, nie jest oczywiste, że dla mnie od pojawienia się na rynku PS4 Pro, około 60kl to doświadczenie konsolowe jest. Od tamtej pory nie istnieją dla mnie tryby 30kl. Oprócz jakichś ekstremalnych wyjątków typu GTA 6 chyba zawsze jest tryb 60kl do wyboru.

Na PC gram w 120. Wyjątkowo zdarzało mi się w 90. 

PS pograłem trochę z FG x2, dlss B bodajże i RR wyłączony. Laga nie zauważyłem. Będę jeszcze kombinować z tym x4. 

PS2 od niedawna na PS5 Pro w CD jest tryb, w którym gra chodzi w około 100kl, o ile pamięć mnie nie myli. 

Edytowane przez j4z