Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiałem się po co się tutaj pakuje te niebieskie przedmioty. Z tego co czytam, to jest taki DS skopiowany z BDO. Czyli robisz za woźnicę i jedziesz z towarem, w czasie rzeczywistym, z punktu A do B, żeby go sprzedać (musisz mieć minimum 25 sztuk czegoś, bo to handel hurtowy), im dalej są te punkty od siebie, tym większa przebitka. No i po co komu te ostatnie gry Kojimy?

Ale na poważnie, nie ogarniam, co tu robi taka mechanika :D

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 1
Opublikowano

hej, swoją drogą, to zarządzanie ekwipunkiem jest okropne, brakuje mnóstwo udogodnień, takich jak np przypięcie tych całych przepisów, segregowanie niewiele daje, takie same itemy powinny się inaczej stackować, a nie zawalać osobne sloty.  Powinno się dać jakieś notki swoje do tego, mapa też jest z dupy, przy takiej ilości wszystkiego powinna być możliwość dodawać różnorakie własne znaczniki, ale i notatki... 

jak stakowanie można już poprawić modami, tak sami twórcy powinni się temu bliżej przyjrzeć..

porównanie mam jedynie do Wiedzmina Trzeciego, ale serio tam o wiele lepiej to było zrobione, 

PS. chyba mam mały bug, nie mogę przeczytać tego. 

mam drewno, ale nie mogę go oddać 

wchodzę w czytanie notki, ale nic się nie odhacza... 

image.png.278842902bb4d8dbd348064e09e938d6.png

no i nawet na obrazku widać, godzina 7:057 :D wtf

• Upvote 1
Opublikowano

35h 9 akt i już mam dość. 

Historia już idzie we właściwym kierunku,walka daje mega fan. Krainy fajne ale

dalej są te zje... zagadki,i tu nie chodzi o ich trudność bo wiadomo co zrobić. Wszystko musi być na milimetry bo nie zaliczy.

Eh a było tak dobrze...

• Sad 1
Opublikowano

To czy tylko mi na forum nie podoba się model walki? 

Mówię na forum, bo typowi z kanału lootbox również się nie podoba, a grą jarał się mocno przed premierą.

Opublikowano
11 minut temu, j4z napisał(a):

To czy tylko mi na forum nie podoba się model walki? 

Mówię na forum, bo typowi z kanału lootbox również się nie podoba, a grą jarał się mocno przed premierą.

Tylko Tobie:red:

Opublikowano
22 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Toć to ponoć jeden z najbardziej zachwalanych elementów. Zresztą jak się ogląda streamy, to wygląda to czadowo, ale nie wiem jak to wygląda z perspektywy pada/K+M.

walka jest soczysta i dynamiczna, błąd który wielu ludzi popełnia to zamiast trzymać guzik ataku od:  lekki/mocny atak bronią to  wciskają, dzisiaj rano to odkryłem i zmienia to wiele w czasie walki

Cytuje:

W walce jego główny przekaz jest taki, że gra słabo tłumaczy podstawy. Według niego ataki powinno się częściej przytrzymywać, a nie spamować, a parowanie działa jako przytrzymanie bloku w dobrym momencie, nie szybki tap. Dodaje też, że część umiejętności wymaga odpowiedniego poziomu Staminy lub Spirit, że środowisko może pomagać w walce, np. ogień i fizyka, oraz że niektórzy bossowie mają bardzo konkretne “kontry”, które mocno ułatwiają starcie.

żródło:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3690165914

Opublikowano (edytowane)

Ja nawet walcząc mieczem używam chwytu, rzucania, kopnięcia itd. Wszystko zależy od tego jak idzie walka, albo się rozpędzić staranować przeciwnika, albo go przewrócić biegnąc w niego. Jak walczę na jakiejś wysokości to łapię przeciwnika i zrzucam go, używam też uderzenia dłonią, używam oślepienia, dobre na bossów, praktycznie idzie łatwo pokonać takiego przeciwnika. Nie oglądałem ani nie czytałem nic na necie, wszystko to wziąłem z opisów skilli w zakładce. 
W szkole uczyli mnie czytaj ze zrozumieniem. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

35h 9 akt i już mam dość. 

Twardziel ja odpadłem po 3h jak po raz setny jak gra nie dawała mi ogarnąć bo stoisz nie pod tym kątem/miejscu/w dupsku  interakcji z człowiekiem/czy innym badziewiem.  Wpieniłem się i kupiłem na początku tygodnia DS2:OTB i cudowna gra i już 25h za mną.
Kupując CD w preorderze modliłem się aby interakcja z otoczeniem nie była skasztaniona już po 30 minutach wiedziałem, że jest. Twardo grałem aż musiałem podpalić bluszcz na wierzy strzałą tylko strzała nie chciał się podpalić... po czym po kilkunastu minutach jak powywracałem prawie wszystkie paleniska gra pyk strzała się odpala po zrobieniu dokładnie tego samego co kilkadziesiąt razy wcześniej xD Myślę zwracam ten szrot a tu nagrane 2.9h :Crash: no to z braku laku sobie poczekamy na patche. Sama gra by mi podeszła ale nie ma nic bardziej irytującego niż zglitchowana interakcja ze światem. 

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Na razie miałem jednego bossa i po ulepszeniu ekwipunku nie miałem z nim problemu, a mobki są na strzała, także na razie nie widzę sensu w kombinowaniu. 

A jaka różnica jest, czy przetrzymam blok czy klikne podczas parowania?

Edit: 

Według SI nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o parowanie. 

Spoiler

Screenshot_20260328-131541-989.thumb.png.89832698d89c7441f493c9414fa3f12f.png

Edytowane przez j4z
Opublikowano
2 minuty temu, j4z napisał(a):

Na razie miałem jednego bossa i po ulepszeniu ekwipunku nie miałem z nim problemu, a mobki są na strzała, także na razie nie widzę sensu w kombinowaniu. 

A jaka różnica jest, czy przetrzymam blok czy klikne podczas parowania?

który boss? ten z kamieniolomu?

ten skur**el

image.png.f6733d704af669139a4d8c31220796ba.png

Opublikowano
43 minuty temu, Art385 napisał(a):

Twardo grałem aż musiałem podpalić bluszcz na wierzy strzałą tylko strzała nie chciał się podpalić... po czym po kilkunastu minutach jak powywracałem prawie wszystkie paleniska gra pyk strzała się odpala po zrobieniu dokładnie tego samego co kilkadziesiąt razy wcześniej xD 

To zostało poprawione w patchu 1.03.

Tak na marginesie to czytajcie te tutoriale - wystarczyło wyjąć miecz i podpalić krzaczora refleksem słonecznym.

• Upvote 1
Opublikowano

Kupiłem, chwila za mna - graficznie znośnie, ładnie kolorowo, drzewami trzepie jak w podkręconym o 200% W3 :E.

Walka coś ala dogma 2, narazie bardzo haotyczna, nie wymagajaca zbyt wiele poza spamowaniem ..

Fabuły nie oczekuje, eksploracja na wzór Zeldy.

Musze pograć dłużej, choć nie jest źle - myślałem że się odbije.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, caleb59 napisał(a):

To zostało poprawione w patchu 1.03.

Tak na marginesie to czytajcie te tutoriale - wystarczyło wyjąć miecz i podpalić krzaczora refleksem słonecznym.

Ten trik to ja widziłem już przed premierą u jewtuberów ale to nie o to chodzi gówniana strzała nie zapala się zawsze wtedy kiedy powinna i zmiana mechaniki aby osiągnąć cel wcale nie powoduje, że ta poprzednia mechanika nie jest skopana. 

Edytowane przez Art385