Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

dotarłem do Rozdziału 3 po 24h, z czego 4h to pewnie ustawienia :D

nie ma bata, niektóre ujęcia z tej gry mogłyby śmiało robić z materiały marketingowe

oglądam Tivolta, u niego w grze dość czesto padał deszcz, ja miałem tylko raz, 

uwielbiam deszcz w grach, potrzeba moda na manipulację pogodą :)

image.thumb.png.e814a9edfe132f745cf069ee5ee334de.png

Pokaż ukrytą zawartość

image.thumb.png.0d6bba62b1a30a1b30ae8db63ff49d7f.png

O gra z DLSS bo deszczu nie widać 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

To przy jakimś konkretnym ustawieniu jest? U mnie normalnie pada. 

Pewnie już poprawili na początku jak lał deszcz, to po chwili na DLSS wycinało deszcz, widać, że mokro, słychać, że pada ale deszcz na stałym ujęciu wycinało. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Niesamowity zwrot akcji z tymi recenzjami. Ludzie, którzy przegrali minimum 10h to w tej chwili na steam 90% i niby 5 baniek kopii już pękło. 

Ponad 200K dzień w dzień od premiery się bawi.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Bo ta gra jest dobra, tylko większość aktualnie zrobi rage qłita przez te interakcje. Pewnie po 10h się człowiek uodparnia albo nie ma tylu skopanych npców ewentualnie siedzisz w dziczy gdzie npców nie ma. Gra ma potencjał gruby, eksploracja wciąga, walka jest fajna. Jak połatają interakcje to będzie mocne 8/10. Ja nie gram na razie, bo mam do siebie szacunek ale niektórzy nie mają albo mają wyższy próg bólu to już mogą grać. Ja poczekam ze 3 miechy. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ryszawy napisał(a):

Potwierdzam, dedykowana wersja RenoDX dla Crimson Desert jest całkiem, całkiem rozwinięta.

Aż tak jasno w nocy nigdy nie miałem. Gościu źle chyba hdr ustawił.

Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Niesamowity zwrot akcji z tymi recenzjami. Ludzie, którzy przegrali minimum 10h to w tej chwili na steam 90% i niby 5 baniek kopii już pękło. 

Ponad 200K dzień w dzień od premiery się bawi.

Następny dowód ze  teraz ci pseudo recenzenci są gówno warci, pewnie nawet nie grali a recenzują - żałosne

Opublikowano (edytowane)

W przypadku RenoDX powinno się mieć włączony HDR w grze? Czy Reno działa jako osobno i włączenie hdr w menu gry się gryzie? Czytałem, że wszelkie auto hdr, rtx hdr mają być off.

obraz.png.44baeb9bc2400b72213f2af4c7adf450.png

btw ja prawie questów nie mam do zrobienia, został mi główny wątek i 2 poboczne i po zabawie. :E Trzeba szukać zadań w innej lokacji. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
32 minuty temu, Reddzik napisał(a):

W przypadku RenoDX powinno się mieć włączony HDR w grze? Czy Reno działa jako osobno i włączenie hdr w menu gry się gryzie? Czytałem, że wszelkie auto hdr, rtx hdr mają być off.

HDR w grze powinno być włączone (chyba że instrukcja mówi inaczej).

Auto HDR/RTX HDR muszą być wyłączone, bo mogą się pogubić i nałożyć HDR na HDR i w sumie ciężko przewidzieć jaki będzie efekt.

Dodatkowo domyślne ustawienia ReShade powinny być wyłączone - Generic Depth OFF i Effect Runtime Sync OFF. Ma być tylko RenoDX w addonach.

Następnie restart gry. Teraz można konfigurować RenoDX, co z reguły sprowadza się tylko do ustawienia maksymalnej jasności posiadanego ekranu :)

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, AlienT napisał(a):

Następny dowód ze  teraz ci pseudo recenzenci są gówno warci, pewnie nawet nie grali a recenzują - żałosne

He? a w czym kłamali?

Opinie graczy mogą się pokrywać z reckami ale nie muszą.

Opublikowano
5 godzin temu, MaxaM napisał(a):

HDR w grze powinno być włączone (chyba że instrukcja mówi inaczej).

Auto HDR/RTX HDR muszą być wyłączone, bo mogą się pogubić i nałożyć HDR na HDR i w sumie ciężko przewidzieć jaki będzie efekt.

Dodatkowo domyślne ustawienia ReShade powinny być wyłączone - Generic Depth OFF i Effect Runtime Sync OFF. Ma być tylko RenoDX w addonach.

Następnie restart gry. Teraz można konfigurować RenoDX, co z reguły sprowadza się tylko do ustawienia maksymalnej jasności posiadanego ekranu :)

I z tym trzeba bardzo uważać, u mnie sypie artefaktami.

Co do gry - byłem sceptyczny, ale wyszedł im dobry pasztet. 

Na tyle dobry, że mam ochotę na więcej. 

Jezeli ktoś grał w ZELDE TOTK to sie tu szybko odnajdzie. Dla większosci graczy zapewne powiew świerzości.

Zobaczmy co dalej ...

Opublikowano (edytowane)

Gra jak stalker explorem stoi. Pany gdzie zdobyć maskę złodzieja? Kupiłem u kupca koło wiatraka i mnie straż zawineła i zabrali maskę. Gdzie teraz to kupić zdobyć? Bo chciałem Bank obrobić.

Edytowane przez STALKER
Opublikowano (edytowane)

Solidny ten patch się wydaje. Zara potestuje. 45h za mną 8 rozdział. Tak jak pisał odin, dopóki nie robi się fabuły, to gra się bardzo przyjemnie, chociaż już od 7 rozdziału dużo i sensowniej się dzieje.

Gra ma 12 rozdziałów plus epilog.

Edytowane przez Tomek_ITH