Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jednak nie mesjasz?:(

6 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Ja gram, jestem w 11 rozdziale, więc blisko końca. Nie będę robić pobocznych, bo jest tego zwyczajnie za dużo, na to mi czasu nie starczy. Pewnie na dniach skończę swoją przygodę z Crimsonem, lekko się wybiłem z grania przez poświęcenie czasu dodatku do Diablo 4 i sezonowi. 
Gierka jest spoko, te 7/8 myślę, że można dać ale na ostateczny werdykt poczekam na zakończenie gry.

Edytowane przez ODIN85
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jasne, że nie mesjasz.

Ja kończę ósmy rozdział. Te misje tutaj to śmiech na sali. Zero podbudowy. Idziesz gdzieś masz coś zrobić, ale po co i dlaczego to już musisz sam zgadnąć. Polazłem zrobić zadnie dla wiedźm, przy okazji postanowiłem znaleźć gówniaka z Pororina. Patrzę jakiś zamek, latające smoki wokół niego (to niby wiwerny), na mapie neutralny, podszedłem tak z ciekawości, nagle okazuje się że to złole i tam mieszka jakiś super złol, na którego ubicie wyskakuje mi misja prosto z du...py. Kto to, po co, dlaczego, to są zagadki CD.

Eksploracja super fajna, ale fabuła to buła...

Z pozytywnych informacji, da się "gołom renkom" załatwiać bossów, nawet bez żadnych ulepszaczy dla walki wręcz, co jest fajne i tak teraz staram się robić (już chyba pięciu plus Goryl z początkowych bossów, bo mi się przypadkowo włączył i postanowiłem sprawdzić). Chociaż, kiedy luda kupa i Herkules dupa, więc w tłumie jest różnie, szczególnie z Inkwizytorami.

Dlaczego Wachlarz Wiedźm jest teraz w torbie z narzędziami po ostatniej aktualizacji?

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Jednak nie mesjasz?:(

To nie ja pisałem o Mesjaszu. Gra jest fajna, bawię się dobrze, jestem po ok 180 godzinach w grze, co świadczy że się musi podobać, tylko wariat by grał i spędzał tyle czasu w grze. Zrobienie wszystkiego jest mega trudne i żmudne, co akurat nie zrobię, wiedziałem od początku że tak będzie, starałem się zrobić ile mogę, ale część chęci wyleciała przez przerwę na Diablo 4, nie wyrobiłem się z ukończeniem gry. 
Gra spokojnie na te 7-8 zasługuje. Można dodać, że dla urozmaicenia Ork i Damiane powinni móc zrobić misję, a nie blokada tylko dla Kliffa, zawsze to mogłoby urozmaicić nam grę. Jakbym chciał robić wszystko to z moim czasem gry- patrząc ile mam na liczniku,  to do jesieni może bym się wyrobił. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja jestem w 5 rozdziale. Damianem odpuściłem bo ciągle właśnie blokady że misja kliffa ale to się dowiaduje dopiero jak już się przełączyłem i szlak mnie trafił i ja olałem. Jakbym mógł to bym nią tylko grał ale PA nie wiadomo o co im chodziło z tymi dodatkowymi postaciami. Zgadzam się również, gra to takie 7. Świat piękny i niby bogaty ale wszystko jest wyrwane z kontekstu, w ogóle człowiek nie czuje co tu robi i po co ale robi. Ja traktuje te grę jako sandbox do robienia 1000 misji. Pseudo fabuła mi już dawno odleciała i nie wiem o co chodzi i w sumie średnio mnie to obchodzi. 

PA mogłoby dac już sobie siana z aktualizacjami gry w którą pyka 40k luda a zaraz będzie polowa mniej. Znów mody nie działają i rośnie frustracja za to. Przesadzają. Gra działa dobrze, nic już jej nie brakuje. 

I w życiu ta gra to nie mesjasz i wcale bym nie chciał żeby wiecej takich gier powstawalo. Jednak fabuła to fabuła, fajnie jest czuć historie w którą się gra. Te, swuat tutaj jest tak w ogóle za duży dla mnie i to sporo. Nie ma szans żeby to wszystko zobaczyć to po co tyle kasy marnować na pierdyliard rzeczy? A potem płacz, że gra droga i miliony kosztuje.... Moze na 200h tutaj zobaczę 40% kontentu może ciut więcej. Kasa w błoto tak samo jak ubi robi z AC... Tam to może z 30% człowiek znaczków ogarnie i oleje. Bez sen suuu. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Widać gołym okiem jak gracze rezygnują z dalszego grania. Początek zachwyt ale im dalej tym gorzej.

Tylko 6% graczy ukończyło grę. A już peak na steam jest mizerny. Tak to jest jak się robi gry MMO a fabuła jest nędzną jak zeszłoroczny śnieg

A miał to być pogromca RDR 2 czy innych sandboxów :). Średniak i tyle.

Edytowane przez CavieZ
  • Upvote 1
Opublikowano

W żadnej grze nie maksowałem, póki co jedynie to GoW Ragnarok zrobiłem tzw platynę na PS5. W Crimson Desert nigdy nie zamierzałem grać na umór i cisnąć każdy quest, robiłem na tyle ile chciałem, i to co uważałem, że mi się przyda w rozgrywce albo będzie dobre. 
Na pewno przejdę grę, może kiedyś się wróci jak dadzą jakieś DLC albo coś nie coś usprawnią ale póki co mam inne gry do grania, nie da się grać w jedną grę non stop, choć kiedyś grałem w MMO ale to było bardziej dla mnie jak czat party i przy okazji tłuczenie potworków, a tu mamy single MMO, tak samo miałem "dosyć" DA Inkwizycja, która dla mnie też była czymś podobnym i nazywałem to "single MMO". 

Cóż mała liczba ukończenia gry przez graczy nie dziwi. 

Opublikowano (edytowane)

Ja też już się poddałem jeżeli chodzi o mody, a używałem tylko RenoDX. Co aktualizacja to połowa rzeczy w RenoDX nie działa. Przesiadłem się na Crimson Weather działa z wersją 1.8, można sobie stonować wiatr na przykład, który w grze miejscami wkurza, włazisz do lasu, z HDR a tam wszystko drży i się telepie, co powoduje takie migotanie światła, że można ataku padaczki dostać. Ustawiłem siłę wiatru na 0.3 i jest ok. Plus korekcja kolorów w ReShade.

Niby można zablokować automatyczne  aktualizacje na Steam, ale dziady z PA dodają za dużo fajnych rzeczy w tych swoich patchach. Z ostatniej łatki to wiwerna jako zwierzak, całkiem spoko i poprawili cienie, teraz są RT, przynajmniej te od słońca, co robi sporą różnicę, bo potrafiły migać jak szalone.

Ja się cieszę grą, dla mnie to taki powrót do młodości, mimo tych wszystkich fabularnych bolączek. Zwiedzanie tego świata uzależnia, a sporo mi tego jeszcze zostało. No a w związku z tym, że granie na PC niedługo odejdzie do lamusa, to staram się dobrze bawić, dopóki jeszcze mogę...

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

PA mogłoby dac już sobie siana z aktualizacjami gry w którą pyka 40k luda a zaraz będzie polowa mniej. Znów mody nie działają i rośnie frustracja za to. Przesadzają. Gra działa dobrze, nic już jej nie brakuje. 

I wez tu dogodz ludziom... :E

Ktore mody sa takie wazne ze bez nich zle ci grac?

Opublikowano

@Sheenek przede wszystkim zwiększenie pojemności plecaka - ekwipunku i stakowanie przedmiotów. Jest jeszcze kilka fajnych QoL ale mogę się bez nich obejść. Chciałbym żeby PA ogarnęło także HUD i dało opcje limitowania ilości wyświetlanych elementów i zarządzania nimi. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, CavieZ napisał(a):

Tylko 6% graczy ukończyło grę. A już peak na steam jest mizerny. Tak to jest jak się robi gry MMO a fabuła jest nędzną jak zeszłoroczny śnieg

A miał to być pogromca RDR 2 czy innych sandboxów :). Średniak i tyle.

Idąc tą logiką, to RDR2 jest jeszcze niżej niż średniak. Po 8 latach tylko 20% osób ukończyło grę na Steamie :E

Taki średniak, że wykręcił rewelacyjny wynik sprzedaży z bardzo wysokimi ocenami graczy :E

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
W dniu 15.05.2026 o 20:08, Dresiq napisał(a):

Ktoś testował tą grę na gefroce now ? Bo aktualnie nie mam sprzętu, achętnie bym pograł.

No a apropo GeForce now Ultimate czy tego tańszego pakietu to da się to,wykupić tylko na miesiąc? Bo jak wchodzę na stronę gf now to tylko mi pokazuje rok z góry, a kiedyś było na miesiąc.

Opublikowano
34 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Idąc tą logiką, to RDR2 jest jeszcze niżej niż średniak. Po 8 latach tylko 20% osób ukończyło grę na Steamie :E

Taki średniak, że wykręcił rewelacyjny wynik sprzedaży z bardzo wysokimi ocenami graczy :E

Sprzedaż? A co ma sprzedaż ? Gry Mobilne sprzedają się w milionach i są to w większości syfiarskie gry. 

Średnia gra mobilna bije na głowę sprzedaż Crimsona. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, CavieZ napisał(a):

A już peak na steam jest mizerny.

O czym Ty piszesz? W tej chwili jest ponad 50k w grze po 2 miesiącach od premiery. Sprawdź sobie ostatnie tytuły dla przykładu Pragmata 6K. 

image.thumb.png.a37c53d2f38d99178b4cab4472ff18e9.png

36 minut temu, Godlike napisał(a):

No a apropo GeForce now Ultimate czy tego tańszego pakietu to da się to,wykupić tylko na miesiąc?

Tak możesz na miesiąc wykupić następnie anulować subskrypcje aby z karty Ci dalej nie pobrało.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Im bliżej końca tym gorzej mi się gra, to jest jakiś kryminał. Teraz żeby coś zniszczyć muszę to zrobić z powietrza... ok wylądowałem od razu dead, wczytywanko, no nic smoka nie mogę użyć bo leci cooldown, przespałem się i nadal tyle samo. Nie mogę kontynuować questa bo gra mi go sama blokuje... :hihot:  i stoję w miejscu, samemu nie podejdę bo zaraz dead, taka lokacja i takie widzimisię twórców, a smok... cóż odpoczywa i czeka na lepsze czasy. Może do jutra wypocznie biedaczysko, a jeszcze ani razu go nie użyłem, poza questem gdzie sam mi się pojawił. 
Myślałem, że dziś skończę grę... ale to nie będzie łatwe. Potem dziwić się, że mam tyle godzin nawalone według steama, jak sporo rzeczy jest sztucznie wydłużone. 

Zaraz meczyki w Ekstraklasie, to niestety nie skończę questa, może smok się wybudzi ze snu jak zamknę grę... bo jak nie, to nie będę minimalizować gry albo zostawiać jej w tle i czekać aż się smok pojawi. :hmm:  
Na serio im bliżej końca, tym większe moje zdziwienie jak oni to zaprogramowali... chyba po pijaku :pijaki:

edit:
Pisząc trochu się ruszyło, więcej niż spanie w grze, więc to leci normalny cooldown... trzeba zostawić grę i iść afk :cenzura: ustawić 30fps, by nie siorbało tyle mocy na darmo. To wygląda jakby grał w gache albo w inne mobilki z limitem czasowym.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, CavieZ napisał(a):

Sprzedaż? A co ma sprzedaż ? Gry Mobilne sprzedają się w milionach i są to w większości syfiarskie gry. 

Średnia gra mobilna bije na głowę sprzedaż Crimsona. 

To pokaż te gry mobilne, które biją na głowę sprzedaż Crimsona. A no tak, wszystkie są darmowe :E

Gry mobilne zarabiają krocie na mikro transakcjach dokonywanych przez dzieciaki i przez tak zwane w branży blue whales, które potrafią na jedną grę wydać po 10-100k$. Ten rynek jest kompletnie innym światem i nie ma co go porównywać do gier AAA. Ten rynek jest bardziej związany z psychologią niż rozrywką.

W przypadku Crimsona mamy duży sukces, bo świadczy o tym sprzedaż i ilość oraz jakość ocen. Gry średnie po prostu nie mają takich liczb. Większość osób nie wyda 70$ na średnią grę.

Jeszcze masz jakieś naciągane argumenty aby tylko udowodnić, że jak Ci się nie podoba gra, to jest średniak? 8:E

PS. RE9 też jest jeszcze świeży i tylko średnio 8k graczy na Steamie. Czyli co, jednak odwołujemy sukces Capcomu? :D

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, Sheenek napisał(a):

I wez tu dogodz ludziom... :E

Ktore mody sa takie wazne ze bez nich zle ci grac?

Robią fixy żeby kota trzymać a nie ma prawilnego szybkiego zapisu.... Po cholerne mi fixy na trzymanie kota???? 

Quick save to life saver W każdej grze... Renodx też szlak trafił... Zmienione twarze npc...