Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nawet gdyby mi za to płacili, nie słuchałbym tego gościa. Jego głos po prostu mnie irytuje :lol2: Nie widzę sensu oglądać przez godzinę, jak ktoś ględzi o grze, skoro mogę ją po prostu kupić i samemu ograć.

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, samsung70 napisał(a):

zamiast tego mozna obejrzeć mesjasza Horrou czyli Obsession 2026 bo jest na VOD. polecam, dałem ocenę 10/10 na IMDB, to jest mesjasz filmu-horroru! 

Zakładam, ze to ironia bo oglądałem ten film 2 dni temu :E  Taki mesjasz jak fabuła w Crimson :D 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
47 minut temu, Fatality napisał(a):

Zakładam, ze to ironia bo oglądałem ten film 2 dni temu :E  Taki mesjasz jak fabuła w Crimson :D 

Obsesja najlepszy horror od lat, tylko trzeba się trochę wczuć w to co sobie życzysz, np w tej sytuacji "KOCHAJ MNIE NA ZABÓJ", miazga, poza tym oceny na imdb mowią same za siebie, to nie jakieś filmweb . pozdro mordo 

Opublikowano

Miałem wrzucać info, ale darowałem sobie.
Pomieszali teraz w mapie, bo nie widać już wszystkich rzeczy mimo wybrania takiego filtra, a zostało to bardziej podzielone. Z jednej strony kolejne "filtry" pokazują bardzo dokładnie wszystkie odkryte surowce itp, ale teraz częściej trzeba przełączać się między tymi "filtrami" aby podejrzeć jakieś punkty.
Druga sprawa chyba ułatwili poszukiwanie poszlak z niektórych zadań, przynajmniej na takie trafiłem i nie musiałem już porównywać zdjęcia notatki z mapą i notatkami, bo gra zaznaczyła gdzie mam iść :hmm: W sumie duże ułatwienie, bo mam kilka map skarbów, których nie umiem znaleźć.

Dodatkowo po uruchomieniu gry, dostałem info o nagrodach i było to chyba 4-5 różnych zbroi.
Niestety poboczne zadania, nadal wyglądają jak wygenerowane przez bota AI we wczesnej beta wersji , bo dialogi nadal nie trzymają sensu i po prostu je "przyspieszam", szybko załatwiam i zapominam, zresztą te z "głównego" też wyglądają komicznie. Dobrze, zę gra nadrabia eksploracją i fajnymi miejscówkami :)

Opublikowano

No nie, chyba nie spodziewałeś się, że naprawią stronę fabularno-dialogową w aktualizacjach?

Misje poboczne i ich implementacja to istna tragedia (w większości). Wystarczy, że postawisz stopę w jakimś nowym regionie i nagle wyskakują ci zadania, niby fabularne, idź tam coś odbij, kogoś zabij, coś tam zrób. Tylko mały problem, bo one nie wynikają z fabuły, nie wiesz kogo ty tam masz iść i zabić, bo pierwszy raz słyszysz o kimś takim, ani dlaczego miałbyś coś wiedzieć o jakiejś frakcji w świecie gry, tylko dlatego, że przypadkiem przechodziłeś kilometr od ich siedziby.

Te zadania są po prostu odpalane przez skrypty reagujące na zbliżenie się do czegoś i tyle. Co jest mega wkurzająco-frustrujące, bo niektóre jednak są jakoś tam w fabule osadzone.

Tak było z tą fabryką eliksirów zajętą przez pająki. Dostałem zadanie jej naprawienia tylko dlatego, że przypadkiem podszedłem do tego zamku, ale olałem sprawę i później kiedy rzeczywiście robiłem zadania dla tego rodu, dostałem to zlecenie, co miało sens i jakoś tam z tej fabuły wynikało.

Jak już pisałem to jest MMO dla pojedynczego gracza i założę się, że była projektowana na początku jako MMO, bo to po prostu widać, słychać i czuć. Więc te aktualizacje są takie trochę jak w MMO, po prostu dodają milion pierdół (zbroje, zwierzaki, jakieś gry, dywaniki itd.) i trochę starają się zmienić te rzeczy, które są konsekwencjami nieprzemyślanych decyzji na etapie tworzenia założeń gry. Jak na przykład ciągłe parcie na to, co widać w każdej aktualizacji, żeby te dwie bezsensownie umieszczone w grze, dodatkowe, niby grywalne postacie, stały się jak Kliff.

Opublikowano (edytowane)

Zapomnij, prze znastepne 5 lay beda dodawac kotki i komody do CD myslac, ze w ten sposob jak mmo zacheca ludzi do zostania w ich grze... Marzenia scietej glowy dla nich. Statystyki mowia same za siebie, po co ladowac wiecejw te kotki? Zamiast ta gre ogarnac jakos? Niebywale. Ludzie wroca na krotko przy DLC a ponizje znow spadnie to do 5k lub mniej a Ci beda walic dalejw sciane kotkami.... Takie rzeczy kreca tylko azjatow.. 

image.png.6bf8ff1523a65529913fc5d43cc13e81.png

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)

to ja juz wole pacze od ubi czy bethesdy, przynajmniej modow nie wypierdzielaja ja krobi jeden pacz na 1 rok :P

widać nie tego oczekiwali gracze.... chyba ze ich ilosc spada równomiernie do ubytku paszy z koryta... buahahhaha

image.png.2d312faf51d54a6243781f9aaf1d2200.png

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

Gierka spoko ale ile można to maksować? Hodować rybki, meblować domek, łażenie po mapie, zbieranie tego wszystkiego do „kupy”. Oni wprowadzają patche stricte pod MMO, w single mało kto patrzy na takie bajery. 
Ja grałem bez modów. Nie potrzebowałem cheatów czy innych ułatwiaczy. 

• Upvote 2