Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Epoka popisu i nas raczej dobiega końca, nie wiadomo co po niej nastąpi.

Działające sztuczne łona to pewnie bardziej kwestia 20 lat niż dwóch, więc to jeszcze trochę czasu. I to na starcie pewnie tylko w Chinach czy Korei. Jak będzie z transferem takich technologii do reszty świata też nie wiadomo.

Długoterminowo to na pewno byłoby skuteczne rozwiązanie patrząc globalnie. A czy upadająca Europa też lokalnie na tym skorzysta, to nie wiem.

Zanim taka technologia uzyska wszystkie wymagane odpowiednimi przepisami certyfikaty i zaświadczenia, może już nie być Europejczyków. :)

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Chińczyków i Koreańczyków pewnie też. Albo Japończyków. Ogólnie kiepska sprawa z tym. W Ameryce też jest kryzys.

Ogółem odwrócenie tego trendu wymagałoby skoordynowanych działań państwa i dużych korporacji.

Musieliby masowo wyprać ludziom mózgi tak, żeby rodzina stała się celem ich życia.

Ciekawe w sumie, czy doczekamy takich czasów XD

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
54 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Chińczyków i Koreańczyków pewnie też. Albo Japończyków. Ogólnie kiepska sprawa z tym. W Ameryce też jest kryzys.

Ogółem odwrócenie tego trendu wymagałoby skoordynowanych działań państwa i dużych korporacji.

Musieliby masowo wyprać ludziom mózgi tak, żeby rodzina stała się celem ich życia.

Ciekawe w sumie, czy doczekamy takich czasów XD

Trzeba by ludziom pozabierać smartfony, wyrżnąć wszelakie sieci społecznościowe jakie obecnie znamy i ogólnie ograniczyć dostępność internetu, takie cofnięcie z dwadzieścia lat wstecz. 

Opublikowano
8 godzin temu, adashi napisał(a):

Epoka popisu i nas raczej dobiega końca, nie wiadomo co po niej nastąpi.

Działające sztuczne łona to pewnie bardziej kwestia 20 lat niż dwóch, więc to jeszcze trochę czasu. I to na starcie pewnie tylko w Chinach czy Korei. Jak będzie z transferem takich technologii do reszty świata też nie wiadomo.

Długoterminowo to na pewno byłoby skuteczne rozwiązanie patrząc globalnie. A czy upadająca Europa też lokalnie na tym skorzysta, to nie wiem.

Zanim taka technologia uzyska wszystkie wymagane odpowiednimi przepisami certyfikaty i zaświadczenia, może już nie być Europejczyków. :)

Ależ Europejczycy będą, bedą. Dokładnie na tej samej zasadzie na jakiej Neandertalczycy nadal istnieją.

Opublikowano
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

O czy wy tu w ogóle rozmawiacie. Im mniej ludzi tym lepiej dla planety -gdzie widzicie problem ? ;) 

Akurat ja nie widzę problemu, aczkolwiek długotrwałe naprawdę niskie TFR, czyli takie grubo poniżej 1, do problemów doprowadzi, bo zmiany będą zbyt szybkie. A naturalnej zmiany tendencji za mojego życia ja nie oczekuję.

Opublikowano
37 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Owszem. Poza tym lubię takie kontrowersyjne tematy. 

No to śmignij gdzieś do baru czy gdzie się teraz chodzi. A życia innych zostaw w spokoju. Jak widać lepiej je sobie ułożyli niż ty. Nie muszą wylewać gorzkich żali na inną plec na forach.

Opublikowano
39 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No to śmignij gdzieś do baru czy gdzie się teraz chodzi. A życia innych zostaw w spokoju. Jak widać lepiej je sobie ułożyli niż ty. Nie muszą wylewać gorzkich żali na inną plec na forach.

Skąd ten ofensywny ton? Poczułeś się jakoś zaatakowany? Nie sądziłem, że takie pytanie wyzwoli w kimś negatywne emocje. Koleżanka z filmiku to Twoja wybranka, czy o co chodzi? 

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Skąd ten ofensywny ton? Poczułeś się jakoś zaatakowany? Nie sądziłem, że takie pytanie wyzwoli w kimś negatywne emocje. Koleżanka z filmiku to Twoja wybranka, czy o co chodzi? 

A ty po co nakręcasz debilną wojnę płci? Robią takie wrzuty, bo to się klika. A nikt nie myśli o długoterminowych konsekwencjach.

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A ty po co nakręcasz debilną wojnę płci? Robią takie wrzuty, bo to się klika. A nikt nie myśli o długoterminowych konsekwencjach.

W którym konkretnie momencie coś nakręcam? Bo zalinkowałem filmik? Nie żartuj. Wojnę płci to nakręcają na przykład lafiryndy, które na patostreamie robią loda za pięćset złotych, a potem lecą do prokuratury, że zostały wykorzystane, jak z tym patostreamerem ajemgie1 co ostatnio było głośno w necie xD.

Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Misiek, sam się dajesz łapać na ten bs, bo klikasz w takie filmy. W ogóle dzisiejszy internet to straszna patologia. Największe debilizmy robione pod kliki.

To teraz poważnie - uważasz, że lepiej udawać iż problem nie istnieje? Nie do końca rozumiem do czego zmierzasz. Ja uważam, że należy nagłaśniać i stosować ostracyzm społeczny. Identyczna sytuacja jest z filmikami gdzie występują piraci drogowi i łamią wszelkie przepisy a także normy społeczne. Należy takie zachowania upubliczniać i piętnować, to może na drugi raz ktoś się zastanowi nad swoim postępowaniem. 

Obecnie mamy trend "you go girl" i przeświadczenie, że kobiecie wszystko wypada i wolno. 

Opublikowano
39 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

To teraz poważnie - uważasz, że lepiej udawać iż problem nie istnieje? 

Uważam, że to gówno robione specjalnie pod kliki w zatrważającej większości przypadków. Dużo ludzi się łapie, więc to działa. Podobnie z tymi wszystkimi bzdurnymi programami.

Tylko jakby nikt się nie puknie w głowę, że ludziom to faktycznie robi siano z mózgu i skutki obserwujemy po 30% zetek w związkach i dzietności ~1.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Uważam, że to gówno robione specjalnie pod kliki w zatrważającej większości przypadków. Dużo ludzi się łapie, więc to działa. Podobnie z tymi wszystkimi bzdurnymi programami.

Tylko jakby nikt się nie puknie w głowę, że ludziom to faktycznie robi siano z mózgu i skutki obserwujemy po 30% zetek w związkach i dzietności ~1.

Moim zdaniem to „gówno robione specjalnie pod kliki” świetnie pokazuje, dlaczego obecnie mamy jedynie około 30% przedstawicieli pokolenia Z w związkach i dzietność w okolicach jedynki. Tendencja tych wskaźników jest spadkowa od lat, a jedno ze źródeł problemu - jak sądzę - leży właśnie w postępującej demoralizacji, a nie w próbach jej publicznego obnażania. 

Zresztą ja kompletnie nie rozumiem tej metodyki - nie klikaj, nie oglądaj, to zniknie. Brak interakcji nie kasuje problemu. A milczenie i ignorowanie zjawiska to jedynie sprzyjanie jego utrwaleniu.

edit:

A co do samego nakręcania "wojny płci", no to co powiesz o takich treściach jak poniżej?

obraz.png

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
23 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Zresztą ja kompletnie nie rozumiem tej metodyki - nie klikaj, nie oglądaj, to zniknie.

Zniknie, bo tak działa algorytm. Nie będzie podrzucać treści, w które się nie klika.

W ogóle mam wrażenie, że wiele negatywnych treści można by wytępić przez cenzurę w internecie i paradoksalnie odbyłoby się to z korzyścią dla populacji.

A może już po prostu stary jestem i nabawiłem się alergii na to permanentne szczucie. A to się szczuje na kobiety, a to na imigrantów, a to na konkretną partię czy ideologię. Cała nasza pieprzona przestrzeń publiczna to jedno wielkie szczucie.

Zastanawiam się, czy jako rzekomo inteligentny gatunek nie stać na coś więcej niż wyzywanie się i oglądanie patostreamów?

Coraz gorzej to wygląda i jestem tym zmęczony. Po prostu zmęczony. Zresztą dziwię się, że wy nie.

• Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Zniknie, bo tak działa algorytm. Nie będzie podrzucać treści, w które się nie klika.

Czyli nadal uważasz, że jak o czymś nie mówimy, to tego nie ma? 

7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

W ogóle mam wrażenie, że wiele negatywnych treści można by wytępić przez cenzurę w internecie i paradoksalnie odbyłoby się to z korzyścią dla populacji.

Ugryź się w język!

8 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Zastanawiam się, czy jako rzekomo inteligentny gatunek nie stać na coś więcej niż wyzywanie się i oglądanie patostreamów?

Dlaczego tak wybiórczo podchodzisz do tematu? Przyczepiłeś się do patostreamerów (i słusznie), ale zupełnie pomijasz fakt, że przychodzi do niego na stream kilkanaście panien na dymanie.

Moim zdaniem bardzo dobrze, że coś takiego jest upubliczniane. Przynajmniej jakiś potencjalny oglądający może odkryć, że dziewczyna z którą się spotyka to zwykła ściera o którą pół miasta wycierało płyny ustrojowe. 

Opublikowano (edytowane)

5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Zresztą ja kompletnie nie rozumiem tej metodyki - nie klikaj, nie oglądaj, to zniknie. Brak interakcji nie kasuje problemu. A milczenie i ignorowanie zjawiska to jedynie sprzyjanie jego utrwaleniu.

Dosłownie tak dzialaja sociale, takie gówna są popularne bo dajesz im kliki, lajki i jeszcze puszczasz to dalej. 

5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

A co do samego nakręcania "wojny płci", no to co powiesz o takich treściach jak poniżej?

Wejdź na wykop, najlepiej na tag przegryw bądź redpill, będziesz mieć odbicie w drugą stronę. 

Bawisz się gównem, nie dziw się że śmierdzisz. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
8 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Bo to co piszesz to skrajny incelski debilizm. 

To, że żadna Cię nie chce i wolą nawet golodupca o skórze w odcieniu kału powinna dać Ci do myślenia, ale zamiast tego bredzisz i nakręcasz kretynska wojne plci.

• Confused 2
Opublikowano
8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

bo nie potrafisz na to spojrzec szerzej, w skali ludzkosci patostreamy to jakies nieistotne zjawisko, ludzie zawsze przeznaczali czas na jakies nieistotne/glupie rozrywki, po prostu forma ewoluuje wraz z czasem i dostepnymi mozliwosciami

a teraz zastanow sie co nas doprowadzilo do tego ze stalismy sie tak poteznym i inteligentnym gatunkiem bo zeby zaraz sie nie okazalo ze to ...co probujesz cenzurowac ;)

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

czy jako rzekomo inteligentny gatunek nie stać na coś więcej niż wyzywanie się i oglądanie patostreamów?

igrzyska dla ludu były, są i bedą i tego w żaden sposób nie unikniesz.

5 minut temu, kubikolos napisał(a):

teraz zastanow sie co nas doprowadzilo do tego ze stalismy sie tak poteznym i inteligentnym gatunkiem bo zeby zaraz sie nie okazalo ze to ...co probujesz cenzurowac ;)

image.png.904b39cab5a2ec76ae50bbd968f1e6e4.png

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
5 godzin temu, huudyy napisał(a):

Dosłownie tak dzialaja sociale, takie gówna są popularne bo dajesz im kliki, lajki i jeszcze puszczasz to dalej. 

Nie przeczę, jest dokładnie tak jak mówicie, ale jak wcześniej wspominałem samo nie klikanie nie eliminuje źródła problemu. 

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Bo to co piszesz to skrajny incelski debilizm. 

To, że żadna Cię nie chce i wolą nawet golodupca o skórze w odcieniu kału powinna dać Ci do myślenia, ale zamiast tego bredzisz i nakręcasz kretynska wojne plci.

Tak po prawdzie to nic złego nie napisałem. Za to Ciebie wyprowadził z równowagi filmik i lekko prowokacyjne pytanie, a teraz próbujesz mi wjechać na ambicję wymysłami vel "żadna Cię nie chce (...)" niczym pannica chwaląca się na tiktoku osiągnięciem, że ma faceta z Pakistanu xD. Nie wygląda to dobrze. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Zgadzam się, przecież za komuny, kiedy była cenzura, żyło się sielsko i anielsko. A jak do władzy dojdzie np. partia Brauna, to cenzura w końcu doprowadzi do ostatecznego rozwiązania pewnych problemów xDxDxD