Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@huudyy ale jest różnica pomiędzy tobą i @voltq bo on przed banem to miałem wrażenie po prostu całe dnie tu toczył ogromne spory i na to szło mnóstwo czasu. Ja rozumiem w trakcie pracy, ale nie całymi dniami o różnych porach, łącznie z weekendami. Stąd było moje zdziwienie, że ma kogoś. Ale oczywiście niech każdy żyje i robi co chce. 

Ja kiedyś marnowałem dużo czasu na forach. Wciąż to robię... Z tym, że teraz bardziej świadomie... :rotfl:

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Właśnie kolega z pracy się wkopał... Dwójka dzieci, dom na 50% i co? Baba poszła bokiem, chce się wyprowadzić na drugi koniec Polski, dzieciaków widywać nie będzie, chata do spłaty przez niego w 100%, alimenty nie wiadomo jeszcze. Żyć nie umierać, chłopak 39 lat w sile wieku... 

Tyle w temacie:E

Screenshot_20250725-145106953 (1).jpg

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Właśnie kolega z pracy się wkopał... Dwójka dzieci, dom na 50% i co? Baba poszła bokiem, chce się wyprowadzić na drugi koniec Polski, dzieciaków widywać nie będzie, chata do spłaty przez niego w 100%, alimenty nie wiadomo jeszcze. Żyć nie umierać, chłopak 39 lat w sile wieku... 

Gdzieś pisałem o podobnej sytuacji, dzieciak, kredyt ale gość ok.30 lat on jeszcze z babą był na tzw. "kartę rowerową" 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Tankietka napisał(a):

Haha, jaki sfrustrowany xD Dobry lolek. Pewnie celibat nie z wyboru jest grany.

Pudło.

Po prostu nie chcę małych terrorystów.

Można by skontrować pytanie i zagaić czy ta wyrozumiałość i oburzenie nie wynika czasem z zamoczenia pędzla w jakimś Gangesie? xD

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, crush napisał(a):

Pudło.

Po prostu nie chcę małych terrorystów.

Można by skontrować pytanie i zagaić czy ta wyrozumiałość i oburzenie nie wynika czasem z zamoczenia pędzla w jakimś Gangesie? xD

Małpa lepiej odczytuje związki przyczynowe skutkowe niż nieprawidłowe fale neuronowe w mózgu powyższego. Ale czego się spodziewać po przedstawicielach upadku mężczyzny których serio i na poważnie interesuje co obce kobiety robią xd I te przedstawianie poważnych "prac naukowych" jak to chmarami lecą na mudzynów itd. 

Edytowane przez Tankietka
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Ale czego się spodziewać po przedstawicielach upadku mężczyzny których serio i na poważnie interesuje co obce kobiety robią xd

Kompletnie mnie nie interesuje co robią. Jak już wspomniałem - byle nie tu. 🤗

Opublikowano

Przesłuchałem powyższy filmik na podglądzie i mój chwilowy wniosek jest taki. Po masowych płaczach o pokrzywdzeniu kobiet, zaczyna się chyba powoli etap płaczów o pokrzywdzeniu mężczyzn. Czyli ciągle wzajemne obwinianie się.

Niczym nie da się skutecznie zmusić ludzi do posiadania dzieci, ani nawet do formalizowania czy choćby budowy związków o charakterze romantycznym. Posiadanie dzieci to jest tak duży modyfikator standardu życia, że się po prostu nie da.

Kilkupokoleniowy etap bardzo niskiej dzietności jest imo nieunikniony. Za jakiś czas być może przyjdzie nowa moda znikąd albo sztucznie wykreowana, jak na Labubu, na bycie w związkach.

Państwa/korporacje byłoby dobrze, gdyby odpuściły ingerowanie w ten sektor społeczny, bo swoimi działaniami tylko opóźnią i zdegenerują naturalne procesy.

Życie bez związku romantycznego ma plusy w młodości, ale raczej minusy w starości. Społeczeństwo musi to zobaczyć na rzeczywistych przykładach i ocenić. A wynik takiej oceny to wielka niewiadoma. Bo lata życia w młodości są jednak o wiele cenniejsze od lat życia na starość.

Sztuczne łona będą chyba gamechangerem w tej kwestii. Wtedy związek romantyczny przestanie być etapem potrzebnym.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Ludojad napisał(a):

Nie wiem ci ten film wnosi do tematu. Zupełnie nic tu się nie dzieje niepokojącego. Jak ktoś potrzebuje niech szuka pakistanki w zamian. 

@adashi teraz z różnych powodów posiadanie dzieci jest niewygodne. Może przyjść dzień, kiedy skutki braku narybku staną się jeszcze bardziej niewygodne i trend się zmieni. To samo dotyczy trwalszych związków. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Sztuczne łona będą chyba gamechangerem w tej kwestii.

I myślisz że to przejdzie w Polsce?, gdzie pisiorom przeszkadza nawet in vitro w naturalnym łonie...

• Upvote 1