Skocz do zawartości

Marvel's Wolverine - PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten crap od INSOMNIAC nie ma nic wspólnego z Loganem, jakiego przez 60 lat widzieliśmy w komiksach czy filmach. Cała nadzieje w tym, że SONY nie sprzeda 6 milionów kopii w ciągu pierwszych miesięcy - w takim scenariuszu Disney & Marvel mówią "nara typie, goń się" i licencja stracona, może wtedy jakieś normalne studio dostanie szansę.

Opublikowano
6 godzin temu, Kaczkofan napisał(a):

Ten crap od INSOMNIAC nie ma nic wspólnego z Loganem, jakiego przez 60 lat widzieliśmy w komiksach czy filmach. Cała nadzieje w tym, że SONY nie sprzeda 6 milionów kopii w ciągu pierwszych miesięcy - w takim scenariuszu Disney & Marvel mówią "nara typie, goń się" i licencja stracona, może wtedy jakieś normalne studio dostanie szansę.

Zapomnij:E

c49129b0a0707b360349.png

Opublikowano

E-Day będzie ostatnim (mam nadzieję) gwoździem do trumny Xbox za czasów Spencera. Koszt równie wywalony w kosmos, do tego masa głupotek, ale poczekajmy jeszcze kilka dni zanim zaczniemy grillować. Obiecuję ODIN, że będę równie mocno gnoił każdy słaby projekt, niezależnie z jakiego studia :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wiem, że SBI jest zaangażowane w produkcję Gearsy, kijem gó*** nie ruszam :) Może między Marcusem a Dominiciem jest przestrzeń na męską miłość? Who knows. Poczekajcie jeszcze kilka dni do premiery, zacznie się shit storm - mam nadzieję :)

• Upvote 1
Opublikowano

Zauważyliście, że przynajmniej połowa zwykłych przeciwników w Wolverine to kobiety? Mnie to zawsze wytrąca z immersji. 

E-day to kolejna papka DEI ESG

Silne i niezależne kobiety jako żołnierze/kapitanowie 🤣

Opublikowano

@slafecSłaby troll, ale odpowiem. Rozumiem, że kasujesz projekt na kilka miesięcy  przed wypuszczeniem go na rynek, gdy ma już podaną datę premiery? Kalkualacja prosta: wydadzą potencjalnego flopa, połatają co się da, ale coś tam zarobią (może się zwróci, na tym etapie syfu w MS to już nie ma większego znaczenia) czy wywalasz 300+ baniek w pizdu do kosza?

• Upvote 1
Opublikowano

Póki co to łatają "Fable" i chwalą się Kojimą. Po flopie z remake HALO i  źle wyglądającym "E-Day" (jak dla mnie, podkreślam) współpraca z Kojimą to sygnał PR + info dla inwestorów  - patrzcie, jakie artystę ściągamy, legenda PS przechodzi do nas*. Tam się mleko wylało z lodówki, płynie po całej kuchni i powoli paskudzi dywan w salonie, więc muszą kombinować :D 

Branża gier niestety uczy się wolno, ale za to jak coś rypnie to przynajmniej materiał na memy jest :) 

*Przechodzi z całą masą problemów, ale ciiiiii.

Opublikowano

To, że tworzy się bezpieczną przystań dla LGBT i głównym wyznacznikiem co do zatrudnienia w firmie nie jest twoja orientacja - ok. Dopóki nie wpływa to na jakość produktu, nie wciska się nachalnie pewnych rozwiązań narracyjnych itd. -  mogą tam nawet rudzi pracować ;)  Wiele firm (ta, w której pracuję również) wspiera LGBT w jakiś sposób i krzywda się nikomu nie dzieje. Problem pojawia się, gdy garstka ludzi twierdzi, że dotychczasowy, kreowany przez dekady wizerunek postaci (Parker, Logan) jest not ok i trzeba pod płaszczykiem tolerancji, edukacji i cholera wie czego jeszcze totalnie zmienić sposób przedstawiania postaci. Chcesz mieć gry, w których LGBT jest na pierwszym miejscu i prym wiodą postaci LGBT? No problem, wykreuj bohatera/bohaterkę/whatever i promuj go, a nie niszcz/przeinaczaj ikony popkultury. Tylko tyle i aż tyle oczekuję od twórców :) 

W przypadku Kojimy - nie widzę nigdzie (może słabo szukam)współpracy z SBI/pochodnymi tego raka branży.

Opublikowano

Ok, do czasu aż nie będzie imprezy firmowej i zdjęć, bo później clickbaitowe porównania kiedyś vs dziś. Poza tym jego gry są DEI friendly.

Co takiego złego zrobili z Loganem? Nie skończyłem jeszcze gry, ale relacje pomiędzy postaciami są dobrze przedstawione. Liam McIntyre daje radę.