Ryszawy 841 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Nic się nie zmieniło, poza oprawą graficzną, nawet ekrany ładowania zostawili takie jak kiedyś, dla tych którzy doceniają nostalgię 1
DyndaS 101 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) No cóż... przynajmniej z lepszą grafiką jakoś to się łatwiej przełknie Jeśli chodzi o ustawienia graficzne, to coś warto pominąć czy nie dawać na maks? Tak sprawdzałem na yt to 4070 Ti w 1440p to tak sobie z tym fps różnie wygląda. Edytowane 24 Sierpnia przez DyndaS
Ryszawy 841 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Na premierę wydajnościowo było słabo, ale może to już trochę poprawili. Pamiętam, że można było edytować jakiś plik konfiguracyjne od ustawień silnika i poprawić odbicia w wodzie, zmniejszyć jasność światła słonecznego, stonować bloom, czy poprawić oświetlenie rozproszone.
tuhmunud 226 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Nic się nie poprawiło, były 2 małe patche, które w sumie nic nie wniosły. Nadal wszechobecny stutter, wycieki pamięci wymuszające restart etc. Bugi z oryginału też wiernie przeniesione 1
DyndaS 101 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 2 godziny temu, tuhmunud napisał(a): Nic się nie poprawiło, były 2 małe patche, które w sumie nic nie wniosły. Nadal wszechobecny stutter, wycieki pamięci wymuszające restart etc. Bugi z oryginału też wiernie przeniesione No dobra, a jak z ustawieniami gry? Przeglądałem niby jakieś testy ustawień, ale coś tam było pobugowane. Właśnie stutter to chyba z tym nvidia refleks jest (był?) i nie zalecało się używania tego.
Ryszawy 841 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Aż 2 patche, no Bethesda to mi zaimponowałaś Nie wiadomo co z problemami z bajerami od Nvidii, bo parę rzeczy to było zwalonych w sterach od Nvidii, które potem poprawili. Musisz sam zobaczyć.
DyndaS 101 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Zacząłem grać właśnie i mam pytanie w temacie głównych umiejętności. Wybrałem cesarskiego + lorda, ale nie wiem co dalej, a ciężko to ocenić nie znając dobrze tego jak to działa w praktyce. Ładować w to co się wolno rozwija czy to czego używa się najczęściej?
tuhmunud 226 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia W oryginalnym Oblivionie były cuda wianki, żeby optymalizować punkty za każdy level-up. W remasterze usunęli tę mechanikę. Wbijając poziom umiejętności dostajesz punkty doświadczenia do level-upa, główne umiejętności dają po prostu więcej punktów doświadczeń. Więc nie trzeba na siłę otwierać 9842 zamków jak nie lubisz Ponieważ to jest Bethesda i wszystko się skaluje z twoim poziomem to level up ma też swoje wady (ale tego doświadczył każdy grający w produkcje tego studia)
Keller 887 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Jak dobiłem do 100 levela w tych grach to odechciewało mi się grać, nie było celu, a powtarzanie tych samych misji i jaskiń takie se było. Mnie rajcuje progres postaci aż do końca rozgrywki.
DyndaS 101 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 8 godzin temu, tuhmunud napisał(a): W oryginalnym Oblivionie były cuda wianki, żeby optymalizować punkty za każdy level-up. W remasterze usunęli tę mechanikę. Wbijając poziom umiejętności dostajesz punkty doświadczenia do level-upa, główne umiejętności dają po prostu więcej punktów doświadczeń. Więc nie trzeba na siłę otwierać 9842 zamków jak nie lubisz Ponieważ to jest Bethesda i wszystko się skaluje z twoim poziomem to level up ma też swoje wady (ale tego doświadczył każdy grający w produkcje tego studia) Wiem o co chodzi, bo to było również zesrane w morrowind, ale coś czytałem, że chyba teraz jest jakiś lvl cap na przeciwników i nie skalują się już w nieskończoność. Widziałem, że jest jakiś mod, który też jakoś to optymalizuje i poziom przeciwników dostosowuje do danej lokalizacji. Bardzo nie lubię tego lvl scalingu... Dostęp do jakichś miejsc powinien być ewentualnie utrudniony mocnymi przeciwnikami, gdzie mozna zgarnąć bardzo dobre graty. Tak samo jak i graty u handlarzy... Jak komuś za łatwo czy zbyt trudno, to może się bawić poziomem trudności. Podobno jak czytałem, to najlepiej jako główne dawać te, które wpływają mocno na siłę postaci, a te co szybko się wbija lub po prostu samo się wbija podczas przechodzenia gry dawać jako te poboczne. Tak pod kątem tego lvl scalingu, aby zwykli przeciwnicy nie zrobili się absurdalnie trudni.
Fear 51 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) 8 godzin temu, DyndaS napisał(a): Bardzo nie lubię tego lvl scalingu... Dostęp do jakichś miejsc powinien być ewentualnie utrudniony mocnymi przeciwnikami, gdzie mozna zgarnąć bardzo dobre graty. W maju przechodziłem i polecam te dwa mody: Polecam: https://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/182 https://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/2499 Co do wydajności, mam R5800 X3D, 32 GB Ram i RTX 5070Ti, rozdziałka 2K. Ze wszystkim na max zdarzają się mocne spadki płynności. Koniec końców ustawiłem polecany preset z jakiegoś kanału na YT, żeby była optymalna jakość i jak najmniej zacięć. Co do samej gry, nie będe obiektywny, ja lubię gry Bethesdy, jestem świadomy ich wad, ale dają mi przyjemność z grania. Jak lubisz Morrowinda i Skyrima, to jak nie zrazi Cię nagminne wyłączanie portali (to akurat jest męczące i za mocno powtarzalne), będzie Ci sie grało przyjemnie, zwłaszcza w misje gildii. Edytowane 31 Sierpnia przez Fear
szafir00 11 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia a mnie @!$#@!%$ sytuacja skasowania sejwów.Grałem sobie od premiery, nawet starałem się dobrze bawić, parędziesiąt godzin gry za mną i z jakiegoś powodu stawiałem windows z czyszczeniem partycji, jakież było moje zdziwienie gdy moje sejwy wyparowały @#!$!#@% Tak, wiem coś tam, coś tam z onedrive ale jaka normalna @!$#@%$ gra nie trzyma sejwów w chmurze? Uważajcie na swoje zapisy, ja niestety ,,mundry,, byłem po szkodzie...
DyndaS 101 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Wydali remastera, chcą za tą kupę kasy, gra zawiera tonę błędów nawet podstawowych ale irytujących, a przestali grę łatać kupę czasu temu... Kto to kupił, to mu po prostu napluli w twarz.
Ryszawy 841 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września No ja zakupiłem i to mnie napluli, ale wiedziałem że tak będzie bo za czasów Starfield też napluli
Slayer 347 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Ja to w gamepassie ograłem jak było, coś czułem żeby nie kupować tego.
DyndaS 101 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Wypuszczają gówno w takim stanie, a potem wywalone jajca na łatanie. Rozumiem, gdyby chcieli na premierę za to jeszcze te 100, ale oni chcieli patrząc po steam 250
DyndaS 101 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 3 godziny temu, Stjepan napisał(a): Tą grę muszą jeszcze naprawić. Przecież oni tą grę porzucili ponad rok temu.
Ryszawy 841 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Panowie, widzieliście ile graczy zagrało w to na premierę? Na Steam chyba ponad 200 tysięcy. Sprzedali kilka milionów egzemplarzy, zarobili co chcieli i jajca wywalone. Becia przecież jest z tego znana. Ze Starfieldem było to samo. Ogólnie Bethesda łata te swoje gry tylko po to, bo kilka tygodni temu były aktualizacje starutkiego już Skyrima i Fallouta 4, żeby zwiększać dochody, które dają im mody z tej ich stronki Creation Club. Tylko to poprawiają, na błędy, odkryte i załatane lata temu przez społeczność mają wywalone, chociaż wiedza o wszystkich jest ogólnie dostępna. Teraz poczuli na plecach oddech nowej szefowej Xbox więc jakieś tam pozorowane ruchy będą robić, żeby i ich nie rozwiązali... Edytowane 3 Września przez Ryszawy 2 2
DyndaS 101 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Dlatego właśnie nie kupuje się w pre-orderze czy nawet w dniu premiery... Nachapali się co mieli i pocałuj ich w dupę. Jeszcze jakieś pudełka kolekcjonerskie rozumiem zamówić wcześniej. Kluczy przecież nie zabraknie... Właśnie tak się tworzy tego typu patologię. Jakby się kasa zaraz po premierze nie zgadzała, to by to dalej łatali. Tak jeszcze testowałem poziomy trudności, bo na adepcie jakoś strasznie łatwo się zrobiło. Zwiększyłem o stopień wyżej na czeladnika i tak z 5x więcej ciosów muszę władować... No absurd taka różnica... Przypominam, że jeszcze są 2 poziomy wyżej.
Keller 887 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września 1 godzinę temu, DyndaS napisał(a): Właśnie tak się tworzy tego typu patologię. Jakby się kasa zaraz po premierze nie zgadzała, to by to dalej łatali. Nie do końca. Arogancki twórca jak nie ma sprzedaży też mówi tak "nie kupujecie? to porzucam grę i nie łatam". No ale tak doprawdy to jedyne wyjście by ich zmusić do działania.
DyndaS 101 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września (edytowane) 11 godzin temu, Keller napisał(a): Nie do końca. Arogancki twórca jak nie ma sprzedaży też mówi tak "nie kupujecie? to porzucam grę i nie łatam". No ale tak doprawdy to jedyne wyjście by ich zmusić do działania. Przyzwyczaili się, że ludzie rzucają kasę z góry i wiele wydawców się na to nastawia, aby zrobić jak największy hype przed premierą. Bałwany porobią pre-ordery nawet na klucze jakby ich życie od tego zależało, a potem no cóż... znaleźli stado baranów, to można ich golić. Krótko mówiąc remaster zrobiony na kolanie. Zwykły skok na kasę i nic więcej. Edytowane Sobota o 13:31 przez DyndaS
Ryszawy 841 Opublikowano Poniedziałek o 09:00 Opublikowano Poniedziałek o 09:00 Hodi, jak on się ostatnio rozkręcił w związku z tym DLSS 5 a myślałem, że darował już sobie robienie filmików o czymś innym niż Minecraft.
Rekomendowane odpowiedzi