Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczeły drozec bo coraz mniej ich, chce to zrobic jaknajtaniej ale bezpiecznie i zgodnie ze sztuka, zeby poprostu jechalo prosto, a idealnie pod wzgledem wizualnym byc nie musi - tymbardziej ze wiem ze silnik/zawieszenie bylo w bdb stanie przed kolizja

ogolnie jakbym mial placic za zrobienie od a do z u kogos to na 99% by sie to nie oplacalo bo robota drozsza niz koszt czesci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Octavia 1, poszła uszczelka nad chlodniczką oleju i trochę wycieka olej, ale jeszcze 300km musi zrobić zanim wymienię :hihot: ogólnie to już 4 uszczelka, z takiego gównolitu teraz je robią że po 2 latach jest twarda jak skała.

Edytowane przez Totek
Opublikowano

@duniek

Zatop na łączeniu urwanego elementu kawałek siatki drobnej, np z sitka kuchennego. Możesz użyć rozgrzanego śrubokrętu płaskiego. Rozgrzej, przyłóż do miejsca styku i podtop plastik i następnie połóż pasek tej siatki i docisnij śrubokrętem, aby się wtopiła lekko. Dopiero zalej klejem.

Możesz użyć też włókno szklane odrobinę. 

Bez wzmocnienia doklejony zaczep będzie pękać 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 3.11.2025 o 08:37, Petru23 napisał(a):

@duniek

Zatop na łączeniu urwanego elementu kawałek siatki drobnej, np z sitka kuchennego. Możesz użyć rozgrzanego śrubokrętu płaskiego. Rozgrzej, przyłóż do miejsca styku i podtop plastik i następnie połóż pasek tej siatki i docisnij śrubokrętem, aby się wtopiła lekko. Dopiero zalej klejem.

Możesz użyć też włókno szklane odrobinę. 

Bez wzmocnienia doklejony zaczep będzie pękać 

ja wlasnie chcialem z czoła zakleic bo potem nie bede mial dostepu, a jak juz bedzie trzymac to wtedy zlutuje/przygrzeje plastikiem jakos 

niestety dwuskladkowy klej nie chcial wogole trzymac (dziwne bo plastik w moto tym kleilem i po chwili juz trzymalo) a tutaj po 10 min dalej bylo luzne - efekt taki ze jeszcze chwile to trzymalem a rownoczesnie podkleilem klejem na gorąco

pokazywal nie bede bo masakrycznie to wygląda - probowalem to urwac ale trzyma jak beton, nawet sie nie spodziewalem

wyrzezbilem jeszcze kwadaratowa podkladke z alu przy drugim mocowaniu, jutro montuje

IMG_7930.JPEG

IMG_7931.JPEG

• Like 1
Opublikowano

Mi coś brzęczało ostatnio pod spodem, okazało się że obejmę jakaś fachowa rynka zamontowała na wydechu, która nic nie trzymała i sobie pordzewiała, pękła i trzęsła się z rurką.

Opublikowano
W dniu 22.10.2025 o 14:03, galakty napisał(a):

Aj kiedyś mi się te furki mega podobały, chyba dzięki Coobciowi :D 

Wczoraj widziałem 350z na mieście jak leciał bokiem na skrzyżowaniu. Na pewno mocno poroniony. Mi się dalej podobają ale jak były nowe to mega mi się podobały. Bardzo nowoczesny wygląd jak na tamte czasy.

• Like 1
Opublikowano

Powiem tak jak sam nie umiesz zrobić auto się sprzedaje ale jak coś kumasz i masz sprzęt spokojnie to ogarniesz, Nie takie rozpie..e się robiło to jest nic,

Jak chodzi o plastiki to chłopie wstyd pytać na forum jak takie rzeczy są dla ciebie trudne to kup nowy element😊

Może lepiej wejść na forum mechaników ?

Opublikowano
1 godzinę temu, AudRob napisał(a):

Powiem tak jak sam nie umiesz zrobić auto się sprzedaje ale jak coś kumasz i masz sprzęt spokojnie to ogarniesz, Nie takie rozpie..e się robiło to jest nic,

Jak chodzi o plastiki to chłopie wstyd pytać na forum jak takie rzeczy są dla ciebie trudne to kup nowy element😊

Może lepiej wejść na forum mechaników ?

a czy ja pytalem o cokolwiek?
zrobilem z tego co mialem bo byly swieta i sklepy zamkniete

niechcialo mi sie czekac, lampa 2miesiace sie tak trzymala (na 1 srubie i w sumie bylo ok, tylko byla troche bardziej do srodka wepchana, nawet jak sie ten klejony element urwie to mysle ze nicnie powinno wypaść it ak

Opublikowano
16 minut temu, dannykay napisał(a):

ale trochę drutem wieje :E 

btw

To jest ta sama zeta, którą miałeś za czasów pclola?

podkladka PROwykonana, wczesniej byla tylko ta okragla i byl minimalny luz, mozliwe ze nawet tak bylo juz wczesniej

klej to druciarstwo i wiem ze powinno sie to inaczej zrobic, no ale nie mialem czasu na to

zeta ta sama, wstepnie wyszlo mi ze 10k za czesci i powinno sie udac to naprawic, ale jak pisalem - na wiosne bede sie dopiero bawił wiecej

Opublikowano
1 godzinę temu, duniek napisał(a):

a czy ja pytalem o cokolwiek?
zrobilem z tego co mialem bo byly swieta i sklepy zamkniete

niechcialo mi sie czekac, lampa 2miesiace sie tak trzymala (na 1 srubie i w sumie bylo ok, tylko byla troche bardziej do srodka wepchana, nawet jak sie ten klejony element urwie to mysle ze nicnie powinno wypaść it ak

No tak eh😊

Tylko po uj swego gruza zdjęcia wrzucać na forum? Jak powszechnie wiadomo nie ma się czym chwalić tą marką ? 😊

• 2 tygodnie później...