galakty 5 169 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 15 godzin temu, Petru23 napisał(a): @huudyy ale, że jak ktoś przyfasolił w podsufitkę? Oj nigdy z kobietą na tylnej kanapie się nie było co? 1
Gość Petru23 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia @galakty Ale jak to się ma do śladu na wierzchu dachu? W tym kontekście pytałem
galakty 5 169 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia Jak dobrze podskoczy to głową przywali?
GordonLameman 10 200 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 3
galakty 5 169 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 6 minut temu, GordonLameman napisał(a): A widzisz, w Cromie takich problemów nie bylo! W Multipli też bo żadna nie wsiadła 4
huudyy 3 445 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Oj nigdy z kobietą na tylnej kanapie się nie było co? W moim Audi to bym się połamał jakbym miał cudować cos na tylnej kanapie XD 20 minut temu, GordonLameman napisał(a): A widzisz, w Cromie takich problemów nie bylo! W land cruiserze te by Nie było Edytowane 28 Stycznia przez huudyy 1
galakty 5 169 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 2 minuty temu, huudyy napisał(a): W moim Audi to bym się połamał jakbym miał cudować cos na tylnej kanapie XD Pamiętam jak miałem Golfa 3, wygodniej było wyjść 2
GordonLameman 10 200 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 3 godziny temu, huudyy napisał(a): W moim Audi to bym się połamał jakbym miał cudować cos na tylnej kanapie XD W land cruiserze te by Nie było Oglądałem dziś na parkingu taką jedną LC. Nowa. Ale miała pokrowce na fotelach i kierownicy 1
Gość Petru23 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 7 godzin temu, huudyy napisał(a): W moim Audi to bym się połamał jakbym miał cudować cos na tylnej kanapie XD W land cruiserze te by Nie było Dlatego u mnie priorytet to odsuwana kanapa i składana ma płasko
larry.bigl 698 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Lampa wymieniona. Spalona żarówka kosztowała 230PLN. Rozebrałem moduł i tam rzeczywiście nie ma opcji wyjąć żarówkę stopu. One nawet nie są lutowane a jakoś zgrzewane. Co ciekawe żarówkę kierunkowskazu da się wyjąć. Do wszystkich zdziwonych - ja też jestem zdziwoony Edytowane 29 Stycznia przez larry.bigl 1 1
jarux 255 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Dzisiaj na mrozie odmówił posłuszeństwa czujnik ciśnienia opon.
bleidd 1 320 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Dobre pytanie - te czujniki są do wymiany jak padną baterie?
jarux 255 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 18 minut temu, Kyle napisał(a): @jarux ile lat wytrzymał? W teorii 6 lat. Ponoć da się wymienić samą baterię, frezując obudowę.
Gret 1 023 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Tylko 6 lat? U mnie w qq jeżdżą juz 11 i żyją.
Kyle 541 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 51 minut temu, bleidd napisał(a): Dobre pytanie - te czujniki są do wymiany jak padną baterie? Z tego co czytałem, to tak. 38 minut temu, Gret napisał(a): Tylko 6 lat? U mnie w qq jeżdżą juz 11 i żyją. Nie ma podobno reguły. Jak garażujesz, garaż ogrzewany, trzymasz auto pod kocim worem i te sprawy, to wytrzymują dłużej. 11 lat to niby długo, więc obstawiam, że wymiana Ci się niebawem szykuje.
jarux 255 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 godzinę temu, Gret napisał(a): Tylko 6 lat? U mnie w qq jeżdżą juz 11 i żyją. Najzabawniejsze, że z dużą dozą prawdopodobieństwa to te same czujniki. Zobaczymy co bedzie jutro czy pojutrze. Zbiegło się to z wpadnięciem koła w dziurę ale wątpię żeby to miało znaczenie z powodu braku ciągłej komunikacji czujnika z autem.
KiloKush 925 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 godziny temu, jarux napisał(a): Dzisiaj na mrozie odmówił posłuszeństwa czujnik ciśnienia opon. U mnie za 100 zł mechanik przeprogramował z tych w oponie na to " System pośredniego pomiaru ciśnienia (TPMS) w Fordzie wykorzystuje czujniki prędkości obrotowej kół systemu ABS/ESP , a nie fizyczne czujniki ciśnienia w kołach. Gdy opona ma za mało powietrza, toczy się z inną prędkością, co wykrywa system i sygnalizuje kontrolką."
bleidd 1 320 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego To chyba sporo mniej dokładny sposób. Mam w A3 i jak złapałem kapcia to dopiero jak faktycznie zeszło fest powietrze zaświeciła się kontrolka. W sytuacji gdy masz standardowo 2.5bara i spadnie do powiedzmy 1.9 to pewnie nie wykryje. No i mi dwa razy w ciągu 2 lat zapipczało mimo, że powietrze wcale mi nie zeszło ani o jotę.
trepek 1 947 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Mi jak na zimny ciśnienie spadłoby o 0.2 bara to już szukałbym przyczyny
galakty 5 169 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Hmmmm a to ma jakieś widełki ustawione? Przecież w zależności od rozmiaru opony są inne zalecane ciśnienia.
kapcer 124 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Pompujesz do zadanej wartości i ustawiasz to jako wartość referencyjną (resetujesz system pomiaru). Jak ciśnienie spadnie to system zauważy odchyłkę.
galakty 5 169 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Hmmm a czym to zresetuję? Bo w aucie nie widziałem opcji, interfejs?
kapcer 124 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego W Ibizie mojej mamy jest do tego osobny fizyczny przycisk. W XCeedzie teścia gdzieś na ekraniku to jest do wyklikania. Dla jasności, mówię o pośrednim pomiarze ciśnienia przez ABS/ESP.
trepek 1 947 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego W interfejsie, pewnie masz opcje TMPS -> Set Pressure.
Rekomendowane odpowiedzi