Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Asagkampania świetnie spełnia swoje zadanie jako miejsce do wbijania lvl1-60 i nie widzę sensu w postaci udziwnień z robieniem czegoś na wzór Delve, które wielu osobom się nie podoba. Mi akurat się bardzo podoba, ale wiem, że zdania są podzielone. Można dać mapki 1-60, ale jak dla mnie, będzie to 10x nudniejsze.

@ImmGGG jest teraż w rękach Tencenta i jest niestety, spora szansa, że w 1.0 uwzględnią różne, co głośniejsze fanaberie np. jakichś płaczków zD4. ;)

GGG odrobiło lekcję w 0.5. Na 1.0 podniosą poprzeczke tak wysoko, że długo ich nikt nie dogoni. Oby ddoali jakieś nowe, bardziej złozone aktywności.

Widziałem hideout w stylu Plateau of the Gods (wieża) w stylu tego z obrazka poniżej. Świeynie to wyglądało. To nie by łrecznie zrobiony wystrój (precursor). Tekstury, modele, tło było jak ze skrina. Ktoś kojarzy jak to sie nazywa i gdzie można dostac? Przeglądałem suporter packi, ale nie znalazłem.   

The Bodach - nowy pinnacle boss. Dobrze zaprojektowany boss i świetny tester builda. Walka trochę soulslajkowa. Przez całą potyczke coś gada w języku "mordoru". :) Świetny afekt na słuchawkach z dobrym basem. Trzeba pochwalić GGG, że walki z uberami im wyszły.

Robiłem Trial of the Sekhemas na 4th ascendancy. Świetny roll dungeonu (łatwy). Jestem na trialu "escape", jedna komnatę przed Zarokhem. I padł akumulator w myszy. Wymieniam go zazwyczaj minimum co 3 miesiące i wyczerpał dokładnie w -takim- momencie. I ded. :)

HO2.jpg

Edytowane przez Sidr
Opublikowano

@Sidr

Tecent to kupił GGG(80%) już w 2018 roku, kiedy to PoE 2 było w najlepszym razie dopiero w planach. Nic to nie zmieniło w podejściu do pewnych elementów rozgrywki. Tecent generalnie wedle słuchów w branży prawie w ogóle nie ingeruje w swoje studia jeśli "kasa się zgadza", a w przypadku GGG oj zgadza się. ;) 

W ogóle się nie martwię o 1.0, bo wiadomo, że kontentu nie zabraknie. Cała kampania(choć to dla niektórych wada), większość lub wszystkie klasy, nowe bronie, ascedency, pewnie też jakieś aktywności/nowa ligia. W zupełności wystarczy.

Opublikowano

0.5 to dla mnie zdecydowanie najlepsza liga, w żadnej się tak dobrze nie bawiłem. Nowy atlas zdecydowanie na plus.

Cytat

kampania świetnie spełnia swoje zadanie jako miejsce do wbijania lvl1-60 i nie widzę sensu w postaci udziwnień z robieniem czegoś na wzór Delve, które wielu osobom się nie podoba. Mi akurat się bardzo podoba, ale wiem, że zdania są podzielone. Można dać mapki 1-60, ale jak dla mnie, będzie to 10x nudniejsze.

Zgadzam się, jak dla mnie kampania bardzo spoko, z resztą ją się imo szybko robi, ja chyba w 3 albo 4 dni zrobiłem całość i dobrze się bawiłem.

Cieszę się, że jest taka gra jak PoE2 bo mam wrażenie, że ona najbardziej nawiązuje do diablo 2 z tego co obecnie jest na rynku albo nawet nie nawiązuje ale zapewnia podobno wrażenia.

Kupiłem dodatek do D4 ostatnio, pograłem kilka h i stwierdzam, że nie bawię się tam dobrze, męczy mnie ta gra. Potem odpalam PoE2 i czuję, że jestem w domu, 530h wbite i wiem, ze bede w to grał przez kolejne lata.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Denerwuje, że nie ma znacznika dokąd iść - Trzeba biegać i odkrywać każdą lokację. Brak szacunku do mojego czasu.

Tak.... najlepiej jeszcze licznik odległości od celu, w sumie idealnie by było jakby zaznaczyli na mapie gdzie masz pójść i dali opcje aby postać sama szła, biła mobki, a Ty łaskawie pozbierasz loot, oczywiście gra będzie rzucała Ci tylko taki, który warto podnosić, bo przecież w innym przypadku to będzie brak szacunku dla Twojego czasu. ;)

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Imm napisał(a):

Tak.... najlepiej jeszcze licznik odległości od celu, w sumie idealnie by było jakby zaznaczyli na mapie gdzie masz pójść i dali opcje aby postać sama szła, biła mobki, a Ty łaskawie pozbierasz loot, oczywiście gra będzie rzucała Ci tylko taki, który warto podnosić, bo przecież w innym przypadku to będzie brak szacunku dla Twojego czasu. ;)

??
Przecież w każdym Hack’n’slash to jest standardem, wiesz gdzie masz iść, w POE1 też to było. W POE2 tego nie ma, to wyjątek. Możesz tego nie wiedzieć, bo widocznie nie znasz innych h&s, albo za krótko pomyślałeś .

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie zrozumiałeś lub nie czytałeś wcześniejszych wiadomości. Odniosłem to do tego, o czym pisaliśmy wcześniej "i prowadzeniu gracza za rączkę".

I nie, w PoE też tego w takich współczesnym rozumieniu nigdy nie było. Chyba, że mówisz o zwykłym oznaczeniu na questa(regionu) na mapie świata, to takowy jest i w PoE2. W tym względzie obie gry się w zasadzie nie różnią. Precyzyjnej lokalizacji nie ma i nigdy nie było.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

I nie, w PoE też tego w takich współczesnym rozumieniu nigdy nie było. Chyba, że mówisz o zwykłym oznaczeniu na questa(regionu) na mapie świata, to takowy jest i w PoE2. W tym względzie obie gry się w zasadzie nie różnią. Precyzyjnej lokalizacji nie ma i nigdy nie było.

w poe1 jest strzałka która nas prowadzi

Opublikowano
W dniu 6.06.2026 o 10:46, Sidr napisał(a):

@Asagkampania świetnie spełnia swoje zadanie jako miejsce do wbijania lvl1-60 i nie widzę sensu w postaci udziwnień z robieniem czegoś na wzór Delve, które wielu osobom się nie podoba. Mi akurat się bardzo podoba, ale wiem, że zdania są podzielone. Można dać mapki 1-60, ale jak dla mnie, będzie to 10x nudniejsze.

Nie musisz widzieć ani sensu ani nie musi ci się podobać. Są ludzie którzy grają PoE 1 tylko dla Delve. Poza tym to był tylko przykład a pomysłów na alternatywny leveling może być wiele. 

Wiem że GGG raczej tego nie zrobi bo taka ich polityka gry ale nie bardzo rozumiem skąd taki opór przed pewnymi QoL u takich ludzi jak ty skoro w żaden sposób nie uprościłoby to gry ani nie odebrałoby możliwości levelowania kampanią. Co złego byłoby w posiadaniu więcej opcji levelingu? 

Przypominasz mi trochę ludzi którzy na każdą propozycję zmian w PoE1 reagowali złością i wyzwiskami bo to przecież zniszczyłoby ich hardkorowe PoE i zrobiło grę dla casuali i gdyby GGG ich słuchało to do dzisiejszego dnia np zbierałbyś po jednym splinterze z ziemi w mapkach bo przecież stackowanie lootu to świętokradztwo i obelga dla prawdziwych hardkorów. 

Opublikowano
18 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

A te wszystkie skille i staty runiczne to widzę mało są przydatne - bo jak chcesz mieć w zbroi to tracisz inne staty

Raczej jest to alternatywa niż wymóg, zależy od buildu ale na jednym itemie imo warto mieć bo jak nie masz mocnej doty na sobie to możliwe daje to praktycznie drugie życie, na bossach chyba najbardziej przydatne.

W końcu każdego bossa pokonałem, 93 lvl Permafrost Witchhunter tym razem. Jedynie to co zostało to dobijanie rozwijanie atlasu i handlel.

Ze 100 divów mam, nawet nie chciało mi się do końca minmaxować postaci, trochę za łatwy ten entry level, szczgólnie bossy.

Zastanawiam się czy cisnąć dalej czy robić drugą postać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.06.2026 o 16:51, wrobel_krk napisał(a):

A te wszystkie skille i staty runiczne to widzę mało są przydatne - bo jak chcesz mieć w zbroi to tracisz inne staty

Te mało przydatne skile, to podstawa endgejmowych buildów. Tak samo te nowe runy. Gdyby nie to, że okonomia gry to jakiś test albo żart GGG, to osiągałyby niektóre z nich kosmiczne ceny. Zresztą niektóre i tak są bardzo drogie nawet jak na standardy w obecnej ekonomii.

Edytowane przez Sidr
Opublikowano
W dniu 26.06.2026 o 12:49, wrobel_krk napisał(a):

@SidrMoże ich nie zobaczyłem tych przydatnych bo mi się główny quest tej ligi na alternatywnej postaci zblokował -> poprawiali parę razy nie poprawili -> poszedł uninstall -> czekam chyba jak wyjdzie z EA

Niestety, do dzisiaj jest sporo błędów. Sam parę dni zrobilem sobie przerwe po tym, kiedy zostało mi 20% do 98lvl i z 5x zginałem przez zbugowane niewidzialne mobki.