Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie grałeś w Poe to sprawdź, jedynka jest za free I dwójką jest podobna, w sensie też tak bardzo rozwinięta. Jak ci poe1 podejdzie to i pewnie poe2. A jak nie jesteś pewien to poczekaj pół roku++ i będzie za free. Nic nie stracisz na tym bo wtedy i tak nowa liga ruszy i do tego będzie reszta kampanii dostępna.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wszystko masz podane, poświęć 10 min i poczytaj, nie ma tego dużo 

Masz early access obecnie.

Ktoś jeszcze dawał filmik wyjaśniający, jak nie chce ci się czytać, możesz posłuchać.

Edytowane przez Dominix
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kilka chaotycznych spostrzeżeń po kilku godzinach gry:

- brak socketów w itemkach i cały ten skill system jest dużo lepszy niż w jedynce, w końcu nie trzeba łazić w byle czym tylko aby ilość linków i kolor socketów się zgadzał tylko zakładasz to co masz najlepsze bez martwienia się o możliwośc zakładania gemów, mega plus!

- mobki biją mocno, jest trudniej od początku w porównaniu z PoE 1, dla mnie to plus

- nie lubię rolla, jakoś tego nie czuję a jak się zostanie otoczonym przez mobki czy jest w ciasnym korytarzu to nawet użyć nie możesz

- chcąc pozbierać z mapki wszystkie rzeczy (te ikony widoczne na mapie) trzeba sporo się nachodzić i odkryć duży obszar mapy, chyba że ja mam takiego pecha i wszystko takie rozrzucone

- walki z bossami są mega ciekawe, pokonanie ich daję naprawdę sporo satysfakcji, to nie worki do bicia tylko potrafią walnąć konkretnym oneshootem, aż nie mogę się doczekać do endgame bossów

- pauza jest mega, w końcu można odejść od kompa nie martwiąc się że nas jakiś szkieletor w kącie zaciuka 

Na reddicie już płacz że za trudno, mam nadzieję że nie znerfią wszystkiego do trywialnego poziomu.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Asag napisał(a):

brak socketów w itemkach i cały ten skill system jest dużo lepszy niż w jedynce, w końcu nie trzeba łazić w byle czym tylko aby ilość linków i kolor socketów się zgadzał tylko zakładasz to co masz najlepsze bez martwienia się o możliwośc zakładania gemów, mega plus!

No to jest dobre. Jedna z rzeczy co właśnie zabijala w jedynce chęć do gry

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Poziom trudności PoE II to dla mnie duża zaleta. Zginąłem już ze 3 razy i zawsze była to moja wina, albo się spóźniłem z rollem albo mnie mobki otoczyły i nie było gdzie zrobić uniku. Piękna sprawa.

Swoją drogą 3 godziny opóźnienia wczoraj ze startem, ale od tego czasu wszystko działa idealnie, połowa dnia kolejek zero, gra się bardzo przyjemnie. Oby więcej gier miało taki start jak PoE II.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Do wejścia na cmentarz zginąłem raz, boss mnie zoneshotował. Na cmentarzu już parę razy przez zamrożenie od tych zjaw. Gram Monkiem, nigdy nie grałem w żadne PoE. Ale walka z bossami jest lekko soulsowa ;).

Opublikowano (edytowane)

Ja próbowałem grać WSADem ale chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do klikania i na razie odpuściłem WSAD.

Niestety mam tez problem z freezami w czasie loadingu. Czasem w czasie wczytywania lokacji/miasta zawiesza PC tak że jedynie ręczny restart pomaga. Nie działa alt tab, alt f4 tylko twardy reset kompa. Sporo osób to ma i są tematy na reddit i forum. Ktoś też tak ma i znalazł jakiegoś fixa? 

Edytowane przez Asag
Opublikowano

Cześć, pytanie dlaczego nie mogę zmienić rozdzielczości na FHD, tylko najwyższa to 1768x992? Jak klikam na 1920x1080 i zatwierdzam zmianę, to i tak wskakuje 1768x992. Opcja uscallingu wyłączona, FHD wchodzi tylko wtedy, jak nie mam fulscreen, tylko gra w oknie, a to jest głupie.

Opublikowano (edytowane)

Masz trzy opcje: windowed, windowed fullscreen, fullscreen. Powinieneś korzystać z windowed fullscreen. Czy ten problem występuje w windowed fullscreen? Wyłącznie fullscreen jest już średnio wspierane(stwarza problemy) od lat w API/Windows.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
15 minut temu, zozolek napisał(a):

brak wsparcia dla 32:9 - strasznie się uczepili tego wszyscy ...

Bez przesady, jakiś ułamek procenta całej puli graczy może korzysta z tak szerokiego. Nie jest to więc priorytet.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Może ktoś rozwinąć o co chodzi z tym sterowaniem?

sterujesz postacia WSADem, a nie klikasz gdzie ma isc. Daje to zupelnie inne podejscie do gry.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, zozolek napisał(a):

jestem w tym ułamku.

Rozumiem, ale prawda jest jaka jest. Przez lata tego nie ruszyli w pierwszym PoE, bo zwyczajnie takich jak Ty jest (bardzo)niewielu. Może z czasem w PoE II coś z tym zrobią, ale wątpię aby to nastąpiło w jakiejkolwiek przewidywalnej przyszłości.