Gret 719 Opublikowano Poniedziałek o 18:24 Opublikowano Poniedziałek o 18:24 11 minut temu, Klima napisał(a): No jasne, że każdy oceni to indywidualnie, ale Formentor przez użytkowników postrzegany jest jako dość słabo wyciszone auto. 1.5 jest jakaś konkurencja dobrze wyciszona?
Klima Opublikowano Poniedziałek o 18:48 Opublikowano Poniedziałek o 18:48 22 minuty temu, Gret napisał(a): jest jakaś konkurencja dobrze wyciszona? Nie wiem, nie interesuje mnie to.
trepek Opublikowano Poniedziałek o 18:53 Opublikowano Poniedziałek o 18:53 28 minut temu, Gret napisał(a): jest jakaś konkurencja dobrze wyciszona? W podobnej cenie jest pewien samochód na K producenta na F, którego nazwy nie można tutaj podawać ;-) I jest on zaskakująco cichy jak na swoją cenę. Piszę z autopsji, jeździłem
Katystopej Opublikowano Wtorek o 04:59 Opublikowano Wtorek o 04:59 10 godzin temu, trepek napisał(a): W podobnej cenie jest pewien samochód na K producenta na F, którego nazwy nie można tutaj podawać ;-) I jest on zaskakująco cichy jak na swoją cenę. Piszę z autopsji, jeździłem Fisker Karma? Nie gadaj, że tym jeździłeś
trepek Opublikowano Wtorek o 08:22 Opublikowano Wtorek o 08:22 Croma 2.5 TD, pierwszy samochód osobowy z dieslem z bezpośrednim wtryskiem Jak widać na obrazu - na mechanicznej pompie rozdzielaczowej VE.
bergercs Opublikowano Wtorek o 09:40 Opublikowano Wtorek o 09:40 ITHardwareGPT wyczail, że to przez "kolegę" z Microsoftu zrobione :-)
MJRegul Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) W zależności od dnia, pogody, humoru Ceed 2022, modelowo 2023 1.5T-GDI 160KM DCT w wersji Business Line kupiony jako nowy i 2016 rok, modelowo 2017, Mustang S550 3.7 V6 305KM w automacie w wersji bida edyszyn bo tylko taka była produkowana kupiony dla zabawy i grzebania w nim a ku*wa jest co grzebać jak to w aucie z USA po naprawach przez Janusza z Heniem i poprawkach Mirka. Ale widziały gały co brały. Czerwony S197 też 3.7 V6 305KM tylko w manualu i wersja premium, był no ale się już zmył bo to był najczęstszy widok (laweta) Edytowane 15 godzin temu przez MJRegul
Katystopej Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Ależ te kolory w nich siedzą jak obok siebie stoją, piękne fury pomimo że to zwykly ceed i opatrzony kuń
MJRegul Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu @Katystopej teraz mi po głowie chodzi Charger 5.7 ale hamuje mnie jednak jego spalanie oraz jednak chęć doprowadzenia mojego niebieskiego złomu do stanu technicznego perfekt (wał do wyważenia lub wymiany i wymiana poduszek pod silnikiem i skrzynią) bo NIESAMOWICIE DOBRZE mi się nim jeździ. Skręca lepiej niż KIA i nie chodzi o zarzucanie dupą. Trzyma się drogi jak głupi (jak jest sucho i ciepło bo na mokrym to emeryt-mode trzeba) i mimo, że to tylko 3.7 to bardzo ładnie brzmi, nie tak krzykliwie jak np podobne wielkościowo silniki w Z350 czy Z370. Lekki bulgocik na niższych obrotach, basowy odkurzacz na wyższych Fordowski 3.7 V6 pali w korkach 16 litrów. Sąsiad ma Challengera 5.7 - korki w Warszawie to około 22 litry. No NIE. Mam swoje granice na razie Jeśli miałbym mieć auto co pali 20 litrów+ w mieście to inna buda, bym kurna przynajmniej wiedział czemu tyle chłepie - pewnie Grand Szeroki 5.7
Totek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Zakładaj LPG i spalanie przestanie być straszne
MJRegul Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Nie no, pakowanie kasy w LPG by się zwróciło nowemu kiedyś właścicielowi to nie w moim stylu KIJą przez 3 lata zrobiłem 25kkm, koń robi rocznie ze 3-5kkm max. Chyba, że pójdę w coś z 5.7 na dłużej to pomyślę
galakty Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 12 godzin temu, MJRegul napisał(a): teraz mi po głowie chodzi Charger 5.7 A to moim marzeniem obok 911 (992.2) jest Challenger Hellcat
MJRegul Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @galakty miałem (nie)przyjemność jeździć Chargerem Hellcatem, tym 6.2l 717KM porobionym do 800KM+. NIE. Krótko. NIE.
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, MJRegul napisał(a): @galakty miałem (nie)przyjemność jeździć Chargerem Hellcatem, tym 6.2l 717KM porobionym do 800KM+. NIE. Krótko. NIE. Czemu? Za mocny? Nie da się normalnie jechać? Czy mogę też spróbować?
Dirian Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 21 godzin temu, MJRegul napisał(a): Ceed 2022, modelowo 2023 1.5T-GDI 160KM DCT w wersji Business Line kupiony jako nowy i 2016 rok, modelowo 2017, Mustang S550 3.7 V6 305KM w Jak ci się kijanka sprawuje? Sam mam model sprzed liftu rocznik 2020, 1,4 TGD-i 140KM. Nie masz problemu z nagarem? Dużo ludzi na to narzeka przy 1,5. Przy 1,4 podobno się aż tak nie gromadzi, u mnie póki co po 85 tys brak większych problemów. Dotychczas jeśli chodzi o awarie to siadł mi rozrusznik przy 80 tys (mimo wyłączonego od nowości start-stop) i to w sumie tyle. Poza tym autko dobrze śmiga, wcześniej (przy ok 45 tys) troche szarpała skrzynia 7DCT na 1-2 biegu, ale adaptacja w ASO rozwiązała problem. Ostatnio też olej zmieniałem po 70 tys w automacie. Ciekawe ile jeszcze zrobią km te nieszczęsne sprzęgła w automacie, mam nadzieję, że do 130 tys dociągną, bo po takim przebiegu pewnie będę zmieniać na coś nowszego. Chyba, że się wcześniej rozlecą, to zrobię remont i będę dalej jeździł W sumie ciężko stwierdzić czy problem faktycznie jest tak duży jak to opisują czy jednak trochę rozdmuchany. Edytowane 1 godzinę temu przez Dirian
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1.5 chyba najgorsze silniki u nich, w nowej K4 wrócili do 1.6. Do tego GPF problematyczny.
MJRegul Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu 46 minut temu, galakty napisał(a): Czemu? Za mocny? Nie da się normalnie jechać? Czy mogę też spróbować? Mieli na suchym na 4 biegu. Próba jazdy spokojnej niemożliwa, dupa żyje własnym życiem. Miał opony jakieś 335 czy coś na tyle i 325 z przodu i nie ma uja 33 minuty temu, Dirian napisał(a): Jak ci się kijanka sprawuje? Sam mam model sprzed liftu rocznik 2020, 1,4 TGD-i 140KM. Nie masz problemu z nagarem? Dużo ludzi na to narzeka przy 1,5. Przy 1,4 podobno się aż tak nie gromadzi, u mnie póki co po 85 tys brak większych problemów. Dotychczas jeśli chodzi o awarie to siadł mi rozrusznik przy 80 tys (mimo wyłączonego od nowości start-stop) i to w sumie tyle. Poza tym autko dobrze śmiga, wcześniej (przy ok 45 tys) troche szarpała skrzynia 7DCT na 1-2 biegu, ale adaptacja w ASO rozwiązała problem. Ostatnio też olej zmieniałem po 70 tys w automacie. Ciekawe ile jeszcze zrobią km te nieszczęsne sprzęgła w automacie, mam nadzieję, że do 130 tys dociągną, bo po takim przebiegu pewnie będę zmieniać na coś nowszego. Chyba, że się wcześniej rozlecą, to zrobię remont i będę dalej jeździł W sumie ciężko stwierdzić czy problem faktycznie jest tak duży jak to opisują czy jednak trochę rozdmuchany. W 3 lata zrobiłem nią 24kkm czy tam 25kkm więc nic o nagarze nie powiem, nie zaglądałem, póki co luzik. Auto używane zwykle do dojazdów do pracy ~15km trasą S8 i do sklepu po bułki, czasami kobitę do matki odwieźć 30km i powrót Ma ze mną raczej lekko. Kolejne 3 lata powiedzmy kolejne 25kkm więc razem 6 latek z nalotem 50kkm i zmiana na K4 albo jak wejdzie to K5 Skrzynia - ja od roku czuję ujową zmianę z 3 na 4 bieg i z 5 na 6 ale ASO twierdzi, że "działa". Za to kierownik ASO gdzie jeżdżę mi powiedział, że sprzęgła wytrzymują 80-100kkm i do zmiany. W ASO 11k pln, poza ASO około 6-7K pln. Inne rzeczy raczej w tej skrzyni się nie psują. Przez 3 lata byłem w serwisie raz bo mi ktoś jebnął w lusterko, obrócił w stronę w którą nie powinno się obracać XD ale nie było śladów - powiedziałem, że elektryka siadła, nic nie sprawdzali, wymienili i elo.
galakty Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Piękne Ale kiedyś oglądałem film właściciela Challengera to właśnie mówił, że niby zna auto itp, a kiedyś na suchym przy zjeździe z drogi ekspresowej ledwo go wyratował.
MJRegul Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu @galakty na wielki plac do zabawy owszem, ale do jazdy zwykłej to 5.7 to świat i ludzie + pakiet stylistyczny i dla laika nie do odróżnienia a Ty masz ~370KM, bulgot V8 i spokój duszy, że nie obróci Cię 10x jak depniesz. Mój 3.7 V6 AT w trybie S robi 0-100 w 6,2s - zmierzone Draggym i to już dla mnie jest absolutnie przyjemne codziennie przyspieszanie użytkowe od świateł do świateł szczególnie że rozpędzasz się i tak do 60-70 nie oszukujmy się, jedyne czego mi brakuje trochę to konkretnego bulgotu V8 ale dziś zrobiłem 30km po Wawie rozruszać konia przy -13C i nawet kobita powiedziała, że "ładnie brzmi" a ona głucha jak pień na wszystko
huudyy Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu Na nasz klimat V6 to I tak dużo fajne fury, szczególnie ten Ford, oby służyły!
Dirian Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu 20 minut temu, MJRegul napisał(a): W 3 lata zrobiłem nią 24kkm czy tam 25kkm więc nic o nagarze nie powiem, nie zaglądałem, póki co luzik. Auto używane zwykle do dojazdów do pracy ~15km trasą S8 i do sklepu po bułki, czasami kobitę do matki odwieźć 30km i powrót Ma ze mną raczej lekko. Kolejne 3 lata powiedzmy kolejne 25kkm więc razem 6 latek z nalotem 50kkm i zmiana na K4 albo jak wejdzie to K5 Skrzynia - ja od roku czuję ujową zmianę z 3 na 4 bieg i z 5 na 6 ale ASO twierdzi, że "działa". Za to kierownik ASO gdzie jeżdżę mi powiedział, że sprzęgła wytrzymują 80-100kkm i do zmiany. W ASO 11k pln, poza ASO około 6-7K pln. Inne rzeczy raczej w tej skrzyni się nie psują. Przez 3 lata byłem w serwisie raz bo mi ktoś jebnął w lusterko, obrócił w stronę w którą nie powinno się obracać XD ale nie było śladów - powiedziałem, że elektryka siadła, nic nie sprawdzali, wymienili i elo. To chyba muszę się szykować na wymianę sprzęgieł powoli, skoro takie info z ASO Z drugiej strony może dłużej pociągną, bo mój CEED z 85 tys przebiegu to z 80% zrobił pewnie w trasie. Na forum Kia wypowiadał się gość co miał we flocie kilkadziesiąt tych Ceedów i po 160-180 tys robiły bez wymiany sprzęgieł latając na długie trasy. Więc duża loteria z tym, zależna raczej głównie od tego ile czasu w korkach auto spędza. K4 jakoś mi nie siedzi, ale za to K5 wygląda świetnie. Tyle że pewnie jej u nas nie zobaczymy, bo w EU każdy chce mieć SUV-a / Crossover... Ale może Kia zaskoczy pozytywnie, bo jednak konkurencja jeszcze ma takie auta w ofercie.
galakty Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 6s do setki to aż nadto, większość tego i tak się nie wykorzystuje. Bardziej dźwięk robi różnicę i tu pełna zgoda. W ogóle jak się zdziwiłem gdy usłyszałem jak mój Ceed pierdzi z wydechu A to seria jest. Czasem nawet lekko strzeli.
MJRegul Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu @Dirian jak się K5 nie pojawi to najwyżej się ściągnie z USA / Kanady lekko bite i zrobi się na błysk K4 mi siedzi tylko jako hatchback. 1 minutę temu, galakty napisał(a): 6s do setki to aż nadto, większość tego i tak się nie wykorzystuje. Bardziej dźwięk robi różnicę i tu pełna zgoda. W ogóle jak się zdziwiłem gdy usłyszałem jak mój Ceed pierdzi z wydechu A to seria jest. Czasem nawet lekko strzeli. 1.4T-GDI miały lekko basowe wydechy to prawda, w 1.5T-GDI ooooczywiścieeee to zmienili i jest ciszej.
Rekomendowane odpowiedzi