Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wallecNie znudzil Ci sie jeszcze ten Areczek? 

Powoli się budzi, ale teraz mam optymalny setup więc potrzymam areczka przynajmniej do końca roku.

1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@wallecNie znudzil Ci sie jeszcze ten Areczek? 

Powoli się budzi, ale teraz mam optymalny setup więc potrzymam areczka przynajmniej do końca roku.

• Upvote 1
Opublikowano

Zobaczymy jak będzie cenowo z B770. 16GB VRAM w najbliższej przyszłości swoje będzie kosztować + większy rdzeń swoje zrobi. Obstawiam niską dostępność. Takie sprawy jak efektywność energetyczna znamy z B580, więc większy pobór energii to norma, kwestia jak producenci ogarną chłodzenia i krzywe wentylatorów.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2026 o 19:46, dawiduser143 napisał(a):

Zobaczymy jak będzie cenowo z B770. 16GB VRAM w najbliższej przyszłości swoje będzie kosztować + większy rdzeń swoje zrobi. Obstawiam niską dostępność. Takie sprawy jak efektywność energetyczna znamy z B580, więc większy pobór energii to norma, kwestia jak producenci ogarną chłodzenia i krzywe wentylatorów.

Przede wszystkim jeżeli ogarną ten narzut na cpu..  co z tego że karty są dość tanie z sensowną ilością pamięci jak trzeba mieć cpu za gruby hajs aby wykarmić je na 100% :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@Send1N Wg coponiektórych, to do połówy kart na rynku musisz mieć procesor za gruby hajs... Ja uważam, że nie będzie tak źle, to nie czasy C2D, zwłaszcza w wyższych rozdzielczościach. Ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. Aby to miało ręce i nogi, to MUSI być tańsze od 5070, niezależnie od sytuacji rynkowej, a wydajnością więcej jak 5060Ti 16GB. Co z tego wyjdzie, jak pisałem, zobaczymy.

Co do apetytu na moc - w dobie 5070 wcinającej 250W, czy 9070 wciągającej 220W - to w zasadzie bez znaczenia, jeśli tylko nie walnie 350W i więcej :E 

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano
W dniu 6.01.2026 o 14:56, Send1N napisał(a):

Mało mnie obchodzi co poniektórzy mówią bardziej skupiam się na faktach obecnie to nie wygląda dobrze, jak nie ogarną narzutu to nadal będzie :dupa: ;) 

ale ogarniaja z kazdym wydaniem sterownika przy premierze miales problem nawet na r5 5600 obecnie juz nie masz bo wyniki sa bardzo zblizone z 9800x3d 5-6% a nie 20%+

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Marko852 napisał(a):

a nie jest tak że stery pisze się w polsce, w placówce pod gdańskiem? Jeśli tak to niektóre firmy miały przez święta 2,5 tygodnia wolnego ;)

No tak, od dawna wiadomo, że są pisane u nas. Chyba ze coś się zmieniło ostatnio

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Najgorsze, że przez "sekciarzy" na te wynalazki natną się "normalni" ludzie - ochy, achy, więc warto kupić (dzisiaj znowu w Omodach ktoś tam pytał, to co drugi właściciel Omody "jest jednocześnie właścicielem najnowszego Mercedesa lub/i BMW i nie ma różnicy".... W firmie mieliśmy jednego gościa, którego nazywaliśmy Skąpiec - kupował wszystko co najtańsze. Filtr oleju do auta - jakiś china za 9zł, gdzie za 12 był Filtron, za 16 Mann. Żarówki - chińskie, gdzie jako pracownik za 3 zeta więcej miał Osrama. Jedyne na co była kasa to - maszyna do lodów do drinków za 5 stówek, tatuaż za 1200, butla whiskacza co weekend (ale wczasy - 7 dni po kolei - gołąbki dzień w dzień, bo były po 12 zł). Ale do brzegu - to co kupował było "najlepsze". Kupił opony Westlake - według niego "rewelacja". Gdy zaproponowałem, że zrobimy próbę - rozpędzamy sie do stówki i po heblach (ja miałem wtedy bodajże Hankooki po 2 sezonach używania) - jeśli zatrzyma się nie dalej niż długość samochodu (czyli prawie 5 metrów) to płacę mu równowartość kompletu opon (jakieś 600zł), jeśli przekroczy o ponad długość to on mi ma dać stówkę - oczywiście nie podjął rękawicy.  Ktoś się zastanawiał nad  przystawką Xiaomi - wszyscy polecali boxa, bo "sticki" lagują - to on "ja mam sticka i nic nie laguje" - dostał od córki przystawkę z Canal+ - "ale to śmiga, na Xiaomi nic nie dało się oglądać, tak cięło": no ale tamten drugi już kupił sticka. Temat odkurzaczy pionowych - wszyscy mniej więcej w stylu "poniżej 1000 raczej nic się nie dostanie porządnego", Skąpiec: "ja mam Xiaomi za 300zł i działa idealnie". Po jakimś czasie zmienił na jakiś inny wynalazek za 400zł i oczywiście "tym Xiaomi nie dało się odkurzać, ten nowy to ciągnie jak wściekły"... I w ten właśnie sposób zachowują się właściciele chinoli - nie mają porównania do niczego lepszego i zaklinają rzeczywistość.
    • Do mnie zawitała płyta Msi K8T Neo2 czyli s939 z agp. Wykopałem Thermaltake golden orb II tylko nie miałem zestawu montażowego do athlona (jak ktoś ma to poprosiłbym o wymiary tych dystansów) i zrobiłem taką rzeźbę, udało się zamontować, tylko żeby włożyć pamięć ram do ostatniego slotu musiałem znowu wyciągać radiator, a że użyłem mx6 to oczywiście zespawało się z procesorem ale tym razem udało się wyjąć bez pogniecionych pinów. Ma ktoś do polecenia pastę która nie robi za klej?  Jako że czasu mało to sprawdzę dopiero za tydzień.    
    • Wydajnościowo rozjeżdża tego intela na tyle że nie patrzyłbym nawet na b580
    • Pisałem wcześniej że utworzyłem plan najwyższej wydajności (tak się u mnie nazywa), który ustawia minimalny stan procesora na 100% ale nie testowałem go zbyt długo. Ten "problem" z nieobniżaniem taktowania CPU miałem już wcześniej (na planie wysokiej wydajności), przed wykonaniem jakiegokolwiek pkt. nowej wersji skryptu. Na wysokiej wydajności też ustawiałem 100% na minimalnym stanie procesora i obniżenie tego stanu do 5 % zarówno na wysokiej jak i najwyższej wydajności u mnie nie pomogło. Pomogło dopiero przestawienie na tryb zrównoważony przy prawilnych ustawieniach biosu.
    • Jak nowe, kupione w lipcu 2025 r. (dowód zakupu) XPG LANCER DDR5 2x24GB 9200.B. krótko używane tylko do sprawdzenia, miał być składany na stałe drugi komputer. W pełni sprawne, bez wad ukrytych. W przypadku pytań, propozycji  prosze pisać na priv. 1900 PLN, wpłata na konto.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...