Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Zassane i w Crimsonie potrafi wywalić nadal błąd 153, ale nieco rzadziej niż na 595.97 :heu:

U mnie w star citizenie 10-20 fpsa wiecej w 4K i boost skoczył z 2800mhz do pełnych 3000+mhz w tych samych scenach na placówkach na rtx 5090 gdzie wcześniej ledwo w pikach skakało do 2800mhz czyli poprzednie ostatnie studio miały zaciągnięty hamulec czy co ? %-)

Edytowane przez Czarny_PLone
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Sprzed ERY RTX, to zostawiłbym kompa np na AGP jeszcze, z jakims Pentium czy C2D. Geforce'a 7950 na AGP itp. Rozumiem sentyment. Do pogrania i uswiadomienia sobie jak mocno CPU i GPU poszly do przodu. Natomiast takie siłowanie sie z 980 tka czy 1080tka w nowych grach to nie wiem po co.. 

A tak bez powodu. Dla funu. Bo fajna wersja karty wpadła. Bo można udowodnić że postęp w dziedzinie grafiki tylko pozornie jest taki duży, skoro 10 letnie GPU wciąż pozwala na 60 fps. 

Bo to już powoli zapomniany sprzęt, który dla kogoś za kolejne 5-6 lat będzie takim właśnie sentymentem. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Dla mnie sentymentem nie jest C2D czy Pentium 4, tylko celeron 633 i Riva TNT2 :E to mój pierszy świadomy komp. 
Zresztą, sentyment to tak uznaniowa kwestia że dla jednego to będzie GTX460 768MB a dla drugiego FX5200 xD bo ogrywał na nim NFS:U. 
Czemu 1080Ti? Pisałem o tym w innym wątku. Ta karta, jak i i7 4790K, to był taki mokry sen jak zacząłem wracać do budowania PC po kilku latach przerwy. Nie było mnie wtedy stać, wiec dla mnie to jakieś tam spełnienie marzeń. Jak to mówią little things xD 

A tak poza tym to często widuję za grosze naprawdę fajne kiedyś sprzęty walające się po OLXach. Jak ma to trafić na elektrośmieci a może być wykorzystane to czemu nie dać drugiego życia ?

EOT

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qrdello napisał(a):

A tak bez powodu. Dla funu. Bo fajna wersja karty wpadła. Bo można udowodnić że postęp w dziedzinie grafiki tylko pozornie jest taki duży, skoro 10 letnie GPU wciąż pozwala na 60 fps. 

Bo to już powoli zapomniany sprzęt, który dla kogoś za kolejne 5-6 lat będzie takim właśnie sentymentem. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Dla mnie sentymentem nie jest C2D czy Pentium 4, tylko celeron 633 i Riva TNT2 :E to mój pierszy świadomy komp. 
Zresztą, sentyment to tak uznaniowa kwestia że dla jednego to będzie GTX460 768MB a dla drugiego FX5200 xD bo ogrywał na nim NFS:U. 
Czemu 1080Ti? Pisałem o tym w innym wątku. Ta karta, jak i i7 4790K, to był taki mokry sen jak zacząłem wracać do budowania PC po kilku latach przerwy. Nie było mnie wtedy stać, wiec dla mnie to jakieś tam spełnienie marzeń. Jak to mówią little things xD 

A tak poza tym to często widuję za grosze naprawdę fajne kiedyś sprzęty walające się po OLXach. Jak ma to trafić na elektrośmieci a może być wykorzystane to czemu nie dać drugiego życia ?

EOT

Ale jest roznica zostawic 1080TI, do pogrania w stare gry, albo tak samo TNT2 do starych gierek jeszcze z windowsem XP, a proba odpalenia tego w najnowszych grach. Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Qrdello napisał(a):

Nie było mnie wtedy stać, wiec dla mnie to jakieś tam spełnienie marzeń. Jak to mówią little things xD 

Ale jakie spełnienie trzy lata temu  Ci mówiłem  sprzedałem 1080 ti za grosze . Miałem też 1070 co też poszła za grosze bo po prostu  zbędna już była, ostatnio syn przypomniał sobie że się wala mało używana  1080 8gb , nigdy nierozbierana  z plombami  pudłem i papierami , wystawił poszła za 400zł.  bo tak na zdrowy rozum nie było sensu jej trzymać . 

1777544266399.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale jest roznica zostawic 1080TI, do pogrania w stare gry, albo tak samo TNT2 do starych gierek jeszcze z windowsem XP, a proba odpalenia tego w najnowszych grach. Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy. 

Tak między nami ;) To da się postawić dużo nowsze flaki na XP-eku.

980Ti i jak się postarasz postawisz nawet na tym Z690 z ADL i RPL :E

Opublikowano (edytowane)

A więc, piękni kawalerowie odznaczeni błędem 153

- przed chwilą pograłem ok godziny w rdr2 (wcześniej ok 20 min i wywałka do pulpitu)

sterowniki nvidia 591.86 - na tych sterach kopało, oczywiście na nowszych też.

winver 26220.8340  i tylko to zmieniłem: windows update, niejawny program testów i zmieniłem kanał na beta.

zainstaluję za chwilę nowe sterowniki nvidia i powiem szczerze będę szczęśliwy jak dziecko jeśli to wyeliminuje problem 153

Zrzut ekranu 2026-05-06 140402.png

Zrzut ekranu 2026-05-06 140123.png

NO I PUPA na najnowszych sterach ok 30 min gry i 153

Edytowane przez szafir00
nowe stery edit
Opublikowano
18 godzin temu, sideband napisał(a):

Niedługo wrzucę nowe stery, samo zużycie przez Container niższe o ~150MB ;)

596.36 Modded By Side

Link

Indiana 3440x1440 ultra preset + DLAA + MFGx4 w watykanie nie zbija FPS, i nie ma probelmu z wlaczaniem i przelaczaniem saveow takze, jezeli chodzi o vram prima

Opublikowano

Jak się coś robi blisko 20lat to czasem ciężko przestać :E

Wpisz sobie wyszukiwarkę forceware modded by side to będziesz chociaż szczątkową wiedzę, catalyst też były na tapecie tylko przez krótki okres.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Inicjatywa godna pochwały! :thumbup: Zdradzisz, co w nich modyfikujesz i dlaczego?

Może patrzy ktore batche wydajniejsze i je miesza. Bo rzeczywiscie albo podobny FPS do 596.36 albo nieco wyzszy. np RDR2 2 fps wiecej. itp