Cappucino 306 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Targam dzisiaj do biedry dwie butelki a tymczasem butelkomat...awaria.. Nic, jadę do drugiej...nie podłączony. Tak to wygląda, masa ludzi będzie miała w dup...te całe pajacowanie ze zwrotami i wyrzuci do żółtego wora po kilku takich akcjach robienia z ludzi idiotów.
Suchy211 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Wiedzę że nowy parapodatek sprawdza się doskonale. Edytowane 23 godziny temu przez Suchy211
Alek_M Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu A u mnie przy Biedronce działa bez problemu, nawet przy dużych mrozach. Byłem już dwa razy oddać po 8 butelek i bez problemu automat wszystkie przyjął.
GordonLameman Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu U mnie zero problemów z systemem kaucyjnym.
Keller Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu W POLO dalej nie działa im sczytywanie paragonów z butelkomatu. A jak wyblakną, to kto mi zwróci? Zapłaciłem i okradli.
lokiju Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu A na kwicie nie ma "daty ważności"? Ja swoje nosiłem prawie miesiąc i nic nie wyblakło.
Camis Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu Cytat System kaucyjny podnosi koszty odpadów. Gminy już liczą straty \ System kaucyjny działa w Polsce od stycznia 2026 roku, ale jego skutki finansowe zaczynają odczuwać samorządy. Gminy tracą wpływy z najcenniejszych surowców, a pierwsze z nich już podnoszą opłaty za odbiór odpadów https://www.green-news.pl/4477-system-kaucyjny-oplaty-koszty-wzrost-gminy-styczen-2026
lokiju Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) "Bardzo wysokie poziomy zwrotów opakowań" Jak byłem w sobotę w biedronce po swoje pieniądze to Pani mi powiedziała, że jestem drugą osobą do tej pory. Myślę, że liczby będą kiepskie ale z czasem się to poprawi. Ciekawe tylko do jakiego poziomu. Edytowane 18 godzin temu przez lokiju
sabaru128 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Coraz więcej butelek się pojawia w sklepach z kaucją. Nawet co ciekawe widzę że są podpisane że to są butelki z kaucją. Jednak zanim dojdzie się do kasy, a tym bardziej do domu to się zapomni że się takową posiada. Jakoś na paragon się nie patrzy ile i na co się wydało. Mam już w sumie 3 i ciągle zapominać je zabrać żeby oddać. Ciekawe ile ma tak osób że zapomni sobie je oddać i tak sobie leżą w domu. 2 godziny temu, lokiju napisał(a): Jak byłem w sobotę w biedronce po swoje pieniądze to Pani mi powiedziała, że jestem drugą osobą do tej pory. Myślę, że liczby będą kiepskie ale z czasem się to poprawi. Ciekawe tylko do jakiego poziomu. Sądzę że bardziej ludzie się przyzwyczają że cena jest wyższa i część zleje ten system i nie będzie oddawać. Takie same narzekanie było jak wszedł podatek cukrowy od takich napojów. Większość narzekała że drogo itd. i myślę że w tym przypadku będzie podobne. Edytowane 16 godzin temu przez sabaru128
Cappucino Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 12 godzin temu, Alek_M napisał(a): A u mnie przy Biedronce działa bez problemu, nawet przy dużych mrozach. Byłem już dwa razy oddać po 8 butelek i bez problemu automat wszystkie przyjął. Jakiś czas działa, u mnie też działał. Tyle, że te awarie są zbyt często. 8 godzin temu, Camis napisał(a): https://www.green-news.pl/4477-system-kaucyjny-oplaty-koszty-wzrost-gminy-styczen-2026 Ciekawe jak już wyliczyli straty. Sporo butelek i tak trafia do żółtego wora. A ceny za wywóz śmieci które przez ostatnie lata mocno wywindowali z pewnością to rekompensował. Każdy pretekst by podnieść haracz od ludzi jest dobry.
galakty Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Wy serio myśleliście że w Biedronce będzie działać? W sklepie gdzie stoją palety na środku wyjścia ewakuacyjnego? Kilka razy oddawałem w Lidlu i działa dobrze.
Alek_M Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 4 godziny temu, galakty napisał(a): Wy serio myśleliście że w Biedronce będzie działać? W sklepie gdzie stoją palety na środku wyjścia ewakuacyjnego? Kilka razy oddawałem w Lidlu i działa dobrze. U mnie automat stoi na zewnątrz i działa, więc nie ma co tu myśleć.
Camis Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Wczoraj bylem w Biedronce i u mnie działał pierwszy raz od dłuższego czasu. Ale cały jest oklejony kartkami żeby nie wrzucać na sile butelek bez kaucji.
AndrzejTrg Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja tam do Biedronki mam kawałek więc nie chodzę, ale co byłem w Lidlu( sporadycznie korzystam) to za każdym razem wszystko działało.
Cappucino Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, Alek_M napisał(a): U mnie automat stoi na zewnątrz i działa, więc nie ma co tu myśleć. Działa, byłem dzisiaj wrzuciłem swoje i pełny sukces. Po mnie podszedł gostek który przywiózł worek butelek skuterem i po jego odejściu...awaria., system pełny.
Alek_M Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Działa, byłem dzisiaj wrzuciłem swoje i pełny sukces. Po mnie podszedł gostek który przywiózł worek butelek skuterem i po jego odejściu...awaria., system pełny. Przecież te automaty nie mają pojemników bez dna na butelki i trzeba je opróżniać. Wystarczy zawołać obsługę i to załatwią. Edytowane 2 godziny temu przez Alek_M
Keller Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 godzin temu, lokiju napisał(a): A na kwicie nie ma "daty ważności"? Ja swoje nosiłem prawie miesiąc i nic nie wyblakło. Nie ma tam nic poza informacją, że bon do wykorzystania tylko w tym sklepie i w innym nie można. A że nie działa? Nie ich sprawa. No i mi wyblakło. Ale to tak jest z tymi paragonami. Kiedyś składałem np. od dentystów, czy inne takie to po jakimś czasie biała kartka. Chętnie bym tam zadymę zrobił, ale to już całkiem krzywo będą na mnie patrzeć, bo też już się czepiali że z koszykiem nie chodzę. Wolę z reklamówką. No ale złodziej pewnie...
Camis Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Keller napisał(a): bo też już się czepiali że z koszykiem nie chodzę. Wolę z reklamówką. No ale złodziej pewnie... Dziwny sklep, ja u siebie często jak wpadam przy okazji to jak nie ma wolnych koszyków wyciągam torebkę z plecaka i pakuje sobie albo nawet do plecaka a później przy samoobsługowej wyciągam. Sklep nie ma prawa ci zabronić pakowania do swojej torby.
Keller Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Camis napisał(a): Dziwny sklep, ja u siebie często jak wpadam przy okazji to jak nie ma wolnych koszyków wyciągam torebkę z plecaka i pakuje sobie albo nawet do plecaka a później przy samoobsługowej wyciągam. Sklep nie ma prawa ci zabronić pakowania do swojej torby. Niby nie ma, a zabraniają, choć na razie tylko pouczali. Że po coś są wózki i koszyki.
lukadd Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) To mówisz, że masz swój i nara. I jeszcze im pokaż, że ich są brudne i zgłosisz do sanepidu, bo praktycznie zawsze mniej lub bardziej są brudne Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
Camis Opublikowano 51 minut temu Autor Opublikowano 51 minut temu Chociaż przyznaje się ze teraz coś doczytałem na forum prawne że może zabronić, ale nie wiem czy to prawda bo wątki stare.
Rekomendowane odpowiedzi