Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ekhm? Normalnie jak wchodze po jedna czy dwie rzeczy, a jednak zdecyduje na coś więcej, to nie wracam po koszyk tylko pakuje do siatki. Na kase samoobslugowa, wypakowuje do tego miejsca po prawej i sobie kasuje. Tak w biedrze jak lidlu.

Nikt nie może zarzucić kradzieży. By tak było trzeba by coś wynieść bez płacenia poza kasy.

Opublikowano (edytowane)

U mnie w Biedronce często nie ma koszyków i już nie raz pakowałem do siaty. Chociaż uważam to za ostateczność, bo to jednak dziwne.

BTW - ponoć Biedronka wystawia zwykłe kartonowe pudła na butelki. I co, ktoś tam stoi obok non stop i drobniaki wydaje? Jak to niby wygląda? :E 

14 godzin temu, Cappucino napisał(a):

Ciekawe jak już wyliczyli straty.

Jest okazja oto się strzyże owce. :E Niestety, tutaj gadam jak typowy prawak. System trochę bez sensu, skoro mamy segregację, ale jeśli już, powinien obniżać koszty, bo odciąża sortownie, a za odbiór i tak płaci gmina z opłat za wywóz...  

Edytowane przez Zas
Opublikowano
17 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Mi się jeszcze nie zdarzyło aby koszyka/wózka nie było, ale pakując coś do swojej reklamówki czy do plecaka, to jestem pewien że ochrona by się dowaliła, a tłumaczenie że miałem zamiar za to zapłacić :kupa: by dało

Od nie wiem jak długiego czasu zawsze chodzę z plecakiem i zaraz po wejściu wyciągam torbę i do niej ładuje towar. Nigdy się do mnie nikt nie doczepił. Nawet jak chodzę z torbą Lidla po Biedronce :E.

Do tego ostatnio w Lidlu mnie strasznie denerwuje, że pomiędzy regałami ustawiają dodatkowe półki z towarami (zwłaszcza przy alkoholach przy wyjściu). Wtedy to ledwo może się zmieścić jeden wózek a co dopiero jak się dwa mają wyminąć. 

Opublikowano (edytowane)

Dziś pierwszy raz zwróciłem 4 butelki i jedno co mnie zdziwiło to że ten kupon można wykorzystać tylko w sklepach sieci Społem. A miało być chyba że w każdym można taki zrealizować. Chyba że coś pominąłem w tym temacie. 

Edytowane przez sabaru128
Opublikowano
2 godziny temu, Kabor napisał(a):

Od nie wiem jak długiego czasu zawsze chodzę z plecakiem i zaraz po wejściu wyciągam torbę i do niej ładuje towar. Nigdy się do mnie nikt nie doczepił. Nawet jak chodzę z torbą Lidla po Biedronce :E.

Do tego ostatnio w Lidlu mnie strasznie denerwuje, że pomiędzy regałami ustawiają dodatkowe półki z towarami (zwłaszcza przy alkoholach przy wyjściu). Wtedy to ledwo może się zmieścić jeden wózek a co dopiero jak się dwa mają wyminąć. 

Ja mam jakąś dziwną obawę, choć tak zawszę w Lidlu czy Biedrze biorę wózek. 

Ale faktycznie u mnie w Lidlu tez koło alkoholu są nawalone jakieś półki, gdzie bieda przejechać, a najgorsze jak jadę w takiej wąskiej alejce i się typ z naprzeciwka ładuje... nosz urwa widzi że jestem w połowie to nie poczeka tylko ciśnie się jak pierdzielony debil. Jeden z powodów dlaczego rzadko korzystam z takich dużych sklepów. 

Opublikowano
5 godzin temu, Krystian03 napisał(a):

bo u mnie wiedzą żeby za to gotówki nie dawać.

I dobrze wiedzą.

image.thumb.png.516dc5c0316311f6e99a22f636d17883.png

file:///home/camis/Downloads/Regulamin_przyjmowania_puszek_i_butelek_PET_niekaucyjnych_01_01_2026-1960600.pdf

Opublikowano
3 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Dziś pierwszy raz zwróciłem 4 butelki i jedno co mnie zdziwiło to że ten kupon można wykorzystać tylko w sklepach sieci Społem. A miało być chyba że w każdym można taki zrealizować. Chyba że coś pominąłem w tym temacie. 

Oddać butelkę możesz w dowolnym sklepie, który jest w systemie kaucyjnym. Kupon musisz zrealizować lub wymienić na gotówkę tylko w danym sklepie lub sieci sklepów, bo to dany sklep lub sieć rozlicza się z przyjętych opakowań i wypłaconych kaucji z operatorem.