Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Ehhh czyli wszyscy dookoła kłamią, że skoro plastik był w śmieciach porządnym surowcem, a teraz go tam nie będzie to cena wywozu śmieci wzrośnie? Czy to kolejna teoria spiskowa? ;)

Bzdurą jest, że wykonujemy prace śmieciarza. To wymysł leniów :) 

25 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

No jednak nie to samo bo w górach jestem kilka razy w miesiącu i w życiu pół śmiecia tam nie zostawiłem, a składowanie w mieszkaniu, a następnie gonienie z tymi butelkami do sklepu jest dla mnie uciążliwo- idiotyczne. Po co pod blokiem stoi mi "10 koszy" na różne frakcje?

A składowanie napojów jest już ok? Na to masz miejsce a na te same puste butelki już nie? :lol2: 

Opublikowano (edytowane)

Jak już jesteś taki ciekawski to wyobraź sobie, że mam problem. Miejsce gdzie zawsze stoi moja zgrzewka wody nie nadaje się do zostawiania tam pustych butelek bo te będąc pustymi przy byle okazji by się przewracały-mam wysłać zdjęcie?? :E 

Gdybym miał dom 200 metrów pewno było by łatwiej gdzieś te kolejne śmieci upchać. U mnie nie mam już miejsca na robienie wystawy odpadów.

Ps. Czekam, aż ktoś wpadnie na pomysł doliczania kaucji na puszki po konserwach ;)

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
Teraz, Klakier1984 napisał(a):

Jak już jesteś taki ciekawski to wyobraź sobie, że mam problem. Miejsce gdzie zawsze stoi moja zgrzewka wody nie nadaje się to zostawiania tam pustych butelek bo te będąc pustymi przy byle okazji by się przewracały-mam wysłać zdjęcie?? :E 

Gdybym miał dom 200 metrów pewno było by łatwiej gdzieś te kolejne śmieci upchać. I mnie nie mam już miejsca na robienie wystawę odpadów.

To co wrzucam filmik z Komorowskim? :E 

Opublikowano

Ehh no tak się nie dogadamy :) ale mniejsza o to nie jest moim celem przekonywanie kogokolwiek do słuszności (bądź nie) tego rozwiązania. Po prostu wyraziłem swoją opinię.

To, że w częścią zachodniej Europy to działa też nie jest dla mnie żadnym argumentem. Po pierwsze nie zwykłem podążać za trendami ;), a po drugie państwa, które wprowadzały te butelkomaty nie miała wtedy u siebie takiej segregacji odpadów jaka już u

nas funkcjonuje, a tak przynajmniej internety piszą.

Opublikowano

Nie każdy lubi trzymać puste butelki na widoku, nie każdy ma duże mieszkanie czy dom żeby to segregować sensownie. Ja trzymać butelek w kuchni też nie zamierzam, albo plecak w szafie albo na balkonie, ale ja kupuję zgrzewkę na miesiąc więc mi to wisi :E 

A opłaty za wywóz śmieci dzisiaj to koszt pomijalny, tego się nie odczuwa i tak. Mamy większe problemy jak drogie kredyty mieszkaniowe czy prąd, a nie śmieci. 

Opublikowano (edytowane)

Ja to zapytam inaczej, gdzie wy znajdujecie te butelki z kaucją? Kupuję Muszynę i ani jednej butelki z kaucją jeszcze nie widziałem. Do tego Kingę pienińską to tam rzeczywiście pojedyncze butelki z kaucją się zdarzają ale też bez szału. 

Edytowane przez lokiju