System kaucyjny
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez hubio · Opublikowano
Dzisiaj sobie uświadomiłem, że właśnie minęło 20 lat odkąd nigdy nie byłem totalnie zmęczony po pracy ani jednego dnia co mi się zdarzało na etacie, który też wcale nie był ciężki. Bez względu na to jak wszystko dalej się potoczy to tych 20 lat już nikt nigdy mi nie odbierze. ZUS był płacony więc i okresy składkowe są. Nieskładkowe to już dawno wskoczyłem. Państwo wysłuchało moich żali i znów możemy - mikroprzedsiębiorcy korzystać z małego ZUS+. Być może będę w tym roku musiał sobie dorobić na etacie i wtedy w ogóle nie będę płacił ZUSu bo będzie szedł z etatu, a dodatkowo będę zarabiać na DG. Nowym pokoleniom jakie wchodzą na rynek pracy bardzo współczuję w jakim syfie będą żyć i pracować. Bez względu na to czy przy taśmie na 3 zmiany w fabryce czy na stanowisku kierownika w korpo. Inny rodzaj zmęczenie i stresu, ale tak samo pod butem bogacza z wyspy Epsteina. Przy okazji bardzo polecam 5 sezon Fargo gdzie kolejny raz po Czarnym Lustrze z Netflixa przemyca się treści o których piszę czyli tego co korpo robią i będą z nami robić. My Polacy bardzo źle wspominamy PRL i słusznie. Sam go źle wspominam. Ale powoli rozumiem dlaczego część osób za nim tęskni. Aparatczyk z PZPR był często bardziej ludzki niż zarządy obcych firm, które nas gnoją. Mechanizm manipulacji był zresztą bardzo podobny. No i zaczynam też rozumieć dlaczego komunizm tak porywał wielu ludzi od zachodu do wschodu i południa do północy aż przez prawie 100 lat. Część rewolucjonistów naprawdę chciała zmian i widziała to co robili kapitaliści. Co było jednak niczym w porównaniu z tym co dzisiaj robią korpo szczególnie w biednych krajach typu: Bangladesz czy Indie (marki odzieżowe). Ale i w Polsce i generalnie Europie mimo, że pracownicy mają najlepiej to wciąż są wyłącznie pracownikami. Podsumowując - bardzo się cieszę, że mam coś swojego. Mam umiejętności i sprawczość do prowadzenia własnej DG i nie jestem od nikogo bezpośrednio zależny. WOLNOŚĆ moi kochani to jest właśnie BIZNES ! -
Przez Tankietka · Opublikowano
A za to OLX zabiera jakąś prowizję sobie? Nie mogę znaleźć wiarygodnej informacji. -
Przez LeBomB · Opublikowano
https://www.unitree.com/g1 Z różnych materiałów na duży plus stabilność robota i płynność ruchów. Na minus bateria wystarczająca na 2 godziny. Podejrzane rzeczy? Pomijając że to chiński produkt posiadający lidar i mikrofony, to w specyfikacji napisano, że posiada manualny kontroler i teraz nie wiadomo czy jako akcesorium, czy właśnie na tym polega działanie robota, że trzeba nim sterować. Cena? Od 13,5 tysięcy dolarów pewnie plus przesyłka, podatki, cła itd. więc końcowo zamknie się do 20 tysięcy i z gwarancją tylko na 8 miesięcy. No chyba żeby dołożyć do dodatkowych akumulatorów, żeby tylko wyjąć rozładowany, włożyć naładowany. Edit: chociaż w sumie są w pewnym stopniu autonomiczne. Flexion Robotics (firma szwajcarska) chce wykorzystywać roboty G1 do pewnych prac https://flexion.ai/ -
Przez Kamiyanx · Opublikowano
Miśki, dopiszcie sobie kontekst, zamiast strzelać. Gość nie jest Polakiem, tylko Irańczykiem, więc to raczej z definicji jest jakaś transakcja. To niejaki Alex Haditaghi -
Przez dannykay · Opublikowano
Wiim amp ultra ktoś z Was testował? Szukam jakichś rzetelnych opinii, bo sklepy jednogłośnie zachwycone.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi