Benczmarkowanie bez spiny, dla każdego ;D
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Phoenix. · Opublikowano
Ja gram głównie w warzone na niskich więc też mi zbędne ale czasem lubię sobie to włączyć w grze AAA, która mi się podoba i wiadomo że trzeba posługiwać się upscalerami i ew FG. Kwestia specyfiki kto w co gra bo ja rocznie 95% gram w warzone i pewnie w nowym roku dojdzie nowy bf w trybie BR i Fortnite ale jak odpalam grę singiel to lubie mieć max grace ustawiona. -
Przez Adikon · Opublikowano
Wracam i ja. Ogólnie ustawienie timingów itd. dało fajny efekt, bo wczoraj testowałem i skoki FPS były już marginalne, a stutteringu nie zauważyłem nawet w WRC. Dziś włączyłem i znowu skacze choć w zentimings wszystko jest jak było. Raz włączę kompa jest lepiej, a raz gorzej, więc już nie wiem o co chodzi. Co najlepsze teraz odpaliłem furmarka i się nawet karta graficzna uspokoiła. W sensie wcześniej skakało zużycie, a teraz już o wiele mniej niż wczoraj. Zaczynam się zastanawiać czy czasem płyta nie wariuje, bo jakiś czas temu po złożeniu kompa miałem taki problem, że po resecie świeciła dioda CPU i nie chciał wstać. Musiałem wyłączyć i włączyć ponownie z przycisku to wtedy zadziałał aż do następnego razu. Po aktualizacji biosu do 3.15 zdarzyło się to chyba raz tylko. Pamięci przechodzą testmem5, cruncher vt3, i memtest86. Gdybym coś zepsuł przy montażu to raczej ciągle byłby problem...tak myślę przynajmniej aczkolwiek serio byłem ostrożny. Zablokowanie zegarów na 4700 i ustawienie vcore zgodnie z tym co podało hwinfo podczas testów nic nie pomaga. Może ten mój ram patriot cl30 6000 nie pasuje do 7 9800x3d? Na liście QVL go nie ma. -
Przez ju-rek · Opublikowano
Masz w sekcji biosu ddr oddzielne ustawienia dla ProcOdt Pu i Pd, więc w czym problem? -
Przez xtn · Opublikowano
Da się grać komfortowo 8gb ale bardziej na nvidii. Bufor na niski lub średni ustawienia średnie/wysokie i dlss Q. Na rx6600xt, może być problem z graniem zanim dodadzą fsr. Jednak ustawienie w sterownikach afmf może pomóc. testy na yt pokazują, że spokojnie da się grać https://youtu.be/yjcvm-wMr4s?si=LTSiYqcbnaBHUYXV
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wrobel_krk,
Wyniki w pocie czoła spisane przez zacnego kolegę Wróbla (z Krakowa jak mniemam ) ;)
Rekomendacja dodana przez Mar_s
0 reakcji
Pokaż odpowiedź