Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie nie jest tak, że zaczynam i nie kończę. Trochę jednak gierek skończyłem w tym roku. Z żalem odinstalowałem ostatnio (skończone!) Horizon Forbidden West, bo myślałem, że się jeszcze poszwendam po świecie, ale miejsce na dysku było potrzebne.
Jak mi się gra podoba, taka powiedzmy z otwartym światem, jak właśnie CP2077, to przeginam w drugą stronę i spędzam w niej naprawdę sporo czasu, zaglądając w każdy kąt i chłonąc ten świat. W CP2077 mam już 163 godziny nastukane, zrobiłem nawet z kilkanaście stacji radiowych z moją ulubioną muzyką, żebym miał co słuchać łażąc po Night City (ale mam też grę na Steam, której, uwaga, nigdy nie skończyłem, a na zegarku 4900 godzin :cool:) , ale czasami jest tak jak pisze DITMD, zająłem się budową drewutni i zeszło mi na różnych pracach z tym związanych dobre trzy miesiące, wieczorami nie miałem już sił na granie, a teraz ciężko wrócić do bycia V.

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@userKAMIL Ja dostanę grę w środę. I myślę by zrobić sobie postać takiego Hitmana / Sama Fishera.. Tylko hm chciałbym rozwijać hakowanie i otwieranie zamków. Da rade te dwie umiejętności ? Mam nadzieję że tak. Bo nie pamiętam jak to było w jedynce :)

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano (edytowane)

hej, czy jest tutaj głęboka fabuła dla single player, kogoś kto chce chłonąć świat i historię?

edit.. ohh właśnie sobie przypomniałem dlaczego nigdy nie tknąłem jedynki, przez ten retro-jakiś tam charakter tej gry... :/  

Edytowane przez samsung70
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

hej, czy jest tutaj głęboka fabuła dla single player, kogoś kto chce chłonąć świat i historię?

edit.. ohh właśnie sobie przypomniałem dlaczego nigdy nie tknąłem jedynki, przez ten retro-jakiś tam charakter tej gry... :/  

A co jest problemem w byciu retro mającym fabułę? Mnie akurat o dziwo najbardziej DLC do outer jedynki przyciągnęło, jak jakąś tam blondi mieliśmy ratować, potem okazało się że to jej bliźniaczka, ale całe to retro było jakbym oglądał filmy z lat 70-80 i bardzo fajnie się grało.

Sorry za spoiler ale :< 

Edytowane przez Keller
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, CavieZ napisał(a):

ylko hm chciałbym rozwijać hakowanie i otwieranie zamków. Da rade te dwie umiejętności ?

Możesz rozwijać i łączyć co tylko chcesz. Wybór jest naprawdę spory i można w dowolną stronę postać zrobić.

Mam nadzieje, że naprawią ten RT na premierę bo jest masakryczne smużenie i artefakty przy włączonym. 

Świetne też są misje poboczne i w sumie zwiedzam okolice zamiast robić wątek główny. Trafiłem na laskę co ma własną szklarnie jednak szybko się okazało, że ma więcej wspólnego z przemytem niż uprawą roślin. ;) W tle przemytnicza sieć i moralne dylematy...

Warto też w opcjach włączyć tylko ''kropkę'' jako celownik zamiast tego dużego krzyżyka. Tak samo zmniejszyć do minimum rozmiar tych wszystkich wskaźników na ekranie. Przesuwają się wówczas na boki ekranu i to wszystko bardziej przejrzyste jest. Normalnie pół ekranu tym zawalone niepotrzebnie.

The Outer Worlds 2   26.10.2025 13_13_45.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano

Przypomniałem sobie, że pierwsza część wpadła za free od Epic'a więc zaciekawiony nieco urywkami i screenami z gameplay'u dwójki zacząłem to ogrywać. Wygląda dobrze i sprawia wrażenie RPG'a pisanego przez duże litery. W szoku jestem jak dialogi są poprowadzone, że jeden wybór od razu zamyka ścieżkę na inne a nasze umiejętności istotnie wpływają na to co możemy. Bardzo obiecujący początek

outerworlds.thumb.png.9c5495a50d09a106315d6ab3445bf986.png

Opublikowano
19 godzin temu, Keller napisał(a):

A co jest problemem w byciu retro mającym fabułę? Mnie akurat o dziwo najbardziej DLC do outer jedynki przyciągnęło, jak jakąś tam blondi mieliśmy ratować, potem okazało się że to jej bliźniaczka, ale całe to retro było jakbym oglądał filmy z lat 70-80 i bardzo fajnie się grało.

Sorry za spoiler ale :< 

odpaliłem  właśnie gameplay  dwójki  i nie wiem czemu chyba mi się to jednak  podoba... odczuwam nieco klimat Starfield... nie wiem czy to dobrze, ale Star field mi się podobał. 

pytanie tylko teraz  do  Was, czy nie znając historii części pierwszej można grać w dwójkę i czerpać z tego przyjemność, czy jedynka jest obowiązkowa?  

57 minut temu, jankooo napisał(a):

Przypomniałem sobie, że pierwsza część wpadła za free od Epic'a więc zaciekawiony nieco urywkami i screenami z gameplay'u dwójki zacząłem to ogrywać. Wygląda dobrze i sprawia wrażenie RPG'a pisanego przez duże litery. W szoku jestem jak dialogi są poprowadzone, że jeden wybór od razu zamyka ścieżkę na inne a nasze umiejętności istotnie wpływają na to co możemy. Bardzo obiecujący początek

outerworlds.thumb.png.9c5495a50d09a106315d6ab3445bf986.png

wzorem kolegi dokonałem zakupu jedynko bo była na promce na steam, zobaczymy... może uda się wkręcić jakoś w coś nowego...

image.thumb.png.435fc42ee4137ed8392aec5b51ae3553.png

• Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, samsung70 napisał(a):

wzorem kolegi dokonałem zakupu jedynko bo była na promce na steam, zobaczymy... może uda się wkręcić jakoś w coś nowego...

Ładna grafika, obraz ostry jak żyleta bez żadnej tak powszechnej mgły w nowych grach (miła odmiana), ma już swoje lata więc max detale w połączeniu z max odświeżaniem monitora... a i jako RPG przynajmniej początek prezentuje się zacnie :)

outerworlds3.thumb.png.1fe865478ddeaf7c58a47fae2c784f10.png

Opublikowano (edytowane)

Ja bym się aż tak nie zachwycał jedynką (dwójki dłuuugo nie dotknę), ale sam wiele razy wspominałem w dyskusjach, że tak jak nie znoszę retro-futuryzmu, tak w TOW okazał się on całkiem strawny. Może dlatego, że dzięki otoczce s-f był jakby mniej retro niż w Falloutach? Trudno powiedzieć...

Generalnie to dziwna seria. Przy okazji jedynki też narzekano na retro, na drewno. To drewno faktycznie tam jest, na pewne rzeczy trzeba przymykać oko (i pewnie łatwiej to zrobić, gdy jest się graczem 30+), pewne trzeba pomijać (karykaturalna walka wręcz... brrr!) - ale można się całkiem nieźle pobawić.

Tylko pytanie, czy to, co można było wybaczyć części pierwszej, można wybaczyć wydanej "z pomocą" Microsoftu części drugiej. Ja wiem, ktoś powie, że ten drewniany styl to znak rozpoznawczy deweloperów itp., niemniej jednak zaczyna to być męczące, nawet patrząc z boku.

Ot, kolejna "idealna gra do Game Passa", trudno wciąż powiedzieć - vide rozstrzał opinii w sieci - czy troche lepsza niż poprzednie... a wypadałoby by, żeby była lepsza niż Avowed, biorąc pod uwagę podwyżkę stawki za abonament. :E 

Nie o takie kosmiczne erpegie nic nie robiłem, panie Boczek...

Edytowane przez Zas
Opublikowano
30 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Aż to nagrałem i takich zabawnych momentów jest tu sporo. XD

czuć borderlandsowy klimat!

10 minut temu, Zas napisał(a):

karykaturalna walka wręcz... brrr!

kto Gothica ogrywał ten drewna się nie lęka a docenia za całokształt;)

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jankooo napisał(a):

Ładna grafika, obraz ostry jak żyleta bez żadnej tak powszechnej mgły w nowych grach (miła odmiana), ma już swoje lata więc max detale w połączeniu z max odświeżaniem monitora... a i jako RPG przynajmniej początek prezentuje się zacnie :)

outerworlds3.thumb.png.1fe865478ddeaf7c58a47fae2c784f10.png

u mnie tak to wygląda, 

image.thumb.png.b11de9b66bb8c874d17022117cb161d8.png

image.thumb.png.12da79db1ec3fa8baa4c0e0335f1c922.png

nie wiem czy coś nie jest źle ustawione z czarnym kolorem, czerń jest jakby za ciemna? może coś pokićkałem :D ale gram dalej póki co... pozdrawiam i dzięki za pomysł aby najpierw obadać pierwszą część. 

swoją drogą to gra która jako jedyna pokazuje 360W oraz 75c  na 5080 przy limicie ustawionym na 100%, być może to tylko jakieś przekłamanie...

Opublikowano
29 minut temu, samsung70 napisał(a):

nie wiem czy coś nie jest źle ustawione z czarnym kolorem, czerń jest jakby za ciemna? może coś pokićkałem :D ale gram dalej póki co... pozdrawiam i dzięki za pomysł aby najpierw obadać pierwszą część. 

swoją drogą to gra która jako jedyna pokazuje 360W oraz 75c  na 5080 przy limicie ustawionym na 100%, być może to tylko jakieś przekłamanie...

faktycznie jakiś ciemniejszy ten drugi screen a i ta gra nie jest w stylu nowych produkcji wypranych z kolorów lub jakby z podkręconą gammą. W menu jest suwak do kontroli gammy to zawsze można podkecić jak brakuje szczegółów. Mi się podoba i to bardzo- gadam ze wszystkimi i poznaję historię.

outerworlds4.thumb.png.611daa58a9d36697f76e5acccb6e6175.png

U mnie karta się trochę nudzi bo mam locka na 158FPS 1440p. Ps. Jak coś to pisz w ogólnych tematach żebyśmy nie spamili w wątku dla drugiej części

Opublikowano (edytowane)

Panowie mimo wszystko to jest temat o drugiej części gry...

10h za mną i mega mi to siadło przez weekend! Znalazłem odrzutowe buty umożliwiające podwójny skok. Świetny kapelusz podnoszący o 30% magazynek we wszystkich broniach (super się sprawdza przy shot-gunie dając dodatkowy strzał). Masę różnych mniejszych przygód i dziwnych zdarzeń na szlaku. ;) 

Ruszam teraz na północ po otwarciu w końcu mostu. Mnogość rozwiązań jest naprawdę imponująca. 

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_27_02.png

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, jankooo napisał(a):

kto Gothica ogrywał ten drewna się nie lęka a docenia za całokształt;)

Nikt tak nie umie rzeźbić w drewnie jak zakład stolarski Piranha Bytes :lol2: Z trzech animacji postaci zrobić grywalną formę to trzeba skończyć doktorat z technologii drewna.

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Panowie mimo wszystko to jest temat o drugiej części gry...

10h za mną i mega mi to siadło przez weekend! Znalazłem odrzutowe buty umożliwiające podwójny skok. Świetny kapelusz podnoszący o 30% magazynek we wszystkich broniach (świetnie się sprawdza przy shot-gunie dając dodatkowy strzał). Masę różnych mniejszych przygód i dziwnych zdarzeń na szlaku. ;) 

Ruszam teraz na północ po otwarciu w końcu mostu. Mnogość rozwiązań jest naprawdę imponująca. 

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_27_02.png

niestety nie znalazłem na forum tematu dla The Outer Worlds 1 :(

Opublikowano (edytowane)

Wrócę jeszcze do tego całego ''śledzenia promieni'' w grze. Różnica jest naprawdę spora szczególnie w cieniach i oby w premierowym patchu ogarnęli te ''szumy'' w obrazie.

Poniżej wł\wył. (zwróćcie uwagę na cienie) 

W ruchu wygląda to fenomenalnie! Tu jakiś kurz przeleci, tam jakaś mgiełka czy szmata na wietrze powiewa. Tutaj detal goni detal na każdym kroku...

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_42_41.png

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_43_02.png

33 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Mocno fajny klimat

Jest ogień naprawdę!

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Wrócę jeszcze do tego całego ''śledzenia promieni'' w grze. Różnica jest naprawdę spora szczególnie w cieniach i oby w premierowym patchu ogarnęli te ''szumy'' w obrazie.

Poniżej wł\wył. (zwróćcie uwagę na cienie) 

W ruchu wygląda to fenomenalnie! Tu jakiś kurz przeleci, tam jakaś mgiełka czy szmata na wietrze powiewa. Tutaj detal goni detal na każdym kroku...

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_42_41.png

The Outer Worlds 2   26.10.2025 20_43_02.png

Jest ogień naprawdę!

Jakbyś mi nie powiedział to bym nie wiedział który jest z rt 🙄

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Zwróć uwagę na cienie na podłodze czy na ścianie po lewej na zdj wyżej (bez RT ich tam prawie nie ma). W ruchu to wszystko jest jeszcze bardziej zauważalne gdzie gra świateł i cieni momentami wyrywa z kapci. Zobacz sobie lokacje gdzie teraz dotarłem i co tam się dzieje. Można tylko spacerować i podziwiać to wszystko!

Klik