Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hdr jest skopane. Jak włączam to wszystko wyblakłe się robi i mega jasne. Coś tam daje zmniejszenie mid tone ake to dalej nie jest hdr. Wyczytałem, że nie tylko ja tak mam a zresztą w innych grach wszystko śmiga ok. Z rtx hdr o wiele lepiej gra wyglada... 

Moze w następnym paczu naprawia... A moze nie... 

Ale gra jest całkiem spoko. Na razie zero kraszy I jest płynnie. 

RT jakieś też skopane jest. Np z hardware RT kontury są ostre i odbicia światła niemrawe. Jak so jakieś otwory np w ławkach to na sorzetowym RT nie ma ich na cieniu a na programowym już są. Digital foundry też to opisali... 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Ja po wyczyszczeniu pierwszej planety dotarłem na kolejną. Wyśmienita przygoda!

The Outer Worlds 2   29.10.2025 15_31_35.png

A czy jest jakas stacja kosmiczna jak 1 odsłonie? Baza wypadowa ala miasto ? 

Ja na chwilę odpaliłem i na PS5 jest nawet 120hz i VRR nieźle ! 

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano

Po paru godzinach obcowania z grą muszę powiedzieć, że wszystko jest na plus. Widać sporo zmian w porównaniu do poprzedniej części. Z minusów to uprościli system statystyk postaci, dodali jakieś traity. Nie możemy też już ubrać naszych towarzyszy w to co chcemy. Za to mechanika strzelania poszła mocno do przodu, celowanie jest bardziej responsywne, a sama walka ogólnie sprawia więcej frajdy.

Opcji dialogowych jest wyraźnie więcej. Zauważyłem też, że gra ma znacznie bardziej ponury klimat. W jedynce dominowała kolorowa groteska i satyra, a tutaj świat wydaje się bardziej stonowany i przygnębiający. Humor wciąż jest, ale częściej podszyty cynizmem i rezygnacją niż czystą komedią.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, DITMD napisał(a):

Po paru godzinach obcowania z grą muszę powiedzieć, że wszystko jest na plus. Widać sporo zmian w porównaniu do poprzedniej części. Z minusów to uprościli system statystyk postaci, dodali jakieś traity. Nie możemy też już ubrać naszych towarzyszy w to co chcemy. Za to mechanika strzelania poszła mocno do przodu, celowanie jest bardziej responsywne, a sama walka ogólnie sprawia więcej frajdy.

Opcji dialogowych jest wyraźnie więcej. Zauważyłem też, że gra ma znacznie bardziej ponury klimat. W jedynce dominowała kolorowa groteska i satyra, a tutaj świat wydaje się bardziej stonowany i przygnębiający. Humor wciąż jest, ale częściej podszyty cynizmem i rezygnacją niż czystą komedią.

opcji dialogowych jeszcze więcej? :D ja grając obecnie w pierwszą czuję się trochę przytłoczony :D

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, samsung70 napisał(a):

opcji dialogowych jeszcze więcej? :D ja grając obecnie w pierwszą czuję się trochę przytłoczony :D

Traity które wybierasz mają wpływ na dialogi, jakieś perki, oprócz statystyk, skilli typu medycyna, retoryka jak w pierwszej części. Jest tego po prostu więcej.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Wczoraj pograłem 2h. Jest klimat. Retro-futurystyczny klimat wyszedł doskonale. No to lecimy..

Ja włączyłem na szybko na godzinkę i chyba jestem prostym człowiekiem bo to jest to czego oczekiwałem Ihaaa! Pierwszy plus to napis: decyzja która podjąłeś będzie miała wpływ na opcje dialogowe w przyszłości. Bajka.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 5
Opublikowano

No zachęcacie mnie Panowie coraz bardziej, zwłaszcza że podobała mi się część pierwsza. Pytanie, czy jest tu jakieś nawiązanie czy choćby minimalna kontynuacja pewnych wątków z jedynki? Bo finalnie część pierwsza pozostawia otwarte pytanie co się stało na Ziemi skoro ustała wszelka komunikacja, czy po prostu olali kolonię czy jednak wydarzyło się coś grubszego. 

Opublikowano

Mi sie sama w sobie gra podoba. Optymalizacj ajest calkiem spoko jak na ue5. 

Ale na razie jestem troche oszołomiony tymi calymi perkami i flawsami... Niektore dialogi sa dostepne tylko po umiejetnosciach wiec szykuje sie ze trzeba bedzie przejsc gre co najmnije 2 razy bo sporo jest tego poblokowane i zalezne od tych flwasow, perkow, skilli... 

Opublikowano

Rozbraja mnie ta gra. Lekarz do rannej żołnierki mówi: Musimy amputować ci tę nogę, ... ale są też dobre wieści. Niedawno zapisałem się na zaawansowany kurs technik amputacji, więc ta inwestycja zwróci mi się szybciej, niż się spodziewałem :lol2:

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

Domyślnie włączona jest opcja Auto celowanie.. Gram na normalnym poziomie. Warto z tym grać? jak wy gracie?

Nie jestem za dobry w strzelaniu jak kiedyś. Może na początku spróbuje bez celowania automatycznego hmm

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano (edytowane)

Te perki nawet dzialaja.... Wybralem szczescie i ciagle cos mi wychodzi nawet jak nie mam potrzebnego perka. W maszynie do koagulantu wymieszalem na chybil trafil dzieki szczesciu i pyk znow sie udalo xD

20251030222308_1.thumb.jpg.95a5aafc9d2ddb92cb7cc347f29ea5cd.jpg

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja z kolei odpaliłem kompa w robocie i mam jakiegoś starego sejwa a wczoraj troszkę popykałem. Na Steamie zawsze działa a na gamepassie zawsze problemy.

edit: pomogło to co zawsze na GP: 

net stop GamingServices
net start GamingServices

niestety na R5 5600/RTX 3070 DLSS Jakość, 1080p, średnie detale gra niegrywalna. Za mało mocy.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
16 godzin temu, TmK napisał(a):

Jak fabuła? Dobrze napisana, wciąga? Jestem po 2h i początek obiecujący ale pamiętam, że w TOW1 odpadłem na dobre po jakichś 15h.

dzien dobry, jakie tam kolega problemy mial z TOW1 po 15h? 

Opublikowano

Jakoś mnie nie wciągnęło na tyle, żeby zostać. To był dla mnie średniak do bólu, 6/10. Ale dwójka sprawia znacznie lepsze wrażenie, jest ciekawsza historia więc póki co zapowiada się lepiej ;)

Opublikowano
10 godzin temu, Grolshek napisał(a):

A ja z kolei odpaliłem kompa w robocie i mam jakiegoś starego sejwa a wczoraj troszkę popykałem. Na Steamie zawsze działa a na gamepassie zawsze problemy.

edit: pomogło to co zawsze na GP: 

net stop GamingServices
net start GamingServices

niestety na R5 5600/RTX 3070 DLSS Jakość, 1080p, średnie detale gra niegrywalna. Za mało mocy.

W sensie jedynka Outer niegrywalna? Niemożliwe. Na słabszym sprzęcie ogrywałem raczej na ultra lub coś obok.

Opublikowano

Chciałem dzisiaj w końcu w coś pograć, pobrałem w ramach Game Pass gierkę a przy próbie uruchamiania mam takie coś... REinstalacja nie pomogła :/ ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Przecież pobieram i gram z tego samego konta. :E 

obraz.png.092b1dc62be7b93443b194ef57bc004a.png