Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, zoomehsak napisał(a):

Cześć. Mam do Was pytanie. Ta gra ma tak tragiczną optymalizację, że na 4080 super klatki lecą poniżej 60 czy z moim PC jest coś nie tak ? 🥹

Tragicznie zoptymalizowana gra. U mnie to samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to prawda, że ta gra ma słabo zbalansowane poziomy trudności? Za 2 dni rozpoczynam grę i nie wiem czy wybrać poziom normalny czy któryś z trudniejszych poziomów trudności. Jak to wygląda w tej grze? 

Opublikowano (edytowane)

No, skonczylem New Vegas, 70h wyszlo, co bylo mozna to zorbilem. Ending mialem ze pomagam NCR. 

Gra dobra ale mi sie bardziej podobal F4. 

Zakończenie FNV bylo dziwne jakies, jakby na szybko zorbione. Pyk na tame, cios w kilku z Legiona bum koniec. EEeeee serio?

TOW2 nie duzo sie rozni od FNV szczerze. I tu i tu dobrze sie mozna pobawic. Choc jesli chodzi o klimat to jednak post apo w FNV i innych częściach jednak wygrywa. Ale liczylem po o tych wszystkich ahah na cos lepszego w FNV - questy sa praktycznie tylko w frakcjach i w Vegas. Bylem we wszystkich znacznikach i 80% to tylko zbieractwo i cos tam czasem mozna pogadac ale szalu nie ma. 

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

No, skonczylem New Vegas, 70h wyszlo, co bylo mozna to zorbilem. Ending mialem ze pomagam NCR. 

Gra dobra ale mi sie bardziej podobal F4. 

Zakończenie FNV bylo dziwne jakies, jakby na szybko zorbione. Pyk na tame, cios w kilku z Legiona bum koniec. EEeeee serio?

TOW2 nie duzo sie rozni od FNV szczerze. I tu i tu dobrze sie mozna pobawic. Choc jesli chodzi o klimat to jednak post apo w FNV i innych częściach jednak wygrywa. Ale liczylem po o tych wszystkich ahah na cos lepszego w FNV - questy sa praktycznie tylko w frakcjach i w Vegas. Bylem we wszystkich znacznikach i 80% to tylko zbieractwo i cos tam czasem mozna pogadac ale szalu nie ma. 

Nie wiem, czemu tu piszesz o FNV. Obecny Obsidian z tym z czasów FNV ma wspólną tylko nazwę. Po przejęciu przez M$ w 2018r. pracują tam już inni ludzie. FNV nie ma też nic wspólnego z tym gniotem z tego wątku. FNV, to świetne teksty i dialogi, a w OW2 jest tylko bełkot. W F4 nie grałem -warto? Jak on się ma fabulatnie i tekstowo do FNV?

Edytowane przez Sidr
Opublikowano

@Sidr

Pisze tu o FNV bo nie ma osobnego watku do tej gry a chcailem sie odniesc do TOW2. 

Kłocilbym sie czy FNV ma lepsze dialogi, tak samo w wieksozsci o niczym i chcialo sie przewijac. Czasem chcialo sie powiedziec do "brzegu chlopie". 

Dla mnie nie fanatyka serii F szalu nie bylo. F4 dla mnie lepszy wayek glowny i lepsze zakonczenia. Swiat przepiekny i duszny, atmosfera zajefajna post apo. FNV tak samo nie powiem ale cala ta tama i walaka z tym cesarem to taki sredniak pomysl. Malo Q pobocznych w FNV. 

PS. (przez Towoj avatar przez 1 sek myslalem , ze to Kadajo xD).

Opublikowano

Jak dla mnie New Vegas jest przereklamowane. To dobre RPG, ale słaby Fallout. Za dużo głupotek i satyry w stylu Obsidiana. Ten kowbojski klimat też mi za bardzo nie siadł. Trójka miała lepszą Falloutową atmosferę, ale na tym kończą się jej plusy. Fallout 4 to już w ogóle szajs, do którego bez tony modów nie ma nawet sensu podchodzić, a główny wątek jest tak świetny, że do dziś go nie skończyłem. Dobre Fallouty to Fallout 1 i 2, reszta to popłuczyny.

• Like 2
Opublikowano
W dniu 9.12.2025 o 09:58, aureumchaos napisał(a):

@Sidr

Pisze tu o FNV bo nie ma osobnego watku do tej gry a chcailem sie odniesc do TOW2. 

Kłocilbym sie czy FNV ma lepsze dialogi, tak samo w wieksozsci o niczym i chcialo sie przewijac. Czasem chcialo sie powiedziec do "brzegu chlopie". 

Dla mnie nie fanatyka serii F szalu nie bylo. F4 dla mnie lepszy wayek glowny i lepsze zakonczenia. Swiat przepiekny i duszny, atmosfera zajefajna post apo. FNV tak samo nie powiem ale cala ta tama i walaka z tym cesarem to taki sredniak pomysl. Malo Q pobocznych w FNV. 

PS. (przez Towoj avatar przez 1 sek myslalem , ze to Kadajo xD).

W dniu 9.12.2025 o 11:42, DITMD napisał(a):

Jak dla mnie New Vegas jest przereklamowane. To dobre RPG, ale słaby Fallout. Za dużo głupotek i satyry w stylu Obsidiana. Ten kowbojski klimat też mi za bardzo nie siadł. Trójka miała lepszą Falloutową atmosferę, ale na tym kończą się jej plusy. Fallout 4 to już w ogóle szajs, do którego bez tony modów nie ma nawet sensu podchodzić, a główny wątek jest tak świetny, że do dziś go nie skończyłem. Dobre Fallouty to Fallout 1 i 2, reszta to popłuczyny.

No właśnie, też słyszałem, że od strony fabuły, dialogów itd. jest bardzo słabo w F4. Graficznie wygląda jako tako - ma ten swój post-apo klimat. Widziałem kiedys na Nexuie mod całkowitej konwersji robiący z tej gry coś w stylu Stalkera od strony mechanicznej. Chciałbym to kiedyś sprawdzić.

Mam identyczne wrażenia z Fallout 3.  Miał dobry klimat takiego powojennego pustkowia po zagładzie ludzkości inic poza tym.

A FNV, to taki kameralny Fallout z nutą groteski - to trzeba lubieć, ale faktycznie brak tu z kolei tego, co ma F3, czy taki Horizon ZD. Ta gra jest chyba często oceniana przez pryzmat sentymentu i poziomu gier z przeszłości.

• Like 1