Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, kanon7 napisał(a):

Jak już się wypuszcza pierwszy trailer, nowej gry - to niech to będzie, coś porządnego, co zaciekawi, pokazać dlaczego mamy czekać.

Mnie zaciekawil i czekam na wiecej, a to ze kogos nie zaciekawil to najwidczniej nie jest to gra dla kazdego. Skoro tak doswiadczone studio pokazalo tak skromny trailer to najwidoczniej jest to zamierzone i tak ma byc, a karty z czasem beda odkrywac. Ale rozumiem, ze komus sie moze nie podobac wiec nie mam zamiaru przeciez nikogo na sile uszczesliwiac :D

Opublikowano

Właśnie wyszedł nowy gameplay-trailer Exodusa od oryginalnych twórców Mass Effecta i zaraz widać prawdziwą kosmiczną przygodę, bronie, skafandry:cool: a nie woke, kurtke,buty adidasa, jeansy i zwiedzanie w tym kosmosu i obcych planet z mieczem:E

• Like 1
Opublikowano

@Spychcio

Przepaść. Niektórzy szybko zapomnieli jaki status ma/miał Naughty Dog. To co pokazali to jest kompletna, zatrważająca wprost zapaść. To jakby w nowym filmie Cameron wyskoczył z urywkami z "Klanu" z Maciusiem i Bożenką.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Vulc napisał(a):

Wiesz, jak masz jakąś tezę, możesz sobie wymyślić uzasadnienie w formie takiego artykuliku. Czy to jednak coś zmienia? Trailer jest przesycony - nie tylko w moich oczach - tanim product placementem. I tyle.

Nie każdy mówi, że może. No i tak, z pewnością "niezadowolonych" po TLoU2 przybyło. Co nie jest absolutnie żadną niespodzianką i nie stało się bez przyczyny.

Lokowanie jedno, mało kobieca kobieta drugie. Ja to jestem w stanie przeboleć, moja psychika od tego nie ucierpi, bez przesady. Tyle, że nawet w tej krótkiej zajawce, ta postać wydaje się denerwująca i dziecinna. W żaden sposób nie przypomina wspomnianej Ripley czy Furiosy. Raczej gówniarę z lekceważącym podejściem do życia, która wszystko wie lepiej. Mnie to z miejsca odrzuciło, a to o czym wspomniałem wyżej, tylko spotęgowało efekt.

Jasne, pojawią się kolejne materiały, zerknę. Na razie nie jestem zainteresowany.

Naprawdę, to narzekanie na lokowanie produktu jest już nudne, nie wiem dlaczego większość niezdane sobie sprawy ze lokowanie produktów w SF, szczególnie w przyszłości, to celowy zabieg, który ma na celu urealnienie produkcji. Integracja znanych marek w futurystycznym kontekście sprawia, że świat staje się bardziej wiarygodny. W dzisiejszych czasach to standard, więc zamiast się z tego śmiać, ogarnij, że tak teraz wygląda każda produkcja. Co do tej postaci – to, że nie jest kolejną kopią Ripley, nie oznacza, że jest źle napisana. Przestań oczekiwać, że każda kobieta w grze będzie spełniać twoje wyobrażenia o "idealnej bohaterce". Jeżeli odrzuciła Cię po jednym trailerze, to chyba problem w Twoim nastawieniu, nie w samej grze. Daj spokój, albo po prostu nie oglądaj kolejnych materiałów.

Śmieszy mnie tez narzekanie niektórych na g rafika może nie powala ale ma być 60 fps, plus same urywki gameplyaa wyglądają mi na natywne 4k z jakaś forma RT, plus możliwe ze gra to sandbox

45 minut temu, Tankietka napisał(a):

@Spychcio

Przepaść. Niektórzy szybko zapomnieli jaki status ma/miał Naughty Dog. To co pokazali to jest kompletna, zatrważająca wprost zapaść. To jakby w nowym filmie Cameron wyskoczył z urywkami z "Klanu" z Maciusiem i Bożenką.

Nie zgadzam się w żadnym calu. Grafika wygląda świetnie, domniemane 60 fps, 4K, ray tracing – to nie zapaść, tylko ewolucja. Porównanie do „Klanu”? Serio? Jeśli to twoja miara jakości, to może lepiej wróć do oglądania telewizji, bo widocznie nie ogarniasz, co się dzieje w branży. Takie wypowiedzi tylko pokazują, że nie masz pojęcia o tym, co mówisz. 

Czego wy oczekujecie po ps5 tech dema na miarę Wieśka 4 śmigającego prawdopodobnie na RTX 5090 ?

Edytowane przez SethJames
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, SethJames napisał(a):

Nie zgadzam się w żadnym calu. Grafika wygląda świetnie, domniemane 60 fps, 4K, ray tracing – to nie zapaść, tylko ewolucja. Porównanie do „Klanu”? Serio? Jeśli to twoja miara jakości, to może lepiej wróć do oglądania telewizji, bo widocznie nie ogarniasz, co się dzieje w branży. Takie wypowiedzi tylko pokazują, że nie masz pojęcia o tym, co mówisz. 

Wiem, że się nie zgadzasz, ponieważ całość sprowadziłeś do graficzki. Mało co zrozumiałeś. Nie chce mi się z tobą dyskutować, kolejny rozdygotany "któremu trailer obrazili" i będzie wyrażał grube sądy na temat mojej osoby. Podsumowując, okropny trailer na wielu płaszczyznach, kompletnie niegodny statusu ND. Ale z tym ostatnim będzie już tylko gorzej. Mark my words! :P

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, SethJames napisał(a):

Naprawdę, to narzekanie na lokowanie produktu to już nudne, nie wiem dlaczego większość niezdane sobie sprawy ze Lokowanie produktów w SF, szczególnie w przyszłości, to celowy zabieg, który ma na celu urealnienie produkcji. Integracja znanych marek w futurystycznym kontekście sprawia, że świat staje się bardziej wiarygodny. 

W dzisiejszych czasach to standard, więc zamiast się z tego śmiać, ogarnij, że tak teraz wygląda każda produkcja.

Przestań oczekiwać, że każda kobieta w grze będzie spełniać twoje wyobrażenia o "idealnej bohaterce". Jeżeli odrzuciła Cię po jednym trailerze, to chyba problem w Twoim nastawieniu, nie w samej grze. Daj spokój, albo po prostu nie oglądaj kolejnych materiałów.

Wychowałem na SF, zarówno tym książkowym jak i "srebrnoekranowym". Nie wiem więc skąd założenie, że te mechanizmy nie są mi znane. Jest jednak różnica między założeniem a jego realizacją. Tutaj ta ostatnia jest zwyczajnie słaba. Możesz się z tym śmiało nie zgadzać. Twoja wola.

A to nie można o tym wiedzieć, a równocześnie za każdym razem się z tego śmiać? Pokrętna logika. Dodatkowo akurat w tym trailerze to lokowanie jest dość wyraźne. Z pewnością nie można tutaj mówić o standardzie.

A czego mam niby oczekiwać, że będzie spełniać Twoje wyobrażenie o idealnej bohaterce? 😏 To chyba zrozumiałe, że patrzę na to ze swojej perspektywy i tak samo to oceniam. Odrzuciła mnie w tym konkretnym trailerze, co tutaj jest trudnego do zrozumienia? Mam napisać, że jest git, bo jeszcze ktoś mi zarzuci, że mam problem z nastawieniem? Bądźmy poważni.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, SethJames napisał(a):

Śmieszy mnie tez narzekanie niektórych na g rafika może nie powala ale ma być 60 fps, plus same urywki gameplyaa wyglądają mi na natywne 4k z jakaś forma RT, plus możliwe ze gra to sandbox

Czego wy oczekujecie po ps5 tech dema na miarę Wieśka 4 śmigającego prawdopodobnie na RTX 5090 ?

A dla mnie oba tizery to jest bieda. Kosmicznych tizerów sobie zobacz ile jest przykładów. Jakikolwiek MassEffecta albo Homeworlda ośmiesza to co tu dostaliśmy. Wieśkowy z kolei punkt po punkcie kopia W3, odhaczenie poszczególnych bulletpojntów, zero inwencji czy nawet ewolucji pomysłu.

1 godzinę temu, Spychcio napisał(a):

Właśnie wyszedł nowy gameplay-trailer Exodusa od oryginalnych twórców Mass Effecta i zaraz widać prawdziwą kosmiczną przygodę, bronie, skafandry:cool: a nie woke, kurtke,buty adidasa, jeansy i zwiedzanie w tym kosmosu i obcych planet z mieczem:E

Nom, dla Ciebie coś takiego (przypomnienie).

Co można wywnioskować z trejlerów - nic.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Tankietka napisał(a):

Wiem, że się nie zgadzasz, ponieważ całość sprowadziłeś do graficzki. Mało co zrozumiałeś. Nie chce mi się z tobą dyskutować, kolejny rozdygotany "któremu trailer obrazili" i będzie wyrażał grube sądy na temat mojej osoby. Podsumowując, okropny trailer na wielu płaszczyznach, kompletnie niegodny statusu ND. Ale z tym ostatnim będzie już tylko gorzej. Mark my words! :P

Ok, fair enough, rozumiem Twoje zdanie, ale z tym porównanie z „Klanem” to raczej poplynoles  . Jeśli nie dostrzegasz ewolucji w grafice, to może warto trochę szerzej spojrzeć na branżę. Co do ND – każdy ma swoje opinie, ale przyszłość pokaże. Chyba ze nie chodzi Ci o grafikę tylko inny aspekt produkcji, nie wiem czego się po Neil Druckmannie spodziewałeś  po tym co się działo w The last of us 2, co było tak okropnego w tym trailerze, rozjaśnij, podaj jakieś konkrety a nie lej wody.

Edytowane przez SethJames
Opublikowano
10 godzin temu, Vulc napisał(a):

Wychowałem na SF, zarówno tym książkowym jak i "srebrnoekranowym". Nie wiem więc skąd założenie, że te mechanizmy nie są mi znane. Jest jednak różnica między założeniem a jego realizacją. Tutaj ta ostatnia jest zwyczajnie słaba. Możesz się z tym śmiało nie zgadzać. Twoja wola.

A to nie można o tym wiedzieć, a równocześnie za każdym razem się z tego śmiać? Pokrętna logika. Dodatkowo akurat w tym trailerze to lokowanie jest dość wyraźne. Z pewnością nie można tutaj mówić o standardzie.

A czego mam niby oczekiwać, że będzie spełniać Twoje wyobrażenie o idealnej bohaterce? 😏 To chyba zrozumiałe, że patrzę na to ze swojej perspektywy i tak samo to oceniam. Odrzuciła mnie w tym konkretnym trailerze, co tutaj jest trudnego do zrozumienia? Mam napisać, że jest git, bo jeszcze ktoś mi zarzuci, że mam problem z nastawieniem? Bądźmy poważni.

Dziękuję, że pozwoliłeś mi się nie zgodzić – doceniam! :)Jednak sugeruję, abyś sam przeczytał swojego posta, do którego się odnosiłem – być może wtedy łatwiej dostrzeżesz, skąd moje „założenia”.

Co do samego trailer zgadzam się, że każdy ma prawo do swojej perspektywy. Jeśli bohaterka Cię odrzuciła, masz prawo to napisać, ja tylko zwróciłem uwagę na pewne elementy, które (z mojego punktu widzenia) mogą być interpretowane inaczej.

Ja osobiście uważam, że Naughty Dog próbuje czegoś nowego – może nie każdemu się to spodoba, ale przynajmniej wychodzą poza schematy.

Co do lokowania – ok, tutaj faktycznie można dyskutować, bo w trailerze było dość mocno wyeksponowane, choć w mojej opinii jeszcze nie przekroczyło granicy tandety. Wyjasnij co Cie oburzylo bo nierozumiem.

Opublikowano
12 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Nie umniejszając niewydajnej grze (na chwilę wyjmijmy kijek z doopy), ale wygląda jak krzyżówka Anthem z Andromedą, a te... ekhm, były delikatnie ujmując porażką :E 

Tymczasem gnoicie studio z którego dotychczas żadne guano nie wyszło i nawet gry, które teoretycznie miały gorszy odbiór (Uncharted 3, TLOU2) sprzedawały się hurtowo i dostawały dobre oceny, na podstawie bardziej teasera niż trailera i niepotwierdzonych wycieków jakiegoś zafapowanego nerda z piwnicy opublikowanych na wylęgarni takich talentów, czyli neogaf :E 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, SethJames napisał(a):

Jednak sugeruję, abyś sam przeczytał swojego posta, do którego się odnosiłem – być może wtedy łatwiej dostrzeżesz, skąd moje „założenia”.

Ja osobiście uważam, że Naughty Dog próbuje czegoś nowego – może nie każdemu się to spodoba, ale przynajmniej wychodzą poza schematy.

Co do lokowania – ok, tutaj faktycznie można dyskutować, bo w trailerze było dość mocno wyeksponowane, choć w mojej opinii jeszcze nie przekroczyło granicy tandety. Wyjasnij co Cie oburzylo bo nierozumiem.

Nie ma nic w tym poście, co uzasadniałoby takie założenia.

No to chyba widać, że próbują czegoś nowego, nic odkrywczego. 😉 Co nie znaczy, że ten trailer kipi oryginalnością. Nie jestem też oburzony z powodu lokowania, skąd ten pomysł. To tylko suche fakty.

Serio, rozgraniczmy ocenę trailera od oceny gry, bo chyba tutaj powstają jakieś zgrzyty. Jaka ta gra będzie, nie mam pojęcia. Wiem jaki jest mój odbiór pierwszej prezentacji. I jest on raczej chłodny. Nie wiem gdzie tutaj leży problem. Nie ma w tym kontekście znaczenia kto to wydaje i co wydawali wcześniej.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
Godzinę temu, Vulc napisał(a):

. Nie jestem też oburzony z powodu lokowania, skąd ten pomysł. To tylko suche fakty.

"Trailer jest przesycony - nie tylko w moich oczach - tanim product placementem. I tyle.":hihot:

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś zdoła wymienić lokowane marki?
Serio proszę. Ja widzę jedynie porsche i sony.
Kompletnie mnie to nie razi.
Innych nie widzę i próbuję przefiltrować we łbie gównoburzę o to. 

Edytowane przez JeRRyF3D