Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Capcom ma genialny rok, nie tylko w grach. We wrześniu do kin wlatuje Resident Evil od Zacha Creggera - gościa, który rozbił bank swoim Weapons (93% na RT i 270 mln box office) - w maju na Netflixie ląduje drugi sezon Devil May Cry, a w październiku premierę ma świetnie zapowiadający się Street Fighter.

Edytowane przez Lypton
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ogłoszenie DMC6 zgra się z premierą drugiego sezonu DMC, tak będzie. 

Premiera pierwszego dała porządnego kopa sprzedażowego grom z serii - peaki graczy na Steamie były kilkukrotnie wyższe niż w miesiącu przed premierą - np. DMC 1-3 HD Collection z 650 do 7,5k. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Jaycob zmienił(a) tytuł na Onimusha: Way of the Sword
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Pograłem. Odpalane na starych sterownikach 581.80. :E 

Ze wszystkim na max, raytracing, DLAA je 10GB VRAM zgodnie z tym co widać na pasku zużycia w opcjach dla rozdzielczości 1080p. To RE Engine więc o wydajność się nie martwiłem ale nie trzeba tutaj zbijać cieni oczko niżej jak w nowych odsłonach Resident Evil bo lokacje są małe więc co tu ma żreć te 12GB VRAM w moim przypadku. Jest też generator klatek ale nie było potrzeby z tego korzystać. Wygląda i działa fajnie, nie mam zastrzeżeń. Oczywiście na padzie, jest masa opcji konfiguracji pod siebie więc każdy dopasuje pod swoje wymagania grafikę, sterowanie, kamerę lub ogólnie rozgrywkę.

Jedyne zastrzeżenie jakie mam to, że w demku jest zbyt łatwo - do wyboru jest tryb fabularny i akcji - oczywiście tryb akcji to ten zalecany. Idziesz przez przeciwników jak przez masło, nie wiem jak tam bossy ale na obecnym etapie oby tak było tylko w demku i pełna wersja zaoferuje jakieś wyzwanie.

Poza tym wszystko git - nic się nie sypie, fps też masło.

Edytowane przez caleb59
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Pograłem. Odpalane na starych sterownikach 581.80. :E 

Ze wszystkim na max, raytracing, DLAA je 10GB VRAM zgodnie z tym co widać na pasku zużycia w opcjach dla rozdzielczości 1080p. To RE Engine więc o wydajność się nie martwiłem ale nie trzeba tutaj zbijać cieni oczko niżej jak w nowych odsłonach Resident Evil bo lokacje są małe więc co tu ma żreć te 12GB VRAM w moim przypadku. Jest też generator klatek ale nie było potrzeby z tego korzystać. Wygląda i działa fajnie, nie mam zastrzeżeń. Oczywiście na padzie, jest masa opcji konfiguracji pod siebie więc każdy dopasuje pod swoje wymagania grafikę, sterowanie, kamerę lub ogólnie rozgrywkę.

Jedyne zastrzeżenie jakie mam to, że w demku jest zbyt łatwo - do wyboru jest tryb fabularny i akcji - oczywiście tryb akcji to ten zalecany. Idziesz przez przeciwników jak przez masło, nie wiem jak tam bossy ale na obecnym etapie oby tak było tylko w demku i pełna wersja zaoferuje jakieś wyzwanie.

Poza tym wszystko git - nic się nie sypie, fps też masło.

jaki to jest rodzaj gry? coś jak wieźmin? 

Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Jest też generator klatek

Ustawiłem detale i zrobiłem restart gry, nie widzę FG. Ustawiłem maks wraz z RT + DLSS jakość, zobaczę ile klatek. W demie nie działa dualsense, nie wykrywa, ale ja włączam bez steam input, więc oryginalnie gra nie wykrywa. Zaraz zobaczę jak się gra.

Opublikowano (edytowane)

Interpolacja zmyliło mnie z tym obrazem co było w innych grach na tym silniku, czyli Resident Evil miał interpolację ale dotyczyło obrazu. 
Odpaliłem maks detale z RT, HDR przy 1440p DLAA ok 100-105fps, z DLSS jakość ok 130-140fps, DLAA+ FG daje ok 160+fps. 

20260603154226_1.thumb.jpg.fe61c7f131d63b0fca6528d8db939f3b.jpg

Póki co bossik mnie bije, kurde no.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Ukończyłem demko - nie jest długie, zajęło mi jakieś 30 minut.

Jeśli chodzi o optymalizację, nie mam zastrzeżeń, wszystko działa płynnie, ale z drugiej strony graficznie nie ma tu żadnych fajerwerków.

Gra wygląda raczej jak z poprzedniej generacji (słabiej niż RE:R czy Pragmata), ale ogólnie jest ładnie, czysto i podoba mi się art style.

Walka jest naprawdę dobra, starcia są satysfakcjonujące, chociaż jak @caleb59 wyżej wspomniał - jest zdecydowanie za łatwo. Okno na parowanie jest bardzo wybaczające, przez co trywializuje starcia, a zwykli mobki lecą jeden po drugim. Walka z bossem wypadła trochę ciekawiej, ale nadal parowanie i przełamywanie postury przychodzi bez większego wysiłku.
Przypuszczam, że wyższy poziom trudności dostaniemy dopiero po ukończeniu gry, klasycznie jak to u Capcomu. Co mi nie leży. 

Chciałem napisać day 1, bo gra naprawdę mi się podoba mimo kilku zgrzytów, ale… 3 paki z grę? 
source.gif

• Upvote 1
Opublikowano

Nigdy nie grałem w Onimushę i nie mam jakiegoś zaciągu do tej gry. Może kiedyś o niej pomyślę przy dobrej promocji. Póki co sprawdziłem demko, fajna gierka ale tak jak piszecie ceną na pewno nie przyciągną i mnie. 

Opublikowano (edytowane)

To nie jest soulslike? Nie wiem czemu byłem przekonany, że jednak jest, tak jak Sekkiro czy Nioh.

No, to brzmi zachęcająco, tym bardziej skoro słychać narzekania, że jest zbyt łatwo. :E I jeszcze demko do sprawdzenia? Zaraz ściągam. 

Edytowane przez Zas