Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

8k ludzi to oglada :hihot:

Moim zdaniem spoko wynik jak na zupełnie nieznana markę. Pojedyncze prezentacje gier nigdy nie przyciągają tłumów, co innego jakieś Gamescomy i Game Awards. 

A co do samej gry - generalnie mi się podoba. Na pewno prędzej zagram w to niż nowego-starego Asasyna Black Flag. Trzeba wspierać polski gamedev 🇵🇱 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ci sie podoba to wporzadku, kazda gra znajdzie swoich amatorow, mi sie tylko smiac chce z calej tej otoczki wokol gry i porownywanie do wiedzmina itp itd a finalnie grze sie to odbije czkawka ;) To bedzie zwykly przecietniak niczym nie przyciagajacy patrzac na to co pokazali. 

Chodza typy po lesie i mowia o pogodzie w grze zamiast ja pokazac, prezentowac gry to oni tez nie potrafia ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Połączcie gameplay z Black Flag Resync z tą fabułą i będzie GOTY.

Czytam komentarze osób które siedzą w temacie tej gry znacznie dłużej niż ja i piszą że to najgorszy pokaz do tej pory, a gra wygląda nadal na mocno wiszącą w becie.

Jeszcze mają trochę czasu, przez 4 miesiące jeszcze można sporo poprawić gameplay i cały ten system walki. 

Opublikowano

Komentowanie jakosci swojej gry i tlumaczenie jaki to ich trailer itp jest wyjatkowy to juz wgl porazka marketingowa :hihot:  Nie wiem kogo oni tam zatrudniaja w marketingu...

1 minutę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ale to ckliwe, widać, że doją ile się da z sentymentu graczy do wieśka 3

Dlatego ta gra bedzie porazka ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Komentowanie jakosci swojej gry i tlumaczenie jaki to ich trailer itp jest wyjatkowy to juz wgl porazka marketingowa :hihot:  Nie wiem kogo oni tam zatrudniaja w marketingu...

Moim zdaniem oni źle zrobili tą prezentację. Zamiast skupić się na słabym gameplayu, trzeba było dać kilka minut z wątków fabularnych, jakichś questów pobocznych, bo ponoć właśnie to jest największy atut tej gry. No i zamiast zachwalać jacy to nie są fajni, mogliby po prostu zrobić luzacki stream jak Sven robił przy okazji BG3. Tamte były po prostu zajebiste. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

O grze: 

"Otrzymujemy do dyspozycji dokładnie trzydzieści dni i nocy, aby zapobiec zbliżającej się tragedii i wyciągnąć bliskich bohatera z wyjątkowo niekorzystnego układu z krwiopijcami. Ten sztywny limit czasowy narzuca tempo zabawy i zmusza nas do starannego planowania każdego kroku. Zaakceptowanie nowego zadania pobocznego, użycie systemu szybkiej podróży między oddalonymi od siebie punktami na mapie czy nawet wykonanie prostej czynności zarobkowej, takiej jak rąbanie drewna dla okolicznych chłopów, każdorazowo konsumuje ściśle określoną pulę godzin. Co więcej, odpoczynek albo rozwijanie umiejętności postaci również wymagają poświęcenia cennego czasu. Taka struktura rozgrywki wymusza brutalną priorytetyzację - nie tylko zadań, ale i możliwości. Gracz bardzo szybko uświadamia sobie, że przysłowiowe wyczyszczenie mapy ze wszystkich znaczników i wykonanie każdej dostępnej aktywności przed upływem trzydziestu dni jest fizycznie niewykonalne. Każda decyzja o tym, komu pomóc, a kogo zignorować, staje się wiążąca i nadaje nawet najmniejszej podjętej akcji ogromny ciężar gatunkowy."

To jest oczywiście aspekt fabularny, ale na papierze wygląda to średnio. Już wiadomo, że jakich fikołków bym nie zastosował, i tak ominie mnie sporo contentu fabularnego, i ileś tam osób - które mogłyby coś fajnego wnieść do świata gry - nie uratuję, a ich wątki przegapię. Nie wiem, naprawdę nie wiem czy to się sprawdzi. 

Opublikowano
20 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Połączcie gameplay z Black Flag Resync z tą fabułą i będzie GOTY.

Widać, że nie znasz Black Flag. Gameplay tam wcale nie jest lepszy, a może nawet gorszy niż tutaj. W tej grze masz rozwój postaci RPG, mechanikę dnia i nocy, skradanie i kluczowe wybory moralne, które realnie mają wpływać na świat.  I tego w BF nie uświadczysz. 

Mnie się podoba, wygląda nieźle jak na ich pierwszą grę. Trzeba to traktować raczej jako grę AA niż wysokobudżetową produkcję. Tylko cena jest trochę nieadekwatna, choć wciąż wolę kupić to niż odgrzewany, 13-letni kotlet za 249 zł.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiem, naprawdę nie wiem czy to się sprawdzi.

Mam wrażenie, że oni bardzo nie chcą popełnić błędu, który już raz popełnili produkując Wiedźmina 3: wielki, ale martwy świat. Jeżeli Geralt czegoś nie zrobi to nic się nie wydarzy. Zresztą - nawet jak zrobi (zasadzka na Radowida) to i tak się nic nie dzieje. Wydmuszka. 

Opublikowano

Za dużo porównań do Wieśka, to wcale tej grze nie pomaga. Ludzie jak słyszą że grę robią ludzie od Wieśka i CP2077, to od razu podbijają oczekiwania, a potem przychodzi rozczarowanie. Gdzieś przed chwilą czytałem jednego redaktora co był u nich w studiu, że od teraz do premiery nacisk idzie na poprawienie gameplay'a więc może będzie dobrze. Mnie tylko ten cykl 30 dni przeraża, dla kogoś kto czyści mapy na 100%, wizja że ominie mnie spora ilość contentu FABULARNEGO, bo zwyczajnie nie zdążę go zrobić, jest niefajna.