Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.05.2026 o 19:12, PaVLo napisał(a):

Polecam zginąć w pierwszej walce, po co masz się dalej męczyć:yuppie:

A Nier Automatcie tak się da idziesz dostajesz w czapę na samym początku lecą napisy końcowe właśnie odkryłeś jedno z zakończeń xD i już nie musisz męczyć reszty gry, bo przecież legitnie przeszedłeś. 

Swoją drogą dali by już tą gierkę, bo bym obskoczył jakiegoś rpga

Opublikowano (edytowane)

Wiedźmin 3, oprócz strony czysto technicznej, miał świetny, przemyślany design oprawy - umiejętne operowanie światłem, spójna paleta barw, zmienne warunki pogodowe, kapitalne landscape'y. Takie gry potrafią bardzo, bardzo długo bronić się oprawą, zwłaszcza jeśli cieszą się dużym zainteresowaniem modderów, a sami twórcy regularnie dokonują updejtów na tym gruncie.

Co do Dawnwalkera, na razie nie mogę się do niego przekonać. Może to zmęczenie wątkiem wampirów, może czasowa presja w zadaniach, która choć będzie pewnie dużo łagodniejsza niż ludzie sobie wyobrażają, jednak koliduje z moim stylem gry. Na razie obserwuję.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyglądam się treści, którą udostępniają i strasznie mi tutaj interfejsem z Wieśka pachnie. Nie mówię że to jest złe, ale skoro szczycą się tym że mają masę pomysłów i to bardzo innowacyjnych oraz chcą zdefiniować na nowo gatunek RPG to dlaczego nie zaprojektują tego po swojemu? Wiem że grupa pracowników z CDPR oddzielili się od nich i założyła Rebel Wolves, ale uważam że jak używają tak górnolotnych słów na swojej stronie to może zamiast tego niech to idzie w czyny. Zastanawia mnie jak to będzie wyglądać fabularnie, bo na ten moment liczy się to dla mnie tak w 90%. Muszą postawić na mocno spójną historię, która od pierwszych minut zaciekawi. Graficznie może zostać tak jak jest, jest poprawnie i raczej unikał bym porównania do gier z przed 10 czy 15 lat. Natomiast co mnie bardzo martwi to system walki, jest jakiś taki nijaki, serio nie porwał mnie ani trochę. No zobaczymy premiera już niedługo to zobaczymy co tam te nowe studio upiekło. Bo co jak co muszą wybić się i zdobyć sporo zaufania tym projektem aby móc liczyć się dalej na rynku. Trzymam kciuki, pre-ordera nie zamawiam. Czekam na rozwój sytuacji i wtedy zdecyduję.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.06.2026 o 14:23, Jaycob napisał(a):

Jedna gra jeszcze nie wyszła, a tu już pokazują, co dalej z sagą. :E Swoją drogą nie wiem, po co tak spoilerować i pokazywać, co będzie dalej.

A to nie ma być skok w czasie w tej obecnej grze? W Vampire Masquerade: Redemption był taki myk i bardzo mi się to podobało. No ale fakt, jakbym coś takiego w grze zamieścił to chyba bym wolał nie spoilerować.

Edytowane przez Zdzichon
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Zdzichon napisał(a):

A to nie ma być skok w czasie w tej obecnej grze? W Vampire Masquerade: Redemption był taki myk i bardzo mi się to podobało. No ale fakt, jakbym coś takiego w grze zamieścił to chyba bym wolał nie spoilerować.

Z tego co wszystkie portale piszą, to Blood of Dawnwalker ma być początkiem sagi i ten animowany trailer w przyszłości, to właśnie zapowiedź jak to może wyglądać. Oczywiście jak się nie sprzeda, to żadnej sagi nie będzie, więc trochę dziwny czas sobie wybrali.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Przynajmniej wiemy jakiej krwi wampiry nie piją... 

Tylko czy jest się z czego cieszyć? :E 

Co do "gry" i "rzucą się"  - cholera wie, skoro rzucili się na dwudziestoletnie heblowane drewno, to klasyczny action RPG TPP, z ciekawym lore i prawdopodobnie całkiem interesującą oraz dobrze podaną fabułą, nawet z drętwą walką powinien zawojować Steam bez problemu. 

Także optymizm twórców może być uzasadniony, nawet jeśli nieco przedwczesny.

A poza tym taki trailer z d..., z kompletnie innym motywem, to chyba klasyka viralowego marketingu? - pół Internetów teraz kmini o co chodzi, czy to ostra odklejka, czy zapowiedź przyszłości... 

Mógłby to być zresztą niegłupi ruch na trzecią część - ja jeszcze dobrze pamiętam, jak lata temu spekulowano o czymś takim odnośnie Asasyna (finalnie Watch Dogs okazał się jednak odrębną marką)

No a wampiry są całkiem długowieczne (mogło jeszcze paść pytanie "który mamy rok?" :E).

Edytowane przez Zas
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Zas napisał(a):

Tylko czy jest się z czego cieszyć? :E 

Chyba tak, bo taki Niggcula to nie doj żeby wyssał krew, to jeszcze by Cię okradł :E o skakaniu po głowie  krzycząc

Spoiler

nie wspominam :E 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Coś chyba wtopa będzie bo są zbyt pewni siebie i już gadają o kolejnych częściach.

Jak zmienią tytuł na łatwiejszy do zapamiętania to może jeszcze coś z tego będzie.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 16:07, DITMD napisał(a):

Oni myślą, że wszyscy się na to rzucą, jakby to był nowy Wiedźmin ;)

Ta gra to mój 3-ci preorder w życiu.

Pierwszy to był the last of us na playstation 3

Drugi to wiedźmin 3

A więc same hity. Myślę że tu też będzie dobrze. Do tego tu jest to samo co w przypadku wiedźmina, steelbook tylko dla prerderów. Po jakimś czasie potrafi grę spłacić. Tak było z wiedźminem 3.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dresiq napisał(a):

, steelbook tylko dla prerderów. Po jakimś czasie potrafi grę spłacić. Tak było z wiedźminem 3.

W sumie nie głupi pomysł. Tak miałem z Elden Ring, gdzie na PS4 sprzedałem ciut drożej niż kupiłem. :E

Co najwyżej zwrócił się bez odpakowania, a wciągu 14 dni będzie wiadomo czy to crap.

Te wymagania trochę śmierdzą mi, ale pewnie wymagania CPU są na zapas, aby brać pod uwagę kiepski stan systemu. Ryzen 2700x,a i5 11400f to przepaść.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
8 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Coś chyba wtopa będzie bo są zbyt pewni siebie i już gadają o kolejnych częściach.

Jak zmienią tytuł na łatwiejszy do zapamiętania to może jeszcze coś z tego będzie.

Podejrzane 😅🤭😉

Opublikowano (edytowane)

Już nie przesadzajcie z tym tytułem. Owszem, po angielskiemu to chyba obecnie buduje się je raczej w stylu "Dawnwalker: The Blood", ale jankesi i fajfokloki nie zawsze byli tacy ograniczeni. :E The Witcher to też jakieś radosne słowotwórstwo, a jednak kto chciał, to ogarnął.

Edytowane przez Zas