Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

A od czego są modyfikacje? W Kingdom Come 2 też nie można swobodnie zapisywać gry, więc od razu wgrałem moda na nielimitowane zapisy i grało się przyjemnie. 

Tu będzie podobnie. 

Kiedyś pisałem, że mod na wyłączeniu limitu czasu będzie pewnie pierwszym, który stworzą. I możliwe, że bez niego ani rusz.

Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Bo grałeś 13 lat temu, a ja nie. Poza tym system walki w Resynced z tego co widać jest mocno poprawiony. Sorry ale oglądaliśmy ten sam pokaz, i nie powiesz mi że te latanie po pustym świecie wyglądało dobrze. 

Nie zmienia faktu, że mechanicznie to wciąż ta sama gra sprzed kilkunastu lat i żadne pudrowanie tego nie zmieni. 

Co do pustego świata - czy ja wiem? Widzieliśmy 13 minut pokazu i działo się tam całkiem sporo: była walka, sekcje detektywistyczne i klasyczne odbijanie obozów, czyli prawie to samo, co masz w Black Flag. Zobaczymy, jak wypełnią resztę w pełnej wersji.

• Like 3
Opublikowano
46 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Moim zdaniem oni źle zrobili tą prezentację. Zamiast skupić się na słabym gameplayu, trzeba było dać kilka minut z wątków fabularnych, jakichś questów pobocznych, bo ponoć właśnie to jest największy atut tej gry. No i zamiast zachwalać jacy to nie są fajni, mogliby po prostu zrobić luzacki stream jak Sven robił przy okazji BG3. Tamte były po prostu zajebiste. 

To było na poprzednim pokazie to by płakali że znowu to samo.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

To było na poprzednim pokazie to by płakali że znowu to samo.

Pokazy BG3 były bardzo podobne do siebie i jakoś nikt nie płakał. 

Dobra niech sobie nad tym pracują, pewnie i tak będzie jak z Wieśkiem na premierę pierdyliard błędów a gra będzie grywalna pół roku po premierze, w normalnej cenie, i z setką modów bez których ani rusz. Beta testerzy na 3 września mile widziani. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Jaycob zmienił(a) tytuł na The Blood of Dawnwalker
Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Wiem, że to tylko AA, ale te animacje w dialogach z NPC-ami to kują w oczy :E, ale może BG3 i Redzi za mocno mnie rozpieścili. :P 

Tu było tak samo a grało się całkiem fajnie:thumbup:

icon0.jpeg

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

A od czego są modyfikacje? W Kingdom Come 2 też nie można swobodnie zapisywać gry, więc od razu wgrałem moda na nielimitowane zapisy i grało się

Bluźnierca! Doskonałości się nie poprawia! :cenzura:

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

To jest oczywiście aspekt fabularny, ale na papierze wygląda to średnio. Już wiadomo, że jakich fikołków bym nie zastosował, i tak ominie mnie sporo contentu fabularnego, i ileś tam osób - które mogłyby coś fajnego wnieść do świata gry - nie uratuję, a ich wątki przegapię. Nie wiem, naprawdę nie wiem czy to się sprawdzi. 

Dla mnie to selling point. Decyzje, wybory które mają realne konsekwencje, gdzie ich ciężar ciąży nad nad nami do końca gry, to jest to, po co gram w gry fabularne. 

Czy się nie sprawdzi? Kurczę, nie jest to nowość. Piranha Bytes od wieków stosuje podobny zabieg - masz trzy frakcje, w pewnym momencie musisz się opowiedzieć po stronie jednej z nich, pozostałe stają się twoimi wrogami i tracisz dostęp do zadań i enpeców z nimi związanymi. 

No i będzie to (chyba) pierwsza gra, która zawalczy z największym dysonansem ludonarracyjnym wszelkich openworldów - no niby masz uratować świat/cokolwiek - ale wuj z tym, masz nieograniczony czas, na spokojnie, nigdzie się nie spieszy, wyczyść mapę, dopakuj postać i jak ci się zechce, to leć robić main questy.

22 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

A od czego są modyfikacje? W Kingdom Come 2 też nie można swobodnie zapisywać gry, więc od razu wgrałem moda na nielimitowane zapisy i grało się przyjemnie. 

Tu będzie podobnie. 

Oj nie wiem, czy to wypali, skoro to mechanika stojąca u podstaw gry. To nie jest kwestia zapisywania, gdzie i tak nie było z tym żadnego problemu - sznaps był tani i od początku miało się przepis na niego. 

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

289 zł to giga gruba przesada. Być może wymagania wydawcy. 199 zł to jest max co można wydać na grę nowego, nieznanego studia który 4 miesiące przed premierą ma nadal beta build. Przypomniam ze GTA VI będzie niewiele drożej albo w podobnej cenie, a różnica poziomów ogromna. 

Za 99-119 zł kupię i pogram. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
16 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Screenshot-2026-04-28-at-18-25-51-The-Bl

Ja się zastanawiam dlaczego gra z grafiką wiedzmina 3 i fizyką wiedzmina 2 wymaga 5090 do 4k :E katastrofa. Niedługo tetris remake a taką samą grafiką jak orginał będzie wymagał 5090 do 4k. Po co się starać cokolwiek optymalizować. Przecież mamy kartę za 20k PLN. Każdy taką ma na strychu

Opublikowano
9 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Z ceną GTA 6 to nie wiadomo tak naprawdę. Od dawna już chodzą słuchy, że 60 dolarów to zbyt niska cena za grę AAA i wszyscy w branży tylko czekają, aż Rockstar jako pierwszy przesunie granicę jeszcze wyżej. 

Na konsolach ta granica już dawno pękła. Najpierw 70 USD weszło przy starcie PS5 i XSX, a potem Nintendo dołożyło swoje z premierą Switcha 2 i 80 USD przy największych swoich hitach jak Mario Kart World.

Tylko na PC to jeszcze nie jest tak jednoznaczne. Dalej większość dużych premier trzyma się raczej 60-70 USD i często szybko wpadają w promki. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

289 zł to giga gruba przesada. Być może wymagania wydawcy. 199 zł to jest max co można wydać na grę nowego, nieznanego studia który 4 miesiące przed premierą ma nadal beta build. Przypomniam ze GTA VI będzie niewiele drożej albo w podobnej cenie, a różnica poziomów ogromna. 

Za 99-119 zł kupię i pogram. 

Windrose za 88pln wciąga nosem grywalnością koszmarki po 300pln.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Tu było tak samo a grało się całkiem fajnie:thumbup:

icon0.jpeg

Vampyr był świetny i nie kosztował 290zł ani nie mial tak kosmicznych wymagań, ja w tych urywkach  gampelayu z Dawnwalkera widze trochę inspiracji Vapyrem jak drzewko zależności między postaciami i podobne poczucie drewna. 

To powinno kosztować max 209zl na premiere czyli tyle co Gothic Remake, a tak za 290zl to życze powodzenia

58 minut temu, Fatality napisał(a):

Ja się zastanawiam dlaczego gra z grafiką wiedzmina 3 i fizyką wiedzmina 2 wymaga 5090 do 4k :E katastrofa. Niedługo tetris remake a taką samą grafiką jak orginał będzie wymagał 5090 do 4k. Po co się starać cokolwiek optymalizować. Przecież mamy kartę za 20k PLN. Każdy taką ma na strychu

Wymagania co do GPU to jedno ale co do CPU to jeszcze bardziej absurdalnie wygladają i bez sensu 

Ale mamy tu Unreal 5.1 i wszystko nagle staje się  bardziej klarowne. Już sama ta informacja ze gra będzie na 5.1 to była dla mnie czerwona flaga ostrzegawcza

Edytowane przez Frog67