dawidoxx 129 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) 1. Indiana 2. Poe2 3 miejsca nawet nie mam.. ostatnio takie gnioty wychodzą że odpalam gierke i po godzinie dwóch leci refund A sorry jednak jest Black Myth: Wukong - całkowicie zapomiałem o tym tytule - właściwie mogłbym go dac na 1 miejsce Edytowane 31 Grudnia 2024 przez dawidoxx 1
Ryza 1 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Najlepsze gry według mnie jakie ograłem w 2024 roku to: 1. Death Stranding 2. Mafia 1 DE 3. Horizon Zero Dawn 1
Jaycob 558 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Top 3? Raczej Top 10 u mnie. Jak by miał wybrać "trójkę najlepszych" to myślę, że będzie to: 1. Astro Bot 2. Prince of Persia: The Lost Crown 3. Black Myth Wukong 1
Lypton 122 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Dużo tych gier nie było, ale wybór ciężki - żadnych niedopracowanych nowości, żadnych pre-orderów, gier kupionych na hajpie. Tylko starannie wyselekcjonowane ziarna kaka... znaczy tytuły z kupki wstydu. Więc wygląda to tak. 1. Pathfinder: Wrath of the Righteous - 94h i końca nie widać, gra jest ogromna. I wielowarstwowa. Pierwsza warstwa to klasyczny true erpeg z wiernie przeniesionym systemem z papieru i ścianami tekstu. Druga warstwa to... Hirołsy. Yep, nie tylko prowadzimy naszego herosa (hehe) i wesołą gromadkę, ale zarządzamy armiami, zdobywamy miasta, budujemy struktury i walczymy w turach na siatce kwadratów. Wspaniała gra. 2. The Invincible. Rzutem na taśmę wbija na drugie miejsce. Czy to najlepszy walking simulator, w jaki grałem? Chyba tak, jest ciut lepszy niż Firewatch. Kapitalny klimat, wybitny art-design, nie taki zły gameplay, parę wyborów, interaktywne, świetnie napisane dialogi, a fabuła dla nieznających książkowego pierwowzoru pełna jest zaskoczeń. Must play dla fanów hard s-f. 3. Ojoj, ciężki wybór. Kandydatów jest dwóch, ale że na liście jest już jedna gra typu gamepay-lite, to The Quarry dostaje tylko wyróżnienie. A nagrodę drugiej wice miss otrzymuje Marvel's Guardians of the Galaxy. W sumie to i tak jest gra, która głównie treścią stoi, ale gameplayowo jest naprawdę ok. Strzela się przyjemnie, jest efektownie, niemal do samego końca dochodzą nowe mechaniki, jakieś zagadki środowiskowe. Ale to, co stanowi jądro tytułu, generujące siłę trzymająca nas przy nim, to scenariusz i reżyseria. Dzieje się dużo, zmiany klimatu, płynne przenoszenie ciężaru z walki na eksplorację i wice wersal, jest miejsce na nudę i na non stop akcję, wszystko jest świetnie wyważone. No i na deser dobrze napisani bohaterowie i interakcje między nimi. Jest w pytę. Edytowane Środa o 09:58 przez Lypton 1 2
Vulc 705 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 The Invincible też bym chętnie wrzucił na listę, ale jednak ograne od razu na premierę, czyli w zeszłym roku. Wspaniała gra. Wspomniany Firewatch, swoją drogą, też świetny. Pathfindera mam na liście "do ogrania", ale przeraża mnie wielkość tej gry. Na razie nie mam ochoty na tak masywne produkcje.
Ludojad 40 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 1: Silent Hill 2 2 :Rdr 3 : Until Down Indiana w trakcie przez Święta nie było czasu ale gra bardzo dobra i chyba przebije Uncharted 4
X360 6 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 1.Indiana 2.Until Down 3.Alan Wake 2
Harddrinkingman 5 Opublikowano Środa o 08:38 Opublikowano Środa o 08:38 Cieżki to był rok, jeśli chodzi o granie u mnie. Z tego co ukończyłem uczciwie polecić mogę tylko Hellblade 2 no ale podejrzewam, że kto chciał w to zagrać to już zagrał. @Lypton czy Patfinder jest w wersji PL? Nie porwę się raczej na taką grę po angielsku.
Lypton 122 Opublikowano Środa o 10:00 Opublikowano Środa o 10:00 @Harddrinkingman Jest nieoficjalne spolszczenie, fachowa robota. https://www.nexusmods.com/pathfinderwrathoftherighteous/mods/342 1 1
skunRace 238 Opublikowano Środa o 20:09 Opublikowano Środa o 20:09 (edytowane) Bardzo mało gier w tym roku przeszedłem. Mimo wielkich planów nadrabiania zaległości kończy się jak zwykle i 80% czasu spędzam ze znajomymi w World of Tanks, World of Warships, War Thunder. Mimo tego, że może przeszedłem 6 gier w 2024 roku, top 3 u mnie w kolejności przechodzenia to: 1. Cyberpunk + Widmo Wolności 2. A Plague Tale Requiem 3. Alan Wake 2 Edytowane Środa o 20:09 przez skunRace
Radio Tirana 210 Opublikowano Środa o 20:17 Opublikowano Środa o 20:17 1. Horizon Forbidden West + dodatek 2. Dodatek do Cyberpanka 3. Nobody Wants To Die Tę ostatnią polecam w szczególności. Mało znana, ale grafika to miód na oczy. Fabuła ciekawa i szkoda, że nie mieli większego budżetu.
skunRace 238 Opublikowano Środa o 21:32 Opublikowano Środa o 21:32 @Radio Tirana faktycznie nawet nie słyszałem o niej, ale już po samym trailerze dopisałem do listy 1
Radio Tirana 210 Opublikowano Środa o 22:06 Opublikowano Środa o 22:06 @skunRaceprzejście całej zajmuje 5-6 godzin. Jak zobaczysz napisy końcowe to masz w głowie 20 teorii, jak twórcy powinni rozwinąć poszczególne wątki gdyby tylko zrobili dłuższą grę. Polecam na weekend. 1
Rekomendowane odpowiedzi