Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Mapy Google wskazują na Centrum Muzyczne Tajpej na Tajwanie. Jak to ma się do nowych RTX-ów to diabli wiedzą :hmm:

Nijak się ma. NVIDIA Computex Keynote tam ma być. Będą pokazywać gotowe platformy z prockami NVIDIA N1 i N1X. Stąd ta "nowa era PC"

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Mam podejrzenia że jednak może chodzić o Neural Rendering.

Nie. To zachowają dla RTX 6xxx.

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano
4 minuty temu, bourne2008 napisał(a):

No i jak tam marzyciele, było coś o RTX6xxx i DLSS 5 ?:hihot:

Warto mieć marzenia, ale też dobrze byłoby je spełniać. :E

Moja kryształowa kula przewiduje +/- 50% wyższa wydajność, za 100% wyższej ceny. :wariat:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ktoś śledził prezentacje tych e-jaj? :E

Ostatnio szukałem co obciąża przepustowość ramu i pamięci... Trafiłem na BVH, które jest liczone przy RT za każdym razem, gdy zmieni się geometria. Jest to liczone programowo na CPU, a nowa generacja, w tym PS6 kombinuje z liczeniem tego sprzętowo / na GPU. 

Przynajmniej tyle AI mi powiedziało, dlatego pytam czy coś już padło wcześniej. :E

Tłumaczy to płotki o ogromnym skoku w RT i zastostoju w rastrze, ponieważ zajmie to trochę krzemu, ale odciąży to CPU i przepustowość prowadząca do GPU. 

Kto przepłaca za karty z 16GB w dzisiejszych czasach to nie kupuje żadnej przyszłości, chyba że chce czystą mocą to obejść, ponieważ tylko w RT vram jest mocno obciążony, a do tego przyda się przyszłe liczenie BVH na karcie.

Znając życie to NVIDIA zrobi prezentację z rtx5090 oraz i5 12400f ddr4 i powie że rtx6070 jest teraz szybszy. :E

Edit. Pewnie przez problemy pierwszej generacji będzie rozsądny skok wydajności w rtx7xxx lub chociaż efektywności liczenia tego, nie mówiąc o sterownikach...

Edytowane przez musichunter1x