Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto to pisał w czarnych barwach o PT ze względu na przyszłość Unreal Engine?
Ja tam się nie zagłębiałem ale widziałem jakiś czas temu aktualną listę gier z Path Tracingiem i tytuły to chyba na palcach dwóch rąk można policzyć.
Część tych tytułów to takie pokazówki jak Quake 2 RTX, Half Life 2 RTX, Minecraft RTX, Portal RTX czyli takie "Frankensteiny".
Życzyłbym sobie PT zrealizowanego jak np. w Cyberpunku czy RE:Requiem w większości gier na rynku ale to chyba nierealne. 

Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gier z PT nie brakuje i brakowac nie bedzie, wiele  nowych duzych tyt go dostaje i bedzie tego coraz wiecej.

Obyś miał rację bo bardzo sobie tego życzę ;) 
W Cyberpunku dla mnie to był największy game-changer, ponieważ cholernie lubię ten tytuł i dodatek.

9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nabardziej obecnie czekam na metro z PT.

No ja w pełni metro przeszedłem tylko pierwszą część. Próbowałem je jakoś "liznąć" po drodze.
Nawet chciałem dać szansę Exodusowi, bo był bardziej Stalkerowy ale jak pooglądałem gameplaye, to mój entuzjazm spadł.
Jakoś nie mogę się wczuć w ten klimat. Co kto lubi ;) Gdyby każdy lubił to samo, byłyby 3 gry na krzyż.

Opublikowano
2 godziny temu, Spychcio napisał(a):

Parcie na RT jest ogromne, w dodatku poprawiają wydajność GPU w PT.

Chętnie zobaczę test PT w pojedynku rtx5000 vs rtx6000.

Oczywiście, że jest parcie. 10 lat temu trzeba było przyłożyć się do stworzenia realistycznego i dobrego oświetlenia. Teraz robią tak, że albo masz grafikę ziemniaczaną, albo uruchamiasz PT, które odwala całą robotę za devów i jest elegancko, kosztem -50% wydajności. 

Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Kto to pisał w czarnych barwach o PT ze względu na przyszłość Unreal Engine?
Ja tam się nie zagłębiałem ale widziałem jakiś czas temu aktualną listę gier z Path Tracingiem i tytuły to chyba na palcach dwóch rąk można policzyć.
Część tych tytułów to takie pokazówki jak Quake 2 RTX, Half Life 2 RTX, Minecraft RTX, Portal RTX czyli takie "Frankensteiny".
Życzyłbym sobie PT zrealizowanego jak np. w Cyberpunku czy RE:Requiem w większości gier na rynku ale to chyba nierealne. 

Gier jest 17 nawet nie licząc HL2 RTX bo to demo.

Nie liczę pełnych modów RTX remix, a trochę tego jest. Poza tym istotna jest implementacja i do większości efektów RT wystarczy. Tak naprawdę tylko do realizacji realistycznej przezroczystości PT jest niezbędne.

NV od razu poszła od razu w PT to bardziej marketing niż mus. Tym bardziej, że i tak musieli kroić RTXDI by to działało jakoś na obecnym sprzęcie. RT tak samo dobija sprzęt tylko po prostu w większości gier te efekty na RT są uproszczone.

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś widziałem listę to wyglądało skromnie. Może rzeczywiście niedoszacowałem ale na bank Half Life 2 RTX i Quake 2 RTX były na niej normalnie wymienione.
Ja tam kibicuje zielonym w promowaniu PT, bo w takich tytułach jak Cyberpunk, RE: Requiem naprawdę ciekawie to wygląda. W Pragmacie też nieźle.
Wiesz RT nie równy RT, bo są tytuły pod tym względem lekkie i ciężkie. Chociaż też trzeba uczciwie podejść do tematu, bo nie zawsze zarzynanie sprzętu jest współmierne z efektem WOW.

Wiem, że to "personal taste" ale Hardware Unboxed ciekawie podeszli do tematu w swojej ocenie.

hu.jpg

Tytuły z PT, które mnie interesowały przeszedłem. Jeżeli Rubiny będą zauważalnie lepsze w PT, a AMD w międzyczasie nie odrobi lekcji albo ich odpowiedniki będą kuleć w tej materii, to możliwe, że przesiądę się na GPU zielonych.

@sideband Tak z czystej ciekawości, jaką masz obecnie kartę graficzną?

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, sideband napisał(a):

O dzięki. Czyli w sumie 17 tytułów, z czego 3 to podrasowane antyki (Quake 2 RTX, Half Life 2 RTX, Portal RTX).
Odliczając tytuły, które mam i przeszedłem z PT oraz te, których bym na pewno nie ugryzł to na dzień dzisiejszy MOŻE bym się pochylił nad Alan Wake 2, chociaż najpierw przejdę jedynkę (oryginał albo remaster).
Wiem, że jeszcze 007 First Light ma dostać ale to z jakimś opóźnieniem, bo obecna wersja nie ma PT.
Trochę bieda tak szczerze.

Opublikowano
11 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Obyś miał rację bo bardzo sobie tego życzę

Nowe konsole pewnie obsluza juz PT wiec bedzie tego wiecej w grach ;) 

37 minut temu, galakty napisał(a):

Jak fabularnie dowiozą, to będzie to jedna z nielicznych gier dla których mogę wymienić GPU. Do tego W4, na razie nic więcej. 

Ja tam sie nie martwie na 5070, zatenteguje sie DLSS i FG i bedzie git :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Predzej ja wparuję mówiąc że z 8GB da się żyć, przy okazji znowu wyciągając jakiś temat z kapelusza przy pomocy AI. :E 
Nadal nie było żadnej gry wartej ogrania, w której PT / RT byłoby nieodzowne, a do dziś Arkham Knight robi na mnie wrażenie, gdy rozbijam się batmobilem testując niskie power limity.

Edytowane przez musichunter1x