Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na stem jest DEMO ( trochę na wyrost) gdzie można zrobić sobie prosty test. Premiera w EA w maju 2025 r. Obserwuję ten tytuł ale czy kupię to się okaże.

Mój test.

Niestety śledzenie promieni zawsze jest włączone. Mamy wydajność albo jakość. Szkoda, że rezygnują z normalnego oświetlania scen. Nie chce mi się wierzyć, że UE5 ma tylko "RT" No ale po co się męczyć w stare, dobre "wypalanie". Dla mnie różnica w jakości jest minimalna a za wiele FPS nie zyskamy w trybie wydajność.

Edit.

Uzupełniłem o zrzuty bo szybciej idzie ogarnąć i dodałem jeden test z wszystkimi świetlnymi efektami na niskie.

Jeżeli było to proszę połączyć. Lupka kieruje mnie do kiedyś to było grane a ręcznie nie znalazłem.

01.png

02.png

03.png

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Uniwersum jest mi bliskie, ale mimo wielokrotnego przeglądania materiałów, nie mogę się wyzbyć wrażenia, że wygląda to wszystko bardzo przeciętnie. Słowo klucz, "massive multiplayer". Całkiem nie moje klimaty. Zapisałem się do bety, głównie z ciekawości, nie wiąże jednak dużych nadziei z tym tytułem.

Opublikowano

Zrobić dzisiaj MMO i odnieść sukces to jest wyczyn. New Word chyba miało być takim hitem i wyszło jak wyszło. Tak samo Star Wars The Old Republic kiedyś. Ile pieniędzy poszło na te gry i jaki był hype, zwłaszcza SW i skończyło się jak zwykle. SW chyba odratowali po latach jak przeszło na Free to Play. Choć to kompletnie nie mój gatunek, zagrywam się tylko w takie gry jak World of Tanks, War Thunder, World of Warships, które niby się do MMO zaliczają, jakoś nie wróże tej Diunie sukcesu, ale może będzie inaczej. Ostanie takie typowe MMO w które zagrywało się sporo ludzi i było chwalone to kojarzę Guild Wars 2, aż się wierzyć nie chce, że minęło już 13 lat :o

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Transmisja na żywo z rozgrywki – poniedziałek 24 marca

Zaplanowaliśmy wielką transmisję o 18:00 czasu polskiego 24 marca!

Dołączcie do oglądających, by zobaczyć, jak starsi programiści grają, odpowiadają na pytania społeczności i opowiadają o grze i procesie jej tworzenia. Jednym z uczestników transmisji będzie nagradzany kompozytor, Knut Avenstroup Haugen, który opowie o muzyce w Dune: Awakening, oraz Jean-François Gagné, dyrektor ds. rozwoju świata gry, z którym porozmawiacie na temat niesamowitego otwartego świata Arrakis.

Gospodarzem transmisji będzie starsza menedżerka ds. PR, Natascha Röösli, a samo wydarzenie odbędzie się na kanale Funcom na Twitchu oraz Steamie.

d30c05847fdb2bad4f7376034fb6c99c46463f45.jpg