Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie s02e06 to był typowy zapychacz. Wiem, że mocno nawiązywał do gry ale ja nie lubię takich przestojów. Jak już coś się dzieje ciekawego w serialu, a następnie ktoś wciska pedał hamulca i daje taki "spokojny" przerywnik.

Opublikowano

Ja powiem tak. Grę ubóstwiam - zwłaszcza jedynkę. 

Co do serialu. To 1 sezon bardzo fajny. Pedro Pascal wyśmienity. Klimat pasuje do gry. 2 sezon ? też ciekawy (jestem w połowie). ALe kurcze oglądam go z przerwami. Niby co nieco zmienili względem gry ALE nadal to to samo. Wiec wiadomo co się tam dzieje. 

Druga sprawa i najgorsza. Aktorka co gra Ellie. Nie CHCĘ jej krytykować pod kątem atrakcyjności. Bo tu nie o to chodzi.. Jako aktorka gra bardzo dobrze. I będzie z niej dobra aktorka do innych ról. Natomiast ZUPELNIE nie pasuje do roli Ellie. w 2 części jest smarkulą zamiast wyrośnięta panną z 2 odsłony gry. Nie pasuje to zupełnie. 

Oglądać będę dalej do obiadu - i oglądam zwłaszcza momenty kiedy walczą z zarażonymi :)....

ale zrobił się to serial dla osób nie grających w grę. I im się pewnie to spodoba. Mi nie. Dlatego może w 3-4 sezonie wątki pójdą w innym kierunku i będzie ciekawiej. Może Abby wskoczy na główny plan - bo aktorka odgrywająca jej rolę pasuje :). 

• Haha 1
Opublikowano

Najlepsze jest to jak mówi Drinker, ze jak zabrano nam game play to została sama durna i słaba opowieść która nikogo nie potrafi utrzymać tyle w niej głupot i gówna. Pięknie się wyłożył ten serial, i wszytko dzięki Drunkmanowi i jego debilnym pomysłom.

Zaiste piękny koniec tego szitu.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.05.2025 o 22:04, Kadajo napisał(a):

Najlepsze jest to jak mówi Drinker, ze jak zabrano nam game play to została sama durna i słaba opowieść która nikogo nie potrafi utrzymać tyle w niej głupot i gówna. Pięknie się wyłożył ten serial, i wszytko dzięki Drunkmanowi i jego debilnym pomysłom.

Zaiste piękny koniec tego szitu.

Mnie potrafi. Dobrze się oglądało i to póki co jeden z lepszych seriali tego roku.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
  • Confused 2