userKAMIL 856 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Ta mgła wolumetryczna i kolory na OLEDzie naprawdę rewelacja! Edytowane 27 Września przez userKAMIL 1 2
aureumchaos 440 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września No i skonczone... Daje 6.5/10 bo za duzo trzeba sie namachac na koncu. Story fajne choc nie wiele wiadomo.. Sprobnuje przejsc jeszcze raz i zobacze co sie zmienilo... Dzwiek i muzyka sztos, mi sie lokacje podobaly, mgla jest wypasiona. Walka do dupy. Niektore zgadki byly dziwne... Ogolnie gra ok ale chyba za droga. 1
DITMD 787 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Jak dla mnie to taka solidna siódemka, minus za drewnianą walkę i tą przesądzoną końcówkę. Mogli to o połowę skrócić i byłoby lepiej. Jakby walka była lepsza, to pewnie dałbym tej grze dziewiątkę. Po pierwszym przejściu mało się wyjaśniło, a doszła masa pytań. Co do zagadek, to były dosyć proste, jedyny problem miałem z muralem na końcu.
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września 19 minut temu, aureumchaos napisał(a): Ale się wypięła. 2
Keller 727 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Czyli mówicie słaba gra? To na pewno mi się spodoba.
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Nie jest słaba. Jest co najmniej dobra. Mi kilka jump-scarów już wpadło! Te kukiełki czasem potrafią przestraszyć. Np. Spoiler w szkole - podchodzę do jednej, a ona się nie rusza, odwracam się, a tu nagle kolejna ruszyła. Edytowane 27 Września przez Jaycob
aureumchaos 440 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września 21 minut temu, Keller napisał(a): Czyli mówicie słaba gra? To na pewno mi się spodoba. Nie jest słaba ale mogłaby być lepsza z inną walka lub inaczej to. Reszta spoko jest i nawet zachęca do 2 przejścia, żeby zobaczyć kolejne zakończenie... A jak uruchomic NG+?? Mam tylko continue i new game.... A gdzie new game plus? 🤔
DITMD 787 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Zacząłem drugie przejście, i od razu nowe cutscenki, lokacje, plus dodało istotną rzecz do fabuły, dosyć niesmaczną jeśli to będzie to, o czym myślę. Ktokolwiek jest odpowiedzialny za dziennik w tej grze powinien dostać podwyżkę @aureumchaos Bierzesz kontynuuj, i wybierasz sejwa na NG+ Na dzień dobry nowa lokacja rzut beretem od naszego domu. Podczas pierwszego przejścia ten dom był niedostępny i zamknięty dla nas. Edytowane 27 Września przez DITMD 2
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Jedziesz "We mgle"? Jeśli tak, daj znać jak z poziomem.
DITMD 787 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Nie, aż tak hardcorowy nie jestem, może na kolejny playthrough.
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Ja właśnie doświadczyłem najbardziej popier*** momentu (do tej pory) w grze. Spoiler Najpierw ucięli jej rękę, a potem pół twarzy. Strasznie ciężko się na to patrzyło - aż mnie ciarki przeszły. Naprawdę zryta scena. 1
aureumchaos 440 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) 2 godziny temu, DITMD napisał(a): Zacząłem drugie przejście, i od razu nowe cutscenki, lokacje, plus dodało istotną rzecz do fabuły, dosyć niesmaczną jeśli to będzie to, o czym myślę. Ktokolwiek jest odpowiedzialny za dziennik w tej grze powinien dostać podwyżkę @aureumchaos Bierzesz kontynuuj, i wybierasz sejwa na NG+ Na dzień dobry nowa lokacja rzut beretem od naszego domu. Podczas pierwszego przejścia ten dom był niedostępny i zamknięty dla nas. Ale jak dam kontynuacje to mogę np. zmienić poziom trudności? (nie mam jak tego sprawdzić w tej chwili, pytam na zaś xD) Edytowane 27 Września przez aureumchaos
DITMD 787 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Tak, masz ekran i nowy wybór, jakiś modder usunął hitstopa, jeszcze jest parę błędów, ale mniej więcej mod działa 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września Ja bym tego nie zmieniał - dla mnie cały ten "hitstop” jest spoko. Sprawia, że uderzenia wydają się bardziej mięsiste i satysfakcjonujące, czuć siłę uderzenia. 1
DITMD 787 Opublikowano 27 Września Opublikowano 27 Września (edytowane) Mniej więcej tak to powinno było wyglądać Tak to wygląda bez hitstopa Edytowane 27 Września przez DITMD 2
eciepecie 91 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Panowie , zamierzam zagrać po DLBeast. Jak optymalizacja w tym SilentHF? Edytowane 28 Września przez eciepecie
Frog67 389 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Edytowane 28 Września przez Frog67 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września 3 godziny temu, eciepecie napisał(a): Panowie , zamierzam zagrać po DLBeast. Jak optymalizacja w tym SilentHF? Tam lepsza plus hdr ale tu nie jest źle. 9 godzin temu, DITMD napisał(a): Jak dla mnie to taka solidna siódemka, minus za drewnianą walkę i tą przesądzoną końcówkę. Mogli to o połowę skrócić i byłoby lepiej. Jakby walka była lepsza, to pewnie dałbym tej grze dziewiątkę. Po pierwszym przejściu mało się wyjaśniło, a doszła masa pytań. Co do zagadek, to były dosyć proste, jedyny problem miałem z muralem na końcu. Mural pokręcony przez zmyłkę w pamiętniku. 1
Jaycob 1 934 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września 6 godzin temu, Frog67 napisał(a): Pisałem o tym już parę stron temu. Ten hiszpański kanał to fejker. Gość robi spoko porównania grafiki, ale w kwestii wydajności bardziej ufałbym DF.
aureumchaos 440 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Powiem tak, nie jestem zbyt dobry żeby ogrywać gre jeszcze raz od razu po przejściu ake tu rzeczywiście jeszcze to ujdzie. Ale już wiem, że nie przejdę jej teraz 4 razy. Zerknąłem na Ing na zakończenia i sporo trzeba porobić żeby te inne dostać.... Według mnie za dużo. W ogole gdybym nie zerknął to już bym pognal dalej i zawalił sacred sword quest a to by uniemożliwilo inne zakończenie... Niby rozumie intencje, że coraz więcej wiemy o bohaterce i są nowe scenki i notatki... Ale żeby zobaczyć inne zakończenie cisnąć cała grę? Nie można było zrobić od jakiegoś punktu przy końcu? Chociaż po 2/3 gry? Robie to najprostsze inne i lecę na inny tytuł, resztę zobaczę na YT albo zostawię sobie na kiedyś... Jeśli zapamiętam które zrobiłem 🤔
ODIN85 3 501 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Obejrzałem wszystkie na yt i szkoda czasu na te 25min dodatkowych filmików. Do tego bossowie i tak się powtarzają 1
Necronom 431 Opublikowano 28 Września Autor Opublikowano 28 Września 1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Powiem tak, nie jestem zbyt dobry żeby ogrywać gre jeszcze raz od razu po przejściu ake tu rzeczywiście jeszcze to ujdzie. Ale już wiem, że nie przejdę jej teraz 4 razy. Zerknąłem na Ing na zakończenia i sporo trzeba porobić żeby te inne dostać.... Według mnie za dużo. W ogole gdybym nie zerknął to już bym pognal dalej i zawalił sacred sword quest a to by uniemożliwilo inne zakończenie... Niby rozumie intencje, że coraz więcej wiemy o bohaterce i są nowe scenki i notatki... Ale żeby zobaczyć inne zakończenie cisnąć cała grę? Nie można było zrobić od jakiegoś punktu przy końcu? Chociaż po 2/3 gry? Robie to najprostsze inne i lecę na inny tytuł, resztę zobaczę na YT albo zostawię sobie na kiedyś... Jeśli zapamiętam które zrobiłem 🤔 A to akurat jest normalne w tej serii. Ważne są wybory podczas całej gry, a nie tylko zmiana jednej decyzji przy końcu.
Slayer 253 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września jak byście ocenili tę odsłonę w porównaniu do SH2 remake?
ODIN85 3 501 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Remake lepszy prawie pod każdym względem. Fabuły,lokacji,muzyki zagadek. Tu tylko ciekawsi bossowie. Dodatkowo nie znając japońskiej kultury i zwyczajów nie zakapujemy fabyły. 1
DITMD 787 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Obydwie gry mają swoje plusy i minusy. Głównym minusem F jest kulawa walka, natomiast największym plusem bogata narracja fabularna. Problem w tym, że żeby ją w pełni poznać, trzeba praktycznie splatynować grę, przejść ją kilka razy i zajrzeć w każdy kąt, naprawdę zagłębić i zaangażować. Większości graczy po prostu nie będzie się chciało tego robić. 1
Rekomendowane odpowiedzi