Wercyngoteryx 85 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Mam konto zarówno w xtb i supermaklerze do normalnego handlu. Nie wiem jakim sposobem miałbym coś stracić w kontekście dolarów na xtb jeśli będę je wypłacał na konto walutowe? Ikze chciałem założyć w celu zbicia podstawy opodatkowania i wiem że w PKO zjedzą mnie prowizje a xtb to dla mnie syf. Dlatego szukam innych alternatyw. Doprecyzujmy może że chodzi mi o akcje/etfy, ale ekspozycję na rynki zagraniczne.
Zdzisiu Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Ja mam w BOSSA i sobie chwalę, zwłaszcza support. Wadą są prowizje od transakcji, małe ruchy są nieopłacalne.
Wercyngoteryx Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Dzięki. Sprawdzę bosse i jak to potencjalnie może wyglądać przy rebalancingach.
oldfashioned Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 14 godzin temu, Wercyngoteryx napisał(a): Mam konto zarówno w xtb i supermaklerze do normalnego handlu. Nie wiem jakim sposobem miałbym coś stracić w kontekście dolarów na xtb jeśli będę je wypłacał na konto walutowe? Ikze chciałem założyć w celu zbicia podstawy opodatkowania i wiem że w PKO zjedzą mnie prowizje a xtb to dla mnie syf. Dlatego szukam innych alternatyw. Doprecyzujmy może że chodzi mi o akcje/etfy, ale ekspozycję na rynki zagraniczne. Bo nie masz kont ike/ikze w $. Nie wyplacisz na konto walutowe, bo Twoje konto bedzie w PLN.
Rekomendowane odpowiedzi