Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już jest ponad 100k, reszta? Cóż... siedzi w koszyku. :E 

58 minut temu, Isharoth napisał(a):

Malutkie studio rozwaliło całą cyfrową dystrybucję - ZOBACZ JAK!

Chciałem kliknąć w "Zobacz jak!". :E 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

W takim tempie to szybciej będzie spiracić niż kupić :E Utknąłem przy płatności i to poprzez środki steam!

W dodatku jak będziesz miał zbyt wiele prób płatności to Steam cię zablokuje, mimo że wszystkie zakończyły się natychmiastowym błędem lub timeoutem. Genialne.

Opublikowano (edytowane)

Kurczaczek, to ja już cisnę od półtorej godziny.
Tylko równo o 16:00 miałem komunikat o wyłożeniu, ale odświeżyłem, dodałem do koszyka i normalnie kupiłem (płatność kartą).
O 16:05 już mogłem grać.

Na razie kilka oklepów od pierwszego bossa (w zasadzie był łatwiutki, ale już zapomniałem jak w to się gra :D).
Ogólnie klimacik jest.
No i "Secrets, secrets everywhere..."
Od samego początku. :)

Teraz chwila odpoczynku przy śpiewającym NPC'cie:

VvwpBlU.jpeg

Oby nie skończyła jak pewien nucący robaczek z pierwszej części (kto grał, ten wie ;)).

Edytowane przez Paw79
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Paw79 napisał(a):

Na razie kilka oklepów od pierwszego bossa

Matka? Prosty rozwaliłem za 1 podejściem. 

Edit: Włóczę się na oślep i szukam jakiegoś kartografa, mam nadzieję, że w końcu go dorwę i zacznę przypinać pinezki w miejscach, które odwiedzę później.:D

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Postanowiłem z ciekawości zmienić na zestaw z soudtrackiem i poszło :E Trzeba płacić premium za dostęp do produktu.

@ODIN85Ta "bajka" w poprzedniej części ma historię jak król :sex: inną robalową i płodzili dzieci, aby przeznaczyć je na naczynie do uwięzienia czegoś, co przejmowało umysły okolicznych mieszkańców. Było tego setki, bo mało który wygrzebał się z inicjacji w spotkaniu z pustką lub coś tam. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

To prawda, brak polskiej lokalizacji kompletnie mnie dziwi. Nawet mniej znane indyki, jak chociażby ostatnio wydany The Rogue Prince of Persia czy Lost in Random: The Eternal Die, o których pewnie mało kto słyszał dostały tłumaczenie.

A Team Cherry, które po sukcesie HK praktycznie śpi na kasie, nie zleciło nawet lokalizacji. Nie wierzę, że nie było ich stać na przetłumaczenie gry. :D  A przecież angielski w tej grze wcale nie jest taki prosty - sam czasami muszę ratować się Google Lens. ;) Żeby w pełni zrozumieć lore, trzeba naprawdę uważnie czytać wszystkie dialogi. 

BTW utworzyłem ostatnio petycję o polski język na forum Steama i podpisały ją… 2 osoby. :E 

Opublikowano
12 minut temu, Jaycob napisał(a):

To prawda, brak polskiej lokalizacji kompletnie mnie dziwi.

W sumie rzeczywiście mogliby przeznaczyć te środki na szeroką lokalizację swoich gier. Pewnie głębiej o tym nawet nie pomyśleli, a weź znajdź dobrego tłumacza do tej sprawy. :E 

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Szkoda że Ekspedycja przez taką popierdółkę nie zgarnie Goty:(

Ej, ej, głębi projektu to tutaj będzie znacznie więcej. :E Ekspedycja to świetna gra artystyczna, z dramaturgią, ale pod względem rozrywki i projektu Silksong w swoim gatunku nie powinien mieć równych. Choć to raczej rodzynek, bo mało kto pozwala sobie na rozbudowaną przygodówkę w gatunku metroidvania.

Pierdółka to jest nawet Metroid w 2D przy Hollow Knight.

Opublikowano
17 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie rozumiem fenomenu tej gry, zapewne wina leży po mojej nie znajomości jedynki, bo w nią nie grałem :E

Ja grałem, i też nie rozumiem fenomenu tej gry i kultu wokół niej. 

• Upvote 1