Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karro napisał(a):

Na szczęście Rafałek nie będzie 😜

wiem, że nie będzie i dlatego mi bardzo przykro, bo liczyłem, że wpieprzą większość czołowych pisowców na Rakowiecką.

Ile bym dał, by KO w końcu dokończyło temat Mateckiego, Wosia, Romanowskiego, Kuczmierowskiego, Ziobry, Morawieckiego, Sasina... ale to się nie stanie już nigdy.

Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

Spoko, ale tak tego się nie liczy. Wyborcy Brauna nie zagłosują za Nawrockim, nie w większości. Na Nawrockiego również nie zagłosują Ci którzy głosowali na Memcena.

Jest inaczej, jak były wstępne przepływy wyborców kandydatów, którzy odpadli w I turze do kandydatów w II turze, to wychodzi tak, że większość od Mentzena i Brauna zagłosuje na Nawrockiego, a jakaś część siedzi w domu. Tylko jakaś mała część od Mentzena na Trzaskowskiego. Jeszcze do tego dolicz głosy od Stanowskiego oraz Jakubiaka, którzy w większości także zagłosują na Nawrockiego i ten podany przez Ciebie wynik równie dobrze może być w drugą stronę.

Opublikowano
10 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Po drugie bycie antypis rekami PO to jak ktos tam kiedys powiedzial - leczenie dzumy malarią

To wciąż lepsze niż popieranie PiS i kandydata gangsterskiego - bo to jest tak jakby leczyć dżumę poprzez odcięcie kończyn i oddanie majątku gangsterom. 

Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Memcen zebrał elektorat który miał złamać duo POPiS. #mimowszystkonawrocki się nie uda w takim samym stopniu jak Duda, zwłaszcza po aferze z kawalerką i jak Memcen atakował Nawrockiego. 

Kawalerka przy #mimowszystkonawrocki nie będzie miała większego znaczenia.

Opublikowano
34 minuty temu, Spl97 napisał(a):

I to wystarczy, żeby to była robota służb, które są przychylne PiS-owi.

No nie. Sama akcja medialna to akcja KO. Tylko nieudolnie organizowana, za mała kasę, przez młodego który nie miał wsparcia i kombinował.

Do tego NASK w tej sprawie mataczył i rozmywał, podpinając tą akcje pod ogól dezinformacji.

Z tego jest smród który się będzie długo ciągnął.

34 minuty temu, adashi napisał(a):

A nie sądzisz, że to jest wynik olania przez ko elektoratu? Toż Tusk na Twitterze jest całkiem aktywny, Hołownia miał swoje sejmowe szoł.

Młodzi widzą, że ta koalicja niewiele robi. Jej czas dobiega końca.

Też. Pisałem o tym. Miała byc ostra i intensywna dePiSyzacja a póki co wyszło marnie.

Miała być aborcja na żądanie i związki partnerskie a do dziś wyszło niewiele(powiedzmy zakaz dla prokuratury by ścigać za to, ale nic oficjalnego). Tak wiem "bo 3D", ale nadal to koalicja nie dowiozła.

Hołownia miał dobre show, ale tuz po wyborach parlamentarnych. Znudziło się. A może właśnie też nie potrafili tego show utrzymać w społecznościowych.

Do ewentualnego końca koalicji najmniej 2,5 roku, także tu spokojnie.

A póki co przed nami intensyfikacja kampanii przed II turą. Jak już pisałem, KO od początku gra wyłącznie na II turę i na pozyskanie elektoratu centrowego czy nawet centroprawicowego.

Za dwa tygodnie się okaże czy im się to udało czy nie.

Za "przekazanie" i aktywizację do głosowania w II turze, elektoratu lewicowego, odpowiadają kandydaci Lewicy.

Opublikowano
9 minut temu, Spl97 napisał(a):

Od dłuższego czasu twierdzę, żeby kleru nie słuchać i nie traktować tego, co mówią księża za świętość, a to, że co gada ksiądz z ambony i traktują to później jako świętość jest domena ludzi z prawicowymi poglądami.

Powiem, że wczoraj byłem w najbliższym kościele na mszy po spełnieniu obywatelskiego obowiązku i wszystko fajnie, do momentu przejścia do ogłoszeń duszpasterskich, a tam księża dostali komunikat z Episkopatu Polski odnośnie edukacji zdrowotnej, której rząd od września br. wprowadzi w szkołach i pierdololo kleru właśnie na temat edukacji zdrowotnej, że to nie ma nic wspólnego z edukacją o zdrowiu i namawiają ludzi, żeby dzieci nie poszły na ten przedmiot :E.

bo ma racje  ze to lewicowy  projekt  a czytal go  Brak jest wielu podstawowych informacji o zdrowiu! To ma być edukacja zdrowotna, tymczasem uczeń szkoły podstawowej będzie się uczył na temat wczesnej inicjacji seksualnej, nie będzie się natomiast uczył na temat chorób wenerycznych. To, co powinno być według tego śmiesznego programu, który oni tu wypichcili, dziesięciolatek ma charakteryzować pojęcie zdrowia seksualnego, ale o chorobach wenerycznych to się dowie fakultatywnie albo wcale!  https://konfederacja.pl/lewicowa-ciemnota-w-miejsce-normalnego-nauczania-chce-umiescic-lewicowe-fanaberie/

Opublikowano
7 minut temu, michasm napisał(a):

Jedno trzeba Nawrockiemu przyznać - pomimo ostrej nagonki wciąż MA fenomenalny wynik. Pewnie większość glosujacych na niego nie ma internetu :E

Generalnie Polska jest już dzisiaj tylko na papierze jako że państwo jest zarządzane wespół przez obcą agenturę ze wschodu jak i zachodu, jednak jeśli wygra towarzysz czosnkowski to mamy formalnie IV-ty rozbiór kraju i całkowitą cenzurę (zapowiedział że priorytetem jest ustawa penalizująca tzw. mowę nienawiści). Innymi słowy mamy głęboki marksizm. 

Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Przecież były robione badania przy late-poll i 60% wyborców MEMcema stwierdziła że zagłosuje na Nawrockiego, i mniej więcej tyle samo wyborców Brauna. 

No, Nawrocki ma "darmowe" kilkanaście % zaklepane do swoich 29,5% na II turę.

Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Przecież były robione badania przy late-poll i 60% wyborców MEMcema stwierdziła że zagłosuje na Nawrockiego, i mniej więcej tyle samo wyborców Brauna. 

Mała grupa badawcza. Jak dowiozą 50% w przypadku Memcena i 40% w przypadku Brauna to będzie dobry wynik. Przeciwko Trzaskowki który zgarnia z miejsca 80% od Biejat, Zandberga i Hołowni, a być może więcej. 

Sporo głosów dojdzie w II turze jak wrócą ludzie z wakacji, u mnie dużo osób nie zagłosowało bo miało za daleko do ambasady. Tak czy inaczej, to jest 50:50 tak jak Trzask vs Duda w 2019. 

Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

jednak jeśli wygra towarzysz czosnkowski to mamy formalnie IV-ty rozbiór kraju i całkowitą cenzurę (zapowiedział że priorytetem jest ustawa penalizująca tzw. mowę nienawiści). Innymi słowy mamy głęboki marksizm. 

jeśli wygra sutener, to mamy powrót PiSu do władzy za 2,5 roku, bo nowy długoPiS nie będzie nic podpisywał, co mu nie będzie na rękę, a za 2 lata będzie powrót do pisowskiego bagna (fundusz sprawiedliwości, pegasus, dwie wieże, wybory kopertowe, zakazy nakazy z twittra i wiel innych)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Generalnie Polska jest już dzisiaj tylko na papierze jako że państwo jest zarządzane wespół przez obcą agenturę ze wschodu jak i zachodu, jednak jeśli wygra towarzysz czosnkowski to mamy formalnie IV-ty rozbiór kraju i całkowitą cenzurę (zapowiedział że priorytetem jest ustawa penalizująca tzw. mowę nienawiści). Innymi słowy mamy głęboki marksizm. 

Dodałbym do tego wrzucenie dowodów jako przymus do wypowiedzi w Internecie, i być może osoby z prawej strony zamkną się bo IRL to pewnie leszcze ;)

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Fajne bzdury, nie pisz więcej. 

Same buzzwordy bez znaczenia oraz urojenia od niedotlenienia. 

Opublikowano (edytowane)

image.png.32d436e01c16c308d9dedb63cb5ac1ef.png

Prawie zapomniałem o tym forum, teraz w wybory sobie przypomniałem :D Ale mam beke z TVNowskiego obrotowca. Facwet wział 7 baniek kredytu na kampanie :D W ciemno obstawiam, że w tutejszym psychiatryku było stabilnie i Trzaskowski miał wszystko pozamiatać a Mentzen być ostatni :lol2:

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
16 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie, nie zagłosują. Memcen zebrał elektorat który miał złamać duo POPiS. #mimowszystkonawrocki się nie uda

Elektorat Memcena to w dużej mierze młodzi kierujący się własnym rozumem, nie potrzebujący wskazówek lidera. Jeśli chcieli łamać duopol, to głosowanie na którego z dwóch pozostałych kandydatów bardziej ich do tego zbliża?

Opublikowano

Mentalność chłopa pańszczyźnianego w tym kraju nie zginie, stąd też ludzie tak bardzo kochają głosować na ludzi pokroju Batyra. Miłego poniedziałku i do "napisania" za 2 tygodnie :) Stary komuch pozdrawia, szkoda nerwów na to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wyszła też public alpha RTX Remix Dark Messiah. Aż zainstalowałem grę. Po tylu latach... I jeżeli ktoś się spodziewa przyzwoitej wydajności w RTX Remixach, to raczej będzie zawiedziony.  
    • a nie pomyliły ci sie kraje?   Ukraińcy zdobyli więcej ziemi niż stracili. Pierwsza taka sytuacja od 2 lat https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-ukraincy-zdobyli-wiecej-ziemi-niz-stracili-pierwsza-taka-syt,nId,8070769
    • a w gamingowych monitorach to nie jest przypadkiem zmienne zeby nie bylo wrazenia shutteringu czy zacinania obrazu wlasnie? wziąść???? miales na mysli wziĄĆ bo nie braŚĆ.   moze matryca fast VA albo po prostu IPS? czy duzo pracujesz z czarnymi elementami? Jesli nie to mzoe IPS. Zwlaszcza ze priorytetem sa gierki i jakosc tekstu to tutaj stawialbym na IPS. Zapewne trafisz na monitor ktory w srgb wykraca poza 100% przepelnienia (monitor wysokogamutowy), ale za to mialbys pewnosc ze w standardzie adobe siega przynajmniej 95% (oczywiscie kwestia budzetu). pewnie w tych drozszych jest opcja 100%srgb blokada w osd i przelaczenie na 95%+ adobe w razie potrzeby. Zakladam ze na HDR ci nie zalezy?  Mysle ze do 2k znajdziesz ips z opcjami wyswietlania koloru czarnego za pomoca ips black. Kwestia tego czy dla tych 5% grafiki oplaca sie az tyle placic za to? Jesli w pracy duzo pracujesz z czernią to odp oczywista, ale pomysl o tym.   na jakiej wielkosci montorze ci zalezy? jaka rozdzielczosc? czy zasilanie portow usb albo porty usb to must have? Czy chcesz pure 10bit glebie kolorow czy moze byc sztucznie za pomoca frc?  
    • Dokładnie...u ciebie widać syf na dole budy, u mnie nie...bo jest biała     Dlatego wolę jasne kolory
    • Witam, Jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć czy wśród aktualnych modeli znajdę jakąś perełkę która spełni moje oczekiwania i nie przetrzepie przesadnie kieszeni. Żeby było prościej może opisze w skrócie co mi się podoba w sprzęcie z którym mam styczność:   Eizo CG277 od niedawna w robocie - praca w coreldraw oraz adobe photoshop, grafika głównie pod druk - wysoki komfort pracy, świetne kolorki(pełne 10bit), teksty i krzywe wyraziste jak nigdy, no i tam chyba odświeżanie monitora jest prądem stałym a nie zmiennym jak w typowych monitorach - nie męczy nawet po kilku godzinach siedzenia, ale do grania się nie nadaje, za wolny - bo to nie jego przeznaczenie, wiadome   TV sony 65XF9005 - matryca LCD (PFS LED – “TRILUMINOS”) typ. VA, Direct LED(Full Array Local Dimming) - z tego co wyczytałem to taka technologia analogiczna do QLED (kropka kwantowa) czy LCD LG (NanoCell), zapewnia wysokie pokrycie barw i wszystko wygląda bardzo naturalnie, atrakcyjnie cieszy oko ale nie jest przesadnie przejaskrawione, maksymalna jasność po kalibracji 600cd/m2 (pełny ekran klasyczna treść SDR), 1 100 cd/m2 (HDR, skrawek ekranu), kontrast statyczny 6000:1, kontrast ANSI 3500:1, świetne kąty, czarny bardzo dobry - przy zgaszonym świetle w pokoju i czarnej planszy z białymi napisami końcowymi w filmie, widzisz wyraźnie tylko białe napisy, ostre i wyraźne, dla porównania u kumpla to samo oglądałem na OLED to czerń spoko ale napisy i jasne elementy dużo słabiej wypadały, za mocno świeciły i stawały się przez to mało wyraźne, jak dla mnie przegrywa z oledem jedynie płynnością ruchu, mimo że matryca jak na swój rodzaj do wolnych nie należy.   iiyama G2770HS 180Hz FastIPS, 0,2ms - monitor kupiony okazyjnie bardzo tanio jako tymczasowy, szybka matryca, ale max 1080p w 27" i praca z tekstem to słabe połączenie, używam go na zmianę z Dell 2713hm   Dell 2713hm - chyba najdłużej na nim siedziałem i w pracy w domu głownie do pracy z grafiką zanim pojawił się Eizo, do pracy ok, ale w grach za wolny   Lenovo R27q-30 - kupiony dla syna do grania, jakoś nie mogłem znaleźć sensownych ustawień dla niego, obraz wydawał mi się za ciemny, albo za jasny, coś w nim nie pasowało, mimo że na papierze wydawał się spoko wyborem   No i teraz pytanko czy jest coś na rynku co mogłoby spełnić moje oczekiwania? przeznaczenie to głównie granie 75%, czytanie 20%, grafika 5%, praca z grafiką na nim to raczej sporadycznie raz na jakiś czas, ale wtedy mocno i intensywnie -  mam też taki zamysł że może zamiast skupiać się przy monitorze na tym aspekcie - olać to i po prostu brać monitor z roboty na czas prac i tyle, a docelowy mieć tylko pod rozrywkę, chociaż zapewne jak dobry monitor by sie trafił to jak sRGB będzie niezłe bo to się głównie w grach liczy to i Adobe RGB też będzie nienajgorsze:) Idąć dalej... dużo czytam i przetwarzam danych tekstowych, więc komfort pracy z tekstami, czcionkami itd. tu bardzo się liczy i gdyby nie to pewnie celowałbym w OLEDY, ale tam teksty to słaby temat, tak więc... co by tu wziść na celownik? jeżeli chodzi o budżet to sam niewiem ile trzeba by wydać? 1400-2200zł to jakieś sensowne pieniądze? czy za mały budżet na takie potrzeby?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...