Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

Ja już wiem, że obaj są tak elastyczni w poglądach, że zagłosuje na obu :cool:

Mi nie chodzi o poglądy, ale o człowieka który odpowiada. Do tej pory obaj odpowiadali przygotowanymi formułkami na pytania które znali albo debatowali po 30 sekund o dupie Maryny. A dziś widziałem człowieka zaskoczonego i nieprzygotowanego, który musiał odpowiadać na pytania których nie znał. Z jednymi poszło mu lepiej, z drugimi gorzej, tu trochę lawirował, tam lał wodę, ale czasem miał dobre momenty. 

Rafała nigdy nie widziałem w sytuacji, że wystąpił totalnie nieprzygotowany przez sztab albo psychologa, zawsze tylko gotowe przemówienia i wyuczone na pamięć formułki, a z kolei w trudnym momencie na debacie uniki. Jutro tego nie będzie, nie wiem co Mentzen wyciągnie z rękawa ale liczę że zobaczę człowieka odsłoniętego, jak dziś Nawrockiego, co powie mi co nieco o jego charakterze i kim jest. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Nie popieram parytetów. Wg mnie to jest najgłupszy możliwy system. UE za obecnej kadencji mocno forsuje parytety. Niedawno pojawił się wymóg większego awansowania kobiet na stanowiska kierownicze. Totalna głupota.

Hehe, masz racje i tu warto pociagnac temat, bo w sumie parytety maja sens. Jak leci np samolot, to tez powinien miec po polowie pilotek i pilotow, bez wzgledu na doswiadczenie. Co z tego, ze jedna robila symulator, a drugi 10 k godzin w powietrzu, przeciez liczy sie rownosc. :boink:

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Mi nie chodzi o poglądy, ale o człowieka który odpowiada. Do tej pory obaj odpowiadali przygotowanymi formułkami na pytania które znali albo debatowali po 30 sekund o dupie Maryny. A dziś widziałem człowieka zaskoczonego i nieprzygotowanego, który musiał odpowiadać na pytania których nie znał. Z jednymi poszło mu lepiej, z drugimi gorzej, tu trochę lawirował, tam lał wodę, ale czasem miał dobre momenty. 

Rafała nigdy nie widziałem w sytuacji, że wystąpił totalnie nieprzygotowany przez sztab albo psychologa, zawsze tylko gotowe przemówienia i wyuczone na pamięć formułki, a z kolei w trudnym momencie na debacie uniki. Jutro tego nie będzie, nie wiem co Mentzen wyciągnie z rękawa ale liczę że zobaczę człowieka odsłoniętego, jak dziś Nawrockiego, co powie mi co nieco o jego charakterze i kim jest. 

Kurde.. Serio? A kojarzysz wystapienia Rafała w pe? riposty do morawieckiego albo 8 godzinny Q&A z mieszkancami Warszawy? 

Bo ja pamietam jak wjezdzal w 2020 w Dude w kazdej debacie, odpowiadal bez kartki, mowil o 5G, sadach, ekologii czy konstytucji i to bez zerkania na mencena, ktory dzis defacto potrzebuje suflera.. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Zgadzam się, jak zacznie się przymilać do elektoratu MEMcena to już po nim.

Cytat

Ogólnie - jedyna strategia która może zadziałać to twarde wyglaszanie i argumentowanie swojej linii przez Trzaskowskiego.

W ten sposób może zapunktować i zmobilizować własny elektorat a i pokaże, że nie jest tak "elastyczny" co wielu mu słusznie zarzucało. Zaakcentuje też linię podziału mili/niemili.

Najgorsze co może zrobić to mission impossible, czyli próbować się przypodobać nie swojemu elektoratowi bo zostanie rozsmarowany bez żadnej godności.

Czy sztab to wie? Wątpię.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-pull-up-terrain-ahead.2410635/post-193321670

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

których nie znał

Przygotował się, znał 8 punktów z góry, przy innych podpuścił go do tego stopnia, ze był anty PiSowski bardziej niż KO. Nie ma co błaznować z tą 5 Mazurka. Ale.. Mentzen zaskoczy też Trzaskowskiego pytaniami i wydaje mi się że poradzi sobie jednak gorzej. 

Ciekawi mnie co innego - to czy Mentzen wyda jakiś wyrok, komentarz lub ich obu chociaż oceni. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Może niech ktoś pokaże dziadersom ze sztabu Trzaskowskiego te zasięgi i uświadomi gdzie w 2025 roku robi się kampanie.

No co Ty gadasz. Przecież oni mają Giertycha. :rotfl:

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Te sondaże do II tury można olać, zadecyduje prawdopodobnie z 20-100 tysięcy głosów i będzie na żyletki.

Dokładnie.. efekt tak naprawde 2 rzeczy.. efekt memcena, który cały czas pompował narracje "byle nie Trzaskowski" i mobilizacja najtwardszego betonu pis i konfy, ktory bedzie glosowal na cokolwiek, co nie pachnie Europa, rozumem i samorzadnoscia.. :/ 

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

Ciekawi mnie co innego - to czy Mentzen wyda jakiś wyrok, komentarz lub ich obu chociaż oceni. 

Wg mnie nie. To się samo skomentuje. A memcen zostawi dla siebie pewien ślad niedopowiedzenia.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, leelooo napisał(a):

Jego ipn w czasie wojny w ukrainie nadal promowal postaci i wydarzenia, które sa paliwem dla rysyjskiej propagandy. 

ipn jest wlasnie od tego zeby nas chronic od takich jak ty ktorzy dla interesow innego panstwa beda przeinaczac swoja historie, absolutnie obrzydliwe

1 godzinę temu, leelooo napisał(a):

Wlasnie dlatego Trzask > Nawrocki, bo zamiast stawiać płot na płocie, woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

XDDDDDDD

a wiec to on, najtwardszy elektorat, wierny do konca XD

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, adashi napisał(a):

Wg mnie nie

Ja obstawiam, że ich wypunktuje obu, chyba że realnie myśli o koalicji z PiSem to wtedy faktycznie może zostawić to bez komentarza, bo ma w Konfie fleta Bosaka który powie to za niego 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, adashi napisał(a):

Wg mnie nie. To się samo skomentuje. A memcen zostawi dla siebie pewien ślad niedopowiedzenia.

Dokładnie, Memcen przerobi to na paliwo do przyszłej kampani wyborczej, on nic nie musi robić, swoje już osiągnął, nawet nie ma znaczenia kto wygra te wybory.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

ipn jest wlasnie od tego zeby nas chronic od takich jak ty ktorzy dla interesow innego panstwa beda przeinaczac swoja historie, absolutnie obrzydliwe

XDDDDDDD

a wiec to on, najtwardszy elektorat, wierny do konca XD

To ciekawe, ze probujesz bronic ipnu pod rzadami nawrockiego.. Wiesz kto walczy z putinowska agentura wplywu? Wiesz, kto potrafil zganic przesade wlasnego obozu? :)

Zapewne nie. A Nawrocki? nawet po 24 lutego 2022 ipn pod jego kierunkiem potrafil promowac geopolityke Rybaka, ignorujac prozachodni kurs.

I nie, nie jestem wierny do konca, a w II turze nie biore udzialu. Jednak zdecydowanie wole kogos, kto zamiast stawiac plot, bedzie probowal budowac system. Polske trzeba madrze chronic, nie przed ludzmi, tylko przed glupota. 

• Like 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
    • Możesz pokazać kto tak robi ze mówi: mi też się nie podoba i że jest to bełkot? Bo tylko widzę narzekanie że ten i tamten narzeka i bełkocze ale bez jakiś konkretów, że narracja jest taka i wszystkich jakby się zmówili co mają mówić. Trochę to wygląda jak? Bełkot
    • Przeciez roznica miedzy 9700x a 9800xd to 75-100mhz   W grach roznica jest zadna miedzy odkreconym cpu, a limitem ppt 88W  To co najwyzej w cine bedziesz mial wiecej ptk i to tyle   Jakie napieice i vid podczs testu raportuje ?  Nie wiem jak bardzo by musiala byc spartolona gra zebys mial drop z 250 na 120 fps tak wiec wymyslac torche abstrakcyjne scenariusze  I to by byla tylko i wylacznie wina gry a nie slabego cpu. Jak widac na ciebie placebo dobrze dziala ale to najwazniejsze ze dziala   W codzie na skreconym ppt i prilu bez kaganca nie ma zadnej roznicy w testach  Wiem bo testowalem   Jak jakis wbity limit nie dziala tzn ze jest problem z plyta/bios. Ja nie mam problemu z limitami, co  wklepie tak jest wiec moze sprawdz inny bios lub czy faktycznie zapisujesz ustawienia. Pusc cb23 i pokaz ile wypluje ptk przy takim poborze, jestem ciekaw.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...