Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba każdy zdroworozsądkowy się ze mną zgodzi:

Karol Nawrocki skłamał w obecności Notariusza i wpisał nieprawdę w Akcie Notarialnym.

Jest tu jakaś mądra głowa?

Bo Batyr mówi, że TAK MOŻNA... Można czy nie można?

• Haha 1
  • Upvote 10
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Poręczenie za neonazistę to jest to zero konkretów? 

Przejęcie mieszkania pana Jerzego to 'czcze pierdolenie'? 

No pewnie tez jest neonazista. W piwnicy ma dwie komory gazowe.

Afera wywlaszczeniowa w Wawie mowi Co to cos?

Druga strona uzywa argumentow ktorych nie powinna nawet z godnosci swojej poruszac

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja powiem szczerze, że nie bardzo wiem co powiedzieć, bo to że kandydat na prezydenta jest takim patusiarzem to srogi absurd. 

To nie mów, tylko też coś pomóż, bo naprawdę rzygać się chce na samą myśl. I to przy całej mojej niechęci do obecnego PO/Tuska (głosowałem na Zandberga).

Nawet nie chodzi o duopol – mamy dopuścić GANGSTERA?

Opublikowano

Ale mnie te wybory znudziły dzisiaj artykuły na Nawrockiego że jest kibolem naprawdę myślicie że przekonacie wyborów konfederacji na niegłosowanie na Karola.
Jeśli policzymy głosy PIS i konfederacji + części Zandberga to Trzaskowski może już iść na emeryturę - nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w Trzaskowskiego. Przykład jego rządy w Warszawie w linku poniżej.

https://radiokierowcow.pl/artykul/2521279,z-77-obietnic-nie-spelnił-72-strona-trzaskowski-watch-rozlicza-prezydenta-warszawy

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Śmiej się, ale ja przechodziłem przy tym miejscu, i tam jest tylko logo empiku bez sklepu, a jest tam przejście pod budynkiem, za którym stały wozy telewizji. Ale nigdy się nie przyznasz do urobienia się przekazem medialnym.

No, śmieję się:

https://www.raportwarszawski.pl/artykul/2117,co-dalej-z-kamienica-po-empiku-przy-rondzie-de-gaulle-a-jest-szansa-na-remont

Tam był Empik, ale już nie ma.

Przyznasz się do urobienia przekazem medialnym prawicowych kłamców, czy nie? :) 

6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

A wiesz o czym był mowa, czy kolejny do błyszczenia się znalazł?
Pisałem cytując z artykułów "handel kobietami / sutereństwo", a sutereństwo nie zawsze wiąże się z handlem kobietami... Nie grzebałem już za co konkretnie był skazany KODwiec, wiec podałem obydwa frazy, które padały. ;) 

Ty sobie jaja robisz?

SUTENERSTWO 

a nie

SUTEREŃŚTWO

Z tego się śmiejemy - używasz pojęć, których nie rozumeisz, nie wiesz co oznaczają, ani nie potrafisz poprawnie ich napisać. 

S-U-T-E-N-E-R-S-T-W-O

Nie ma takiego słowa jak "sutereństwo". :rotfl2:

• Upvote 6
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

To nie mów, tylko też coś pomóż, bo naprawdę rzygać się chce na samą myśl. I to przy całej mojej niechęci do obecnego PO/Tuska (głosowałem na Zandberga).

Większość Polaków coś takiego popiera.

Opublikowano
23 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Najpierw udowodnij te oszukiwanie ludzi, bo na razie więcej tam się klei, niż w twoim odczuciu. ;) 
Bandyterka i chuliganka to kolejne naciągane wnioski, bo medialne tytuły Ci powiedziały. :E 
Wchodziłem w szczegóły i nie widziałem tam tego, ale was w ogóle nie interesuje natura powiązań, a prosząc o konkrety nie dostałem nic.

Nie zobaczysz, bo nei chcesz widzieć. Nie znasz prawa, ani mechanizmów, które tam zostały wykorzystane.

Czy w ogóle etyczne i uczciwe jest wykupowanie mieszkania komunalnego przez Nawrockiego, który nie ejst do tego uprawniony? Formalnie zrobił to Pan Jerzy, ale w rzeczywistości nie. Tak właśnie starsza generacja wyłudzała mieszkania wybudowane z pieniędzy wszystkich Polaków :) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Większość Polaków coś takiego popiera.

I to jest dla mnie absolutnie nienormalne. Nie rozumiem kompletnie.

Naprawdę, są jakieś GRANICE, kogo można wystawić.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Kwik lewej strony już jest tak wielki, że z byle g***a zrobia sobie narracja jakoby to koniec swiata mial byc, byleby tylko po ich mysli bylo choc odrobine

W kolko czcze pierdzielenie nic wiecej

Jestescie tu wszyscy najprosciej w swiecie zalosni. Za robote sie lepiej wezcie

Żałosna to jest obrona kandydata chuligańskiego :) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

I to jest dla mnie absolutnie nienormalne. Nie rozumiem kompletnie.

Naprawdę, są jakieś GRANICE, kogo można wystawić.

Jakby PIS wystawił Trynkiewicza to też by wygrał.

Pamiętasz taki film jak "Dzień Świra"? Ten Naród nie zmienia się kompletnie.

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, SM_M4E5TRO napisał(a):

A to nicpoń! Za mlodu sie bił hultaj jeden!

Jeszcze jako Prezes IPN spotykał się oficjalnie (!) z tym środowiskiem i wspierał je.

To nei jest "wybryk młodości". 

Czytałeś raport wewnętrzny PiS dot. Batyra? Czy nie starczyło dociekliwości na coś więcej niż nagłówki z mediów? :) 

• Upvote 8
Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja lekkiej nadziei upatruję w niedzielnych marszach, może się niektórzy przekonają, że "libki" jednak nie gryzą i nie traktują innych jak podludzi.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Szambo napisał(a):

Chyba każdy zdroworozsądkowy się ze mną zgodzi:

Karol Nawrocki skłamał w obecności Notariusza i wpisał nieprawdę w Akcie Notarialnym.

Jest tu jakaś mądra głowa?

Bo Batyr mówi, że TAK MOŻNA... Można czy nie można?

W sumie to on chyba jest poważnie chory psychicznie - rozumiem że można mieć pseudonim, pod którym tworzy jakieś tam wypociny ale już zachwalanie autora tych wypocin przez samego siebie w 2 osobie to czysta schizofrenia.

I to może Batyr jest ten zły, a on Karol prawowity PiSowiec bardzo mocno walczy z Batyrem ale niestety przegrywa...

W nocy Batyr mu ze złości zrobił dziare na plecach i selfi z naziolami i szepcze mu do ucha "My precious" moja piękna kawalerka....

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

co masz na obronę poręczenia za znanego neonazistę? Brakuje argumentów, czy tak jak @crush nie masz problemu z głosowaniem na ludzi z poglądami Hitlera?

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Już jako pracownik IPN mając 26 lat chodził na ustawki. Teraz mając 42 lata nie widzi w tym niczego złego, przeciwnie, to jest wg niego szlachetne. Jesteś tak samo prymitywny jak on jeśli nie widzisz w tym niczego złego. 

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

za młodu się bił, później zastraszał i wyłudzał, a teraz oszukuje społeczeństwo i fiskusa. No tylko brać przykład.... 

• Like 1
  • Upvote 8
Opublikowano
8 minut temu, pawelsake napisał(a):

Ale mnie te wybory znudziły dzisiaj artykuły na Nawrockiego że jest kibolem naprawdę myślicie że przekonacie wyborów konfederacji na niegłosowanie na Karola.
Jeśli policzymy głosy PIS i konfederacji + części Zandberga to Trzaskowski może już iść na emeryturę - nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w Trzaskowskiego. Przykład jego rządy w Warszawie w linku poniżej.

https://radiokierowcow.pl/artykul/2521279,z-77-obietnic-nie-spelnił-72-strona-trzaskowski-watch-rozlicza-prezydenta-warszawy

Też sądzę że wylewanie brudów na Nawrockiego nic nie da. W USA jak były wybory też tak robili z Trampem i nic to nie dało, a mam wrażenie że wręcz mu to pomogło. Ludzie mają to do siebie że szybko zapominają. Mogą mówić ile chcą, a za dwa dni prawie nikt o tym pamiętał nie będzie. 

Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

co masz na obronę poręczenia za znanego neonazistę? Brakuje argumentów, czy tak jak @crush nie masz problemu z głosowaniem na ludzi z poglądami Hitlera?

Nic. Ale poreczenie za kogos nie oznacza ze tez jest neonazista. To jedynie kolejne domysly ;)

Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nic. Ale poreczenie za kogos nie oznacza ze tez jest neonazista. To jedynie kolejne domysly ;)

Spoko. Idąc Twoim tokiem rozumowania: Rafał Trzaskowski, hipotetycznie poręczający za np. lidera/członka ANITIFY nie byłby lewicowym ekstremistą/nie byłby związany z tym środowiskiem. Dobrze rozumuję?

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kaczkofan napisał(a):

Spoko. Idąc Twoim tokiem rozumowania: Rafał Trzaskowski, hipotetycznie poręczający za np. lidera/członka ANITIFY nie byłby lewicowym ekstremistą/nie byłby związany z tym środowiskiem. Dobrze rozumuję?

Tyle to nie!

Gdyby to zrobił Trzaskowski to byłby niepodważalny dowód na to, że jest ściśle powiązany z ANTIFĄ!

Ale jak chodzi o Nawrockiego to nie. Na prawicy podwójne standardy zawsze żywe :) 

• Like 1
  • Upvote 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...