Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

O proszę, ja tu chwaliłem, że wszystko ok a w Raccon City pojawia się czasami losowy stutter! @j4z proszę o komentarz do tej sprawy.

Jak masz włączone limitowanie klatek w grze np do 120/60 to wyłącz bo to powoduje mikro przycięcia co jakis czas 

Opublikowano (edytowane)

A co miało nie działać - w końcu 14900K i 5090. :E 

Ciekawostka - podczas stutterów zmieniłem z DLAA na DLSS quality i płynność wróciła, zmieniłem z powrotem na DLAA i znowu stutter, kolejny raz DLSS quality i niby płynnie ale ze stutterem tak więc coś jest nie tak z samą grą, to jest losowa kwestia bo wystarczy wyjść do menu głównego gry, załadować ponownie save bez restartu gry i płynność znowu wraca z DLAA.

Gdyby to był memory leak to bez restartu gry nie dałoby radę grać bo bufor byłby zapchany cały czas co mogłoby się ostatecznie skończyć crashem.

Nie chce mi się sprawdzać tego patentu od @Phoenix. z wyłączaniem re-bar, czy też patentu numer 2 od @ODIN85 z wyłączaniem wysyłania telemetrii do Capcomu bo być może poprawione sterowniki Nvidii kiedy się już pojawią załatwią sprawę, a może po prostu gra potrzebuje pacza.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Po pierwsze jak nie masz sterów 595.59 to nie masz profilu do tej gry, a po drugie w profilu i tak wyłączony jest RB. Także wyłączenie RB na poziomie biosu nic Ci nie da. Poza tym włączenie RB nie zwiększa szarpania w tej grze i marginalnie podnosi wydajność.