Panowie- na dniach bedę robił przesiadkę AM4 -> AM5.
Mam już wszystko (7800X3D, Asus TUF Gaming B650M-Plus Wifi, 2x16GB DDR5 6000MHz CL32).
Ale ponieważ wybebeszanie całego kompa to sporo roboty, to chciałbym wstępnie odpalić nową platformę prowizorycznie.
Posiadam drugi zasilacz oraz stary radiator od chłodzenia 120mm (bez wentylatora).
Czy jak spróbuję odpalić wszystko na stole, z radiatorem na procku ale bez smarowania pastą, to czy nie ryzykuję "zagotowania" 7800X3D na etapie trenowania pamięci?
Ewentualnie jak szybko i maksymalnie zdusić mu pobór w BIOS'ie?
Drugie pytanie- mam w obecnym komputerze (AM4) drugi NVME za sklonowanym Windows 10, przeglądarką, ustawieniami itd..
Czy jak przerzucę go do nowej platformy (AM5), to czy Winda da sobie radę z taką przesiadką i przynajmniej wstępnie będzie używalna (tzn. czy w ogóle odpali)?
ściągać można, a nawet trzeba bo pracują na nasze emerytury. Właściwie na wszystko. Wykonują najgorsze prace. Ale jednocześnie należy bezlitośnie karać i osadzać w więzieniach podobnych do ich "standardu"
Już o tym próbowaliśmy dyskutować, czego konkluzją przynajmniej z mojej strony było, że jest to kompletnie bezcelowe.
Natomiast mam prawo pisać co myślę, traktuję to zresztą jako próbę konstruktywnej krytyki. Tutaj w świetle kolejnych faktów, które moim zdaniem powinny skłonić do ponownego zastanowienia się nad swoją opinią. Choć jak widać tak się nie stało.
Bedę wrzucał info o tym jak aktywne są ruskie trolownie jeszcze nie raz. Nie musisz za każdym razem reagować emocjonalnie jakbym Cię bezpośrednio obrażał. Nie ma potrzeby rozpoczynać wszystkiego od nowa.
PS. A sensu mojego ostatniego posta najwyraźniej kompletnie nie złapałeś, ale mniejsza.
Bez przesady, mogę zagwarantować że absolutnie nikogo liczącego się, mającego jakąś władzę czy wpływy, kompletnie nie obchodzi co piszesz w tym temacie na naszym forum.
Podobnie jak nikogo nie obchodzi co pisze cała reszta. I ja wiem że niektórzy dyskutują jakby decydowali o losach świata...ale raczej mogą decydować co najwyżej czy już trzeba zmienić skarpety, czy też da się w nich pochodzić jeszcze ze dwa dni.
Nie ma tu żadnej ruskiej agentury, nigdy nie było i raczej nie będzie, szkoda marnować czas na pisanie "prorosyjskich" postów na forumku który odwiedza kilkaset osób.
Rekomendowane odpowiedzi