Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

20 ms to sporo jak dla mnie, a zysk jaki? Przy małym bazowym FPS to dramat, a przy wysokim już przecież jest płynnie.

FG rozumiem używać w grach single typu Wiedźmin czy CP2077, ale multi? :E 

Ale tu ludzie graja dla przyjemnosci a nie poca sie jak na turnieju, jak ktos ma wysoki fps bazowy to sobie spokojnie moze grac z FG, tez gralem w becie i wielkie halo sie nie stalo ;) 

Te 10ms jak ci dojdzie to bez przesady :D 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Może potestuję na 240Hz z ciekawości ;) 

Artefaktów przy tak szybkiej grze nie ma? Bo nawet bez FG widzę graficzne babole. 

No ja dla tego włączyłem FG zeby z 165fps na spadkach cpu zrobic bite 240, dla monitora 240hz

A babole są tak czy siak %-)

Opublikowano
27 minut temu, galakty napisał(a):

Artefaktów przy tak szybkiej grze nie ma? Bo nawet bez FG widzę graficzne babole. 

No moze jak zrobisz stop klatke i zooma to cos wylapiesz ;)  

5 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Mam ok 9-10 ms na 200 fps bez FG, po właczeniu MFG mam prawie 600 fps i opóźnienia 17ms i praktycznie nie czuje żadnych róznic, ale za to płynność baja ;) 

Dlatego nie ma co popadac w skrajnosc no bo nie oszukujmy sie dodatkowe 7ms dla casuala w grze to przeciez zadna roznica, nie wiem czy to by nawet jaki PRO odroznil ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Scenariusz wyglada tak:

1. Grasz bez FG
2. Czytasz ze FG wcale nie jest takie zle...
3. Wchodzisz do gry, odpalasz FG
4. Minute pozniej masz 1v1, padasz. Potem drugie 1v1, znowu padasz.
5. 'to wina FG!!!'
6. Wylaczasz FG

3 dni pozniej czytasz ze FG wcale nie jest takie zle...

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Dobra to odpalam dzisiaj i zobaczymy :E Bez FG mam limit na 150 FPS i generalnie trzyma, czasem spadnie poniżej wiadomo. 

HDR jeszcze nie próbowałem, za dobrze się bawię żeby tracić czas na opcje graficzne xD 

w tej grze HDR robi robotę raz jak się zapomniałem o właczyłem bez HDR to się złapałem za głowę rożnica kolosalna 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

ja grając wczoraj kampanie ok 2h doznałem spadku wydajności z ok 80fps na 40fps, prawdopodobnie to wyciek pamięci (1440p ultra RTX 3070 z włączonym DLAA)

edit: czemu nie mogę odpalić HDR ?

dobra już wiem, nie mam takiego monitora :boink:

Edytowane przez killbwoy
Opublikowano
18 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

grałem bez fg, teraz z fg i nie widzę różnicy w skilu.

Mapa firestorm najlepsza z wszystkich, świetnie się na niej gra.

Zagraj szybką rozgrywkę  Dominacja albo  TDM  to zobaczysz, że FG nie pomaga , zresztą  najlepsi gracze świata  FPP  wypowiadali się na ten temat  wielokrotnie . 

Jak komuś nie przeszkadzają słabe wyniki rozgrywki to  FG jak najbardziej na Tak . Sam sprawdzałem grę z  FG ale  z racji że z DLSS Q  mam  stabilne 120fps  to nie widzę  potrzeby  tego uzywać .

Opublikowano
40 minut temu, zlotnik napisał(a):

w tej grze HDR robi robotę raz jak się zapomniałem o właczyłem bez HDR to się złapałem za głowę rożnica kolosalna 

Potwierdzam. W SDR obraz jest bardzo płaski, mocno wyprany. Mapa w Kairze, to ja mam wrażenie, że jest w czasie burzy piaskowej, niebo przykryte pyłem. Takie wszystko szaroburo brązowe. Wg mnie ten sdr jest spierdzielony równo, wygląda jak pulpit na hdr.

Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

#BF6 
⚠️Battlefield 6 zaczął wykrywać i zawieszać użytkowników cronusów 🎮 (tymczasowe bany)

⚠️Główny twórca skryptów CronusZen potwierdził to Cronusy w CoDzie nie są wykrywane do dziś. 

https://x.com/subonekd/status/1977511069158699303?t=9tpPC1exDUYiImuHLK2djQ&s=19

Słyszałem już kilka lat temu, że technicznie XIMy i Cronusy są wykrywalne i są do tego narzędzia, ale chyba pierwszy raz na taką skalę w jakiejś grze to się udało. Szkoda bo ja i wielu graczy dało sobie spokój z grą online na konsoli. Crossplay poniekąd też do tego się przyczynił. Mimo wszystko dobra wiadomość :thumbup:

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, BEM.22 napisał(a):

Zagraj szybką rozgrywkę  Dominacja albo  TDM  to zobaczysz, że FG nie pomaga , zresztą  najlepsi gracze świata  FPP  wypowiadali się na ten temat  wielokrotnie . 

Jak komuś nie przeszkadzają słabe wyniki rozgrywki to  FG jak najbardziej na Tak . Sam sprawdzałem grę z  FG ale  z racji że z DLSS Q  mam  stabilne 120fps  to nie widzę  potrzeby  tego uzywać .

Hipotetyczne zalozenie, wchodzisz do loby gdzie kazdy ma mniej fps od ciebie i wiekszy przez to lag pomimo wlaczenia u ciebie FG i co wtedy ?? Cala teoria lezy w gruzach , nie mowiac juz  o innych czynnikach, ktorych nie bierzesz pod uwage :hahaha: Wiec nie splycaj wszystkiego do FG jakby to bylo byc albo nie byc ;)  Gracze konsolowi maja wiekszego laga i jakos nikt o tym nie pisze, ze to takie bee granie w multi na konsoli a tu niekotrzy maja opscyloskop w glowie i czuje 5ms roznicy :hihot: A co z graczami na pc grajacym w mniejszym fps?? Tez bedziesz pitolil takie farmazony ?? :boink:

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ja tam nie widze róznicy pomiedzy 10 a 17ms.. jak na gre z FG to moje wyniki są normalne ;) 

Wczoraj po obejrzeniu tego materiału kromki, też pograłem z fg ponad godzinę, ani wyniki lepsze ani gorsze, za to na pewno odczucie płynności większe przy 240fps/hz niż przy 165, a na pewno placebo tego efektu %-)

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Wczoraj po obejrzeniu tego materiału kromki, też pograłem z fg ponad godzinę, ani wyniki lepsze ani gorsze, za to na pewno odczucie płynności większe przy 240fps/hz niż przy 165, a na pewno placebo tego efektu %-)

Jest płynniej, a jako ze róznic pomiedzy kilkoma ms nie widze to gram na tym ;) 

Opublikowano
38 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ja tam nie widze róznicy pomiedzy 10 a 17ms.. jak na gre z FG to moje wyniki są normalne ;) 

To przez nick rozpierdalator na sam widok przeciwnicy dostaja paraliżu  :E 

• Haha 2