Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, babayaga napisał(a):

Przecież mapa Heavy Metal była słaba, chyba że ktoś lubił siedzieć tylko w czołgu albo helce. Dla infantry koszmar.

Piszę o wielkości, a nie o tym jak się na niej grało. Spin-Off Battlefielda a potrafili zrobić dużą mapę, ale wtedy to był Szwedzki jeszcze DICE. Teraz większość z nich poszło do robienia Arc Riders. A tutaj zrobili zlepek 4 studiów i nazwali się Battlefield Studio. Dodatkowo jak nad BF6 czuwa Vince Zampella to jest wszystko jasne na co został położony nacisk w grze.

Opublikowano
11 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

Panowie gracie z FG czy bez, jak to jest z tym opóźnieniem, faktycznie jest takie małe że warto włączyć FG? 

Gram x fgx2 

Gram z ludzmi ktorzy graja z fg x2  / fg x4 i po srednim ratio 5kdr nie powiedzialbys ze maja problemy z input lagiem :p 
Ale kto jak woli

• Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

Panowie gracie z FG czy bez, jak to jest z tym opóźnieniem, faktycznie jest takie małe że warto włączyć FG? 

Jak bazowy fps masz pow 100fps, a o to nie trudno bo ta gra nie wymaga wiele to FG 2x spokojnie mozesz przetestowac ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

Długo sie wzbraniałem przed FG ale mam okolo 90 fps na detalach overkill i FG tu naprawdę robi robotę. Laga nie czuję a jest płynniej. Na moim rtx 4080 fg jest domyślnie x2 i nie da się inaczej ustawic

Edytowane przez Funky Koval
  • Like 1
Opublikowano

Te ustawienia graficzne to jakiś koncert - próbowałem pokombinować z podciągnięciem jakości kosztem kilkunastu fps, efekt mnie niezadowolił więc wróciłem do dokładnie tych samych na których wyciągałem średnio 100-130 fps (avg. 115), słabsza jakość wróciła ale niski fps został

Opublikowano
4 godziny temu, Vulc napisał(a):

Największa mapa, Mirak Valley, to też największa ściema. Wszystko dzieje się w jej centrum, reszta to "obszary rolne", robiące za dodatkowe kilometry kwadratowe, aby można było powiedzieć "pamiętamy o korzeniach serii". New Sobek to piekło dla pojazdów, tutaj każde okno/dach/konstrukcja metalowa, walą do ciebie jak do kaczki. Czasem nawet zanim zdążysz wyjechać ze spawnu. 

Zdziwiłem się właśnie że Mirak w portalu jest oznaczona jako największa mapa bo w rzeczywistości tego nie czuć. W Battlefield 1 czy V mapy otwarte tego typu to była finezja, z możliwością osiągnięcia celów w różny sposób. Tutaj nie bardzo jest jak.

Opublikowano
1 godzinę temu, babayaga napisał(a):

Kurde gram trochę, 26lvl i zawsze na to patrzę i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby w moim meczu była osoba grająca na padzie w top10. W ogóle na mecz jest max 2-3 osoby na padzie, a tu w temacie juz widzę kolejny screen ze spora ilości ludzi n kontrolerze

Pierwszy raz gram smg, mp5 i pięknie to chodzi. W końcu strzelam i zabijam, magazynek wystarczy nawet na 4 fragi, gdzie w carabine to max 2 się ubiło :E. SMG świetny i na blisko i na średni dystans, również z biodra wchodzi ładnie i to bez lasera.

Co do BF4. Miesiąc temu sentymentalnie sobie wróciłem przed premierą BF6 i po 2h miałem jednak dość. Movement, animacje, feeling strzelania, oprawa już jednak mocno trąci myszką. 

I trąciła na premierę. Zamiast zrobić coś dla PC tów mocnych to równają w dół od 2005 roku

Opublikowano
28 minut temu, Marvf napisał(a):

Te ustawienia graficzne to jakiś koncert - próbowałem pokombinować z podciągnięciem jakości kosztem kilkunastu fps, efekt mnie niezadowolił więc wróciłem do dokładnie tych samych na których wyciągałem średnio 100-130 fps (avg. 115), słabsza jakość wróciła ale niski fps został

8GB Vram :(

Opublikowano
Godzinę temu, Funky Koval napisał(a):

Długo sie wzbraniałem przed FG ale mam okolo 90 fps na detalach overkill i FG tu naprawdę robi robotę. Laga nie czuję a jest płynniej. Na moim rtx 4080 fg jest domyślnie x2 i nie da się inaczej ustawic

Nie ustawisz inaczej bo rtx4000 obsługują tylko fgx2, ja na 4090 cisnę z FG, fps lock na 240, monitor refresh 240 miód, cud i orzeszki:

obraz.thumb.png.cdc3c8b2974809985341fa404895e514.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No, ten BF 6 nie wygląda jakoś super. Nawet na Digital Foundry zauważyli, że brakuje efektów - szczególnie cieniowania różnych obiektów. Jest mniej więcej tak jak w nowym Dying Light - gra wyprana z detali, może jednak w domyśle DICE chciało RayTracing ale jednak się wycofali i zostało co zostało, a może to taka ich hehe optymalizacja.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
4 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

Hej, ktoś ma podobnie?

Zawsze jak odpalam BF6, odzywa się Defender i krzyczy, że znalazł trojan:win32/vigorf.a i  wskazuje na folder Windows/Temp/....

Wyczyści, restart systemu i to samo.

Wygląda na to, że miesza oprogramowanie od kontroli obrotów wentyli jeśli wierzyć redditowi...