Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak działa FH5 na steam decku, dużych zmian w grafice raczej nie ma, a steam deck jest teraz oficjalnie wspierany przez dewelopera więc liczę że będzie dobrze, oczywiście nie od razu bo wiadomo jaki cyrk jest zawsze na premierę, ale po roku jak się ogarną to powinno dobrze działać, a granie w samochodówkę przez clouda no sorry, kiedys testowalem FH4 i było IMO niegrywalnie, wolę 40fps natywnie niż 60 przez chmurę. 

Opublikowano
Godzinę temu, GTM napisał(a):

Tak działa FH5 na steam decku, dużych zmian w grafice raczej nie ma, a steam deck jest teraz oficjalnie wspierany przez dewelopera więc liczę że będzie dobrze, oczywiście nie od razu bo wiadomo jaki cyrk jest zawsze na premierę, ale po roku jak się ogarną to powinno dobrze działać, a granie w samochodówkę przez clouda no sorry, kiedys testowalem FH4 i było IMO niegrywalnie, wolę 40fps natywnie niż 60 przez chmurę. 

Patrzyłem właśnie że na Z1E śmiga bez problemu na medium w 70-80FPS, to mi kurde dało do myślenia bo na PC nie zmęczę FH6, ale na handheldzie na kanapie i wyjazdach bym chętnie sobie odpalał... Tylko 300 zł za podstawkę na Steamie to grubo. 

56 minut temu, Kadajo napisał(a):

A Steam Deck używa jakiegoś skalera ?

Bodajże FSR, do tego masz Lossless Scaling. 

Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Pytasz o fizykę w grze jest jest kilkaset samochodów zmodowanych linijkami w kodzie o absurdalnej mocy licząc że dopracowali podczas gdy porządne simy mają 10-20 pojazdów i szlifują latami? :E:E 

W Forza Motorsport/GT też jest kilkaset aut i fizyka w miarę spoko. Ale mi to chodzi bardziej o FFB bo w FH5 to tak średnio było.

Opublikowano (edytowane)

Niby logiczne, ale... 

Ja trójkę kupiłem długo po premierze jak już była na promocji. Po straceniu mnóstwa godzin stwierdziłem, że technicznie i w połączeniu z tym nieszczęsnym parasklepem MS jest tak tragicznie, że z czwórką poczekam aż połatają i dopiero kupię.

Czwórkę też kupiłem długo po premierze - z identycznym skutkiem, więc już sobie powiedziałem że kolejny raz to nie dam się nabrać ;)

Oczywiście przy pierwszej promocji naciągnąłem się na piątkę, która technicznie była taką samą katastrofą jak trójka i czwórka.

Więc normalnie przyznałbym ci rację, ale tutaj ani kupujący, ani co gorsza Playground Games, nie uczą się na błędach.

Edytowane przez wahoo
  • Thanks 1
Opublikowano

W FH5 nie grałem i ogólnie w wyścigi dawno się nie bawiłem i postanowiłem kupić FH6. Myślicie że warto iść w Deluxe czy to wiele nie dodaje i idziecie w samą podstawkę? 

Opublikowano (edytowane)

Akurat przy tej grze to ciężko o dyskusję bo w 90% wiadomo co dostaniemy. Jeżeli komuś jakakolwiek część od 2 w górę nie przypadła to i ta nie podejdzie. Jak ktoś już jest znudzony formułą to może co najwyżej w GP sprawdzić a jak dalej ma ochotę to można śmiało kupować. Z grubsza to jest nowa mapa + sporo małych usprawnień względem 5. 

Z tego co można wywnioskować po dotychczasowych materiałach to:

-Część modeli samochodów została zeskanowana i zrobiona na nowo

-Część silników dostało bardziej szczegółowy dźwięk

-Jest nowy tryb czasówek, gdzie z bomby wjeżdżasz na tor i robisz kółka na czas bez czekania na loading i podobnie ma być z wyścigami drag

-Model jazdy nieco się zmienił w sumie jak w każdej części gdzie ponoć masa samochodu jest bardziej wyczuwalna i auta z FWD mają większą przyczepność na przednie koła, do sprawdzenia info, że na kierownicy jest lepsza reakcja i przyjemniej się jeździ. 

-Z opcji tuningu, można zakładać różne felgi na przednią jak i tylną oś i są nowe modele, dodali opcję naklejek na szybach, nowe Forza aero i więcej opcji swapów do części samochodów. 

-Od teraz każdy wyścig przy pierwszym podejściu ma przypisaną z góry klasę samochodu co ma sens przy progresji bardziej "0 to hero"

-Dodali w końcu animację kierownicy w kokpicie 540°

-Wizualne zużycie opon bo fizyczne można już było włączyć w poprzednich częściach

-mapa ale to oczywiste

I to tak z grubsza co jest zmienione i można się dowiedzieć z tego demka. 

Edytowane przez KamcioGF
Opublikowano (edytowane)

Coś mówili o zużyciu opon i systemie zniszczeń mechanicznych na online ?

W poprzednich Forzach Horizion i Motorsport na online nawet nie było opcji tego włączyć, mimo że była opcja stworzenia swojego wyścigu online, a system uszkodzeń mechanicznych był całkiem rozbudowany. Idiotyczne, ale to Microsoft.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
12 godzin temu, Asag napisał(a):

W FH5 nie grałem i ogólnie w wyścigi dawno się nie bawiłem i postanowiłem kupić FH6. Myślicie że warto iść w Deluxe czy to wiele nie dodaje i idziecie w samą podstawkę? 

Tylko premium albo podstawkę. 

Globalnie dla wszystkich w danym wyścigu to wątpię. W poprzednich Forzach było tak, że można dla siebie włączyć uszkodzenia mechaniczne w tym zużycie opon. 

Opublikowano

Ja tam zawsze byłem zwolennikiem wyłączania asyst, najlepszego toru jazdy itp itd, dla mnie granie z tymi ułatwaiczami nie ma najmniejszego sensu i traci cały fun z gry, bo ty tylko jesteś od trzymania/puszczania jednego trigera... gdzie ta cała frajda? 

Opublikowano

14 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Chłop zdziwiony, że w grze o samochodach i ściganiu dostajemy samochody i ściganie, ale na nowej mapie. No żodyn się nie spodziewał %-) 

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

To Horizon a nie sim, bez asyst i tak masz asysty xD 

Także ja napiszę - co to za frajda?

Może i tak, co nie zmienia faktu że grasz "prawie" sam, a nie jesteś trigerem tylko od gazu :P

Ale to już się czepianie garbatego, że ma proste dzieci :) 

1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Już widzę zwolnionym tempie jak bez asyst pady lecą w stronę ścian i ekranów LOL

Jak ktoś przy forzie rzuca padami, to powinien sobie odpuścić granie całkowicie. Ale tutaj bez asyst i tak masz asysty, także ten tego :E 

Opublikowano
8 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Może i tak, co nie zmienia faktu że grasz "prawie" sam, a nie jesteś trigerem tylko od gazu :P

Ale to już się czepianie garbatego, że ma proste dzieci :) 

Nie no rozumiem, ale bawi mnie czepianie się asyst i granie "samemu" skoro tam silnik jest na poziomie NFSa :E 

Spusty w padach są badziewne, ja asyst będę używał bo mielenie kołami w miejscu za pomocą palca to bzdura, a nie frajda ;) 

Opublikowano

Z napędem na 4 lub na przód lub niezbyt szybkimi furami jeżdżę bez asyst. Jeśli za mocno rzuca, włączam trakcję. Tor drogi mam włączone tylko hamowanie. Niech każdy se tam jeździ, jak mu wygodnie. 

Opublikowano
35 minut temu, galakty napisał(a):

Nie no rozumiem, ale bawi mnie czepianie się asyst i granie "samemu" skoro tam silnik jest na poziomie NFSa :E 

Spusty w padach są badziewne, ja asyst będę używał bo mielenie kołami w miejscu za pomocą palca to bzdura, a nie frajda ;) 

Oczywiście, ale w takich grach coś jak tor jazdy czy automatyczne hamowanie, to już w tak arcdowej grze to lekka przesada. 

8 minut temu, j4z napisał(a):

Z napędem na 4 lub na przód lub niezbyt szybkimi furami jeżdżę bez asyst. Jeśli za mocno rzuca, włączam trakcję. Tor drogi mam włączone tylko hamowanie. Niech każdy se tam jeździ, jak mu wygodnie. 

Pewnie, niech każdy gra jak chce, ja zawsze mówię jak to wygląda z mojej perspektywy i nikomu broń Boże nie narzucam jak ma grać. 

Opublikowano (edytowane)

Na single player można sterować nawet hobby horsem i grać bez abs.

Problem zaczyna się jak chce się konkurować z innymi na online, którzy tych asyst używają .

Wtedy następuje weryfikacja i drapanie się po głowie.

Edytowane przez MaxxGroo