AndrzejTrg Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia I będzie jeszcze gorzej więc cieszyć się nie masz z czego.
hubio Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Na razie z tego co widzę u siebie dzisiaj było najgorzej.. 37st... Będzie wciąż podobnie ale max 32
AndrzejTrg Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Chodziło mi o to że jak burza przyjdzie, popada to wtedy będzie jeszcze gorzej
galakty Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia U mnie wczoraj klima od 9 do 22 chodziła, wyłączyłem, okna zamknięte bo w chacie 23 stopnie, a na zewnątrz piekarnik. Rano wstaję i w mieszkaniu 24,5 stopnia, okna i balkon na oścież, zero wiatru
Pitross20 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia W nocy 24C,i wiatr jakby lekko piekarnik by człowiek otworzył... Dzisiaj mają przejść w nocy jakieś mega burze u mnie, i jutro 23 niby ma być.
sabaru128 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Lato mamy. Cieszyć się. Za chwilę przyjdzie jesień potem zima. I już tak kolorowo nie będzie.
sideband Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Nie każdy jest zmarzluchem w październiku to się jeszcze łazi w krótkich spodenkach
Doamdor Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 8 minut temu, sabaru128 napisał(a): Lato mamy. Cieszyć się. Za chwilę przyjdzie jesień potem zima. I już tak kolorowo nie będzie. Wtedy będzie chłodno i przyjemnie.
Zas Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Jest pięknie, jak spadnie do 25-30 to może tak być minimum do początku października. Pamiętam taką piękną jesień w 2007 roku.
łukasz850 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Tyle mam w pokoju Naszczęscie jest sucho i rześko.
Henryk Nowak Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Wyszedłem z klimatyzowanego domu i czułem się, jakbym się zderzył ze ścianą gorących oparów 😁 Poszedłem na rower, zatrzymałem się po około dwóch kilometrach i byłem cały mokry i to nie z powodu zmęczenia. Teraz mam za sobą ponad godzinę jazdy i moje ubrania są mokre jakbym był pod prysznicem. Nie wiem jaka jest wilgotność powietrza ale czuję się jakby było 90%. Koszmar.
lukadd Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Ja dzisiaj to prawie marzłem na rowerze jak wyjechałem o 11tej to było dopiero 22 stopnie, chmury i lekki wiatr Po tym jak jeździłem ostatnio w 30+ to zdecydowanie różnica Jutro jeszcze 25 w max, ale od pojutrza na szczęście znowu lato w pełni i 3 dychy. Dopóki jest ciepło trzeba korzystać, bo lada moment jesień nadejdzie i już będzie pizgało, mniej lub bardziej, ale aż do maja przynajmniej. Edytowane 6 Sierpnia przez lukadd
łukasz850 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 56 minut temu, Doamdor napisał(a): @łukasz850 Na poddaszu mieszkasz bez klimy? Małe pomieszczenie. Dom sie strasznie nagrzał, jest co raz ciezej.
janek25 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Mialy byc burze ,deszcze no to 2x zagrzmiało i 10 minut padało
Henryk Nowak Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 3 godziny temu, lukadd napisał(a): Ja dzisiaj to prawie marzłem na rowerze jak wyjechałem o 11tej to było dopiero 22 stopnie, chmury i lekki wiatr Po tym jak jeździłem ostatnio w 30+ to zdecydowanie różnica Jutro jeszcze 25 w max, ale od pojutrza na szczęście znowu lato w pełni i 3 dychy. Dopóki jest ciepło trzeba korzystać, bo lada moment jesień nadejdzie i już będzie pizgało, mniej lub bardziej, ale aż do maja przynajmniej. Ale ja nie narzekam na wysoką temperaturę tylko na wilgotność. Uwielbiam upały, lubię jeździć nawet jak jest 35C i asfalt się topi ale dzisiaj wilgotność była zabójcza. Wróciłem z roweru po 22:30 a wilgotność była jeszcze gorsza niż jak wyjeżdżałem przed 18. Dlaczego smęcę? Bo mieszkam w Poznaniu a nie w tropikach
Pitross20 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia No nareszcie przyszło ochłodzenie, od wczorajszego wieczoru pada,raz lekko raz mocniej, jest w końcu czym oddychać.
galakty Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Bo mieszkam w Poznaniu a nie w tropikach Kilka dni temu w mieszkaniu miałem 76% po nocy, dramat powietrze i właśnie nie chodzi o samą temperaturę. Jak włączam klimę to głównie nie po to by mieć 20 stopni bo mi 23 wystarczy, ale żeby wilgotność zbić do tych 50%.
Mar_s Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Jaśkowiak przygotowuje miasto na nowych mieszkańców, oni tak lubią.
Henryk Nowak Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 39 minut temu, galakty napisał(a): (...) włączam klimę to głównie nie po to by mieć 20 stopni bo mi 23 wystarczy, ale żeby wilgotność zbić do tych 50%. Ja też nie schodzę poniżej 23 stopni bo tyle wystarczy mi do komfortu a przy okazji to jest energooszczędne. 31 minut temu, Mar_s napisał(a): Jaśkowiak przygotowuje miasto na nowych mieszkańców, oni tak lubią. Nie cierpię go ale betonoza raczej obniża wilgotność powietrza zamiast ją podnosić.
Alek_M Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Nie mączą Was te upały, ja dzisiaj znowu z 3 razy się budziłem, bo w pokoju 27 stopni? Obecnie za oknem 19 stopni, ale pokój tak nagrzany, że dobija do 27. Wietrzę mieszkanie, ale wiatr tak kręci, ze raz z jednej strony wieje, a raz z drugiej i to ciepło wiruje w mieszkaniu
galakty Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Spróbuj wentylator ustawić 1-2m przed oknem i wiać w stronę okna, wymusisz trochę obieg powietrza.
Rekomendowane odpowiedzi