Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyszedłem z klimatyzowanego domu i czułem się, jakbym się zderzył ze ścianą gorących oparów 😁

Poszedłem na rower, zatrzymałem się po około dwóch kilometrach i byłem cały mokry i to nie z powodu zmęczenia. 

Teraz mam za sobą ponad godzinę jazdy i moje ubrania są mokre jakbym był pod prysznicem. Nie wiem jaka jest wilgotność powietrza ale czuję się jakby było 90%. Koszmar.

Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj to prawie marzłem na rowerze jak wyjechałem o 11tej to było dopiero 22 stopnie, chmury i lekki wiatr :E Po tym jak jeździłem ostatnio w 30+ to zdecydowanie różnica :E Jutro jeszcze 25 w max, ale od pojutrza na szczęście znowu lato w pełni i 3 dychy.

Dopóki jest ciepło trzeba korzystać, bo lada moment jesień nadejdzie i już będzie pizgało, mniej lub bardziej, ale aż do maja przynajmniej.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Ja dzisiaj to prawie marzłem na rowerze jak wyjechałem o 11tej to było dopiero 22 stopnie, chmury i lekki wiatr :E Po tym jak jeździłem ostatnio w 30+ to zdecydowanie różnica :E Jutro jeszcze 25 w max, ale od pojutrza na szczęście znowu lato w pełni i 3 dychy.

Dopóki jest ciepło trzeba korzystać, bo lada moment jesień nadejdzie i już będzie pizgało, mniej lub bardziej, ale aż do maja przynajmniej.

Ale ja nie narzekam na wysoką temperaturę tylko na wilgotność. Uwielbiam upały, lubię jeździć nawet jak jest 35C i asfalt się topi ale dzisiaj wilgotność była zabójcza. 

Wróciłem z roweru po 22:30 a wilgotność była jeszcze gorsza niż jak wyjeżdżałem przed 18. Dlaczego smęcę? Bo mieszkam w Poznaniu a nie w tropikach :E

Opublikowano
8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Bo mieszkam w Poznaniu a nie w tropikach :E

Kilka dni temu w mieszkaniu miałem 76% po nocy, dramat powietrze i właśnie nie chodzi o samą temperaturę. Jak włączam klimę to głównie nie po to by mieć 20 stopni bo mi 23 wystarczy, ale żeby wilgotność zbić do tych 50%. 

Opublikowano
39 minut temu, galakty napisał(a):

(...) włączam klimę to głównie nie po to by mieć 20 stopni bo mi 23 wystarczy, ale żeby wilgotność zbić do tych 50%. 

Ja też nie schodzę poniżej 23 stopni bo tyle wystarczy mi do komfortu a przy okazji to jest energooszczędne. 

31 minut temu, Mar_s napisał(a):

Jaśkowiak przygotowuje miasto na nowych mieszkańców, oni tak lubią.  :P 

Nie cierpię go ale betonoza raczej obniża wilgotność powietrza zamiast ją podnosić. 

Opublikowano

Nie mączą Was te upały, ja dzisiaj znowu z 3 razy się budziłem, bo w pokoju 27 stopni? Obecnie za oknem 19 stopni, ale pokój tak nagrzany, że dobija do 27. Wietrzę mieszkanie, ale wiatr tak kręci, ze raz z jednej strony wieje, a raz z drugiej i to ciepło wiruje w mieszkaniu :/