Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) No ogólnie daje radę...na oczywiście niemieckiej autostradzie 230 na luzie edit Żeby nie było, nie ja sprawdzałem v-max i akurat faktycznie w DE edit2 Akurat musiałem wyjechać na chwilę. Co do ewentualnej awaryjności, serwisów się nie wypowiem, bo brat niby kupił 3 latka, ale mającego 7,5k km, teraz jest około 18k więc jedyne co robił to wymiana oleju i filtrów. Edytowane 7 Września przez Krzysiak
GordonLameman 8 476 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września To chyba taki sam silnik jest w GLB. Przez krótki czas rozważałem, ale jakoś nie mogłem zaufać. To w ogóle nie jest ta jednostka, którą montują w Qashqaiach?
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września @GordonLamemantak, ona idzie na pewno w renault, mercedes i nissan.
GordonLameman 8 476 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września To się bałem i ją mam Ale taką nieco inna, bo 1.5 i bez skrzyni biegów
marko 725 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Z tego co obiło mi się o uszy, to te 1.3 są całkiem spoko. Na pewno dużo lepsze niż 1.2
Gret 558 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września No niby spoko ale nie mogli zostawić tego 1.6/1.8?
GordonLameman 8 476 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 3 minuty temu, Gret napisał(a): No niby spoko ale nie mogli zostawić tego 1.6/1.8? To byśmy narzekali że tylko 1.6 2
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) Ech co za czasy...gdy lata temu kupiłem VB z 2.0 to był mały silnik... teraz 2.0 to wielki silnik przy tym co oferują Edytowane 7 Września przez Krzysiak
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Teraz, JeRRyF3D napisał(a): PureTech 1.2 ponoć mina stulecia. Najlepsze że jeśli dobrze kojarzę jedyny dostępny benzyniak w 508 II FL jeśli nie chcemy hybrydy
Gret 558 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września Teraz, Krzysiak napisał(a): Najlepsze że jeśli dobrze kojarzę jedyny dostępny benzyniak w 508 II FL jeśli nie chcemy hybrydy 1.6 już wywalili?
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) Teraz, Gret napisał(a): 1.6 już wywalili? 508 już w ogóle wycofany z produkcji, ale coś mi się kojarzy że w pofifcie chyba tylko w hybrydzie 1.6 był Edytowane 7 Września przez Krzysiak
Gret 558 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września (edytowane) No tak, klasy D już z nami nie ma. Same Suvy crossovery itp... eh. do tego mikro silniki 3 cyl. Edytowane 7 Września przez Gret 1
Gret 558 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września (edytowane) Panowie a co sądzicie o BMW G20 2.0 156KM 8 biegowy automat? Edytowane 7 Września przez Gret
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Brat rozważał rok temu BMW, kogo z mechaników etc nie zapytałem o opinię to kazał się wystrzegać jak wampir wody święconej 1
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) On akurat chciał sedana i nawet był upatrzony jeden No ale ostatecznie wpadł cla. Edytowane 7 Września przez Krzysiak
bergercs 1 410 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 1 godzinę temu, marko napisał(a): Kuzyn niedawno kupił. Jaecoo czy jak to się tam nazywa. Tylko wsiadłem i pierwszy problem: na ekranie przed kierowcą pod światło widać całe g. Serio mało co na nim widziałem. Co do multimediów, to z relacji kuzyna wynika, że wszystko działa jak chce i co chwilę wychodzą kolejne aktualizacje. Poza tym niby zadowolony, ale ma to auto krótko. Pisałem przy zachwytach wypasem Jajca. Ale ludzie wolą listę wyposażenia - a to, że dostajecie skórę, ale wentylacja jest tylko siedziska ,a plecy mają się pocić, czy też w "wypasie" nie ma szans na fotochromatyczne lusterko itd to już "szczegół". Zresztą kto chce się pośmiać, to na FB jest grupa Omoda - tam są jaja - lista rzeczy, które przestały działać po aktualizacji, czemu nie działa coś tam, dlaczego itd.... Ostatnio pojawił się jakiś raport, że z 129 (?) chińskich producentów szansę przetrwać więcej niż kilka lat ma tylko kilkanaście - ludzie zostaną z tymi "wypasami" do końca życia, bo będą warte mniej niż markowe buty. Ciekawi mnie również, jak rządy rozwiążą "problem" uciekającej akcyzy za paliwo w przypadku elektryków - czy zostanie wprowadzony podatek od samochodu, czy też całkowity zakaz ładowania poza "stacjami" - bo coś muszą wprowadzić, miliardów nie odpuszczą, ale wtedy będzie kwik tych "jeżdżących za darmo". Co do BMW z B48 - w miarę dobry silnik. 1
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Z chinolami uważam, że to jeszcze nie pora...ale za kilka lat może się to zmienić. Kilkanaście lat temu też się wszyscy śmiali z aut koreańskich, dziś gdzie się człowiek nie odwróci tam jadą lub stoją.
marko 725 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września (edytowane) 9 minut temu, bergercs napisał(a): Ciekawi mnie również, jak rządy rozwiążą "problem" uciekającej akcyzy za paliwo w przypadku elektryków - czy zostanie wprowadzony podatek od samochodu, czy też całkowity zakaz ładowania poza "stacjami" - bo coś muszą wprowadzić, miliardów nie odpuszczą, ale wtedy będzie kwik tych "jeżdżących za darmo". Co do BMW z B48 - w miarę dobry silnik. Chociaż nie. Bo jak będziesz się ładować u ciotki na imieninach, to ciotka nie powinna płacić za Ciebie. Więc pewnie będzie jakaś apka, coś w kierunku elektronicznej książki pojazdu czy jak to nazwać (wiem jedynie jak to po niemiecku nazwać ) No ale jeżdżenie za darmo Edytowane 7 Września przez marko
some1 537 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września 36 minut temu, Krzysiak napisał(a): Kilkanaście lat temu też się wszyscy śmiali z aut koreańskich, dziś gdzie się człowiek nie odwróci tam jadą lub stoją. Daewoo zwłaszcza
Krzysiak 1 530 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Przynajmniej Lanosa to Ty szanuj, na labie był polecany (słusznie zresztą) jako dobre/najlepsze auto do 4 czy 5k 3 2
Rekomendowane odpowiedzi