Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Leony są w dobrych cenach teraz :) 

Nie ma takiego silnika :E 

W ogóle cała oferta wygląda jak fejk, trochę PL, trochę ENG, silnik który nie istnieje. 

Edytowane przez galakty
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie ma takiego silnika :E 

W ogóle cała oferta wygląda jak fejk, trochę PL, trochę ENG, silnik który nie istnieje. 

Oczywiście, że jest 1.5 TSI 115KM. Zastąpił 1.0 110. 

Siedzi też w octavii ten silnik :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oczywiście, że jest 1.5 TSI 115KM. Zastąpił 1.0 110. 

Siedzi też w octavii ten silnik :) 

WTF, nie w każdym modelu jest (np. Scala nie ma) i mnie zmyliło. W ogóle taka pojemność z turbo i 115KM wygląda jak żart :E 

Opublikowano
1 minutę temu, Kyle napisał(a):

Seat Leon to nie jest taki naj, naj tańszy samochód. ... serio aż tak źle?

Serio, nie chciałbym tym jeździć. Jeszcze 1.5TSI w manualu? Albo DQ200? 

Wolę starą lagunę. 

Opublikowano
20 minut temu, Gret napisał(a):

A jeździłeś w ogóle, czy opierasz wiedzę na mądrościach z Internetu? ;)

Leon nie jest źle wyciszonym autem. Jest w nim ciszej przy prędkościach autostradowych względem Audi A3. Wnętrze nie należy do najlepiej spasowanych i materiałów jakości premium w nim nie znajdziesz, ale wystarczy poprawić mocowanie listwy ozdobnej nad oświetleniem LED w boczkach i nic nie trzeszczy i nie brzęczy.

Oczywiście, kiedy rozpatrujemy wersję bazową Leona pod marką SEAT to nie jest to auto marzeń, ale wersja FR już nie straszy taką ordynarną tandetą, a pod Cuprą jest jeszcze "pięterko" wyżej.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Na moje to ty musisz doprecyzować swoje wymagania. A co się stało twojej lagunie, że już jej nie chcesz?

Nic jej nie jest, jeżdżę cały czas ale mam ją już 10lat. Chciałbym coś innego z lepszym środkiem, szybsze, cichsze bardziej nowoczesne.

6 minut temu, Seeba03 napisał(a):

A jeździłeś w ogóle, czy opierasz wiedzę na mądrościach z Internetu? ;)

Leon nie jest źle wyciszonym autem. Jest w nim ciszej przy prędkościach autostradowych względem Audi A3. Wnętrze nie należy do najlepiej spasowanych i materiałów jakości premium w nim nie znajdziesz, ale wystarczy poprawić mocowanie listwy ozdobnej nad oświetleniem LED w boczkach i nic nie trzeszczy i nie brzęczy.

Oczywiście, kiedy rozpatrujemy wersję bazową Leona pod marką SEAT to nie jest to auto marzeń, ale wersja FR już nie straszy taką ordynarną tandetą, a pod Cuprą jest jeszcze "pięterko" wyżej.

A co możesz powiedzieć o Arteonie FL i A4 B9 FL. Jeśli idzie o jakoś/spasowanie materiałów w środku i wyciszenie. Też wyciszenie zawieszenia. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Wyklucz marki, wyklucz rodzaj nadwozia, wyklucz rozmiar. Tu już przez 26 stron tyle propozycji padło, że zaraz gama sensownych modeli się skończy. 

Brakuje mi chyba jednak trochę kasy :E

Bo co bym chciał to tak ~170k 

Czaję się na 6 2.5 ale tutaj max 5lat max ~80tyś przebiegu polski salon kombi

Arteona 2.0TSI 190 max 5lat max 50tyś przebiegu polski salon 

3 też nie wykluczam ale tutaj wpadam w cenę nowej max rocznej 

Jak by się trafiło A4 B9 albo G21 w jakiejś fajnej cenie blisko mnie to też nie wykluczam. 

Także wybrałem już co chcę tak mniej więcej. 

A ideałem by było ES ale w wersji minimum prestige albo camry po FL no i tu ceny 170k+++

Jak bym trafił jakiegoś GSa 2018 z przebiegiem do 100tyś. To też bym rozważył. No ale to tak jak ES minimum prestige. 

Edytowane przez Gret
Opublikowano
54 minuty temu, Gret napisał(a):

Wolę starą lagunę. 

Jechałem kiedyś starą laguną (choć prędkościami miejskimi) fajnie to płynęło. Jak chcesz taki komfort, to raczej celuj w premium/coś większego niż nawet Seat Leon. Jakieś wyższe BMW, wyższe AUDI, wyższe VW, ... tak mi się przynajmniej wydaje, że dopiero tam znajdziesz to czego szukasz.

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

To budżet zdążył spuchnąć z 100 n a 170k?. 

Przy takim budżecie bierz auto z salonu. 

Zejdź oczko niżej i weź Corolle zamiast Camry i zmieścisz się w budżecie z wszystkimi wodotryskami. 

aktualny budżet to 130k. 

a to co bym chciał to ~170k.

camry po fl mnie przekonuje tą hybrydą 5 generacji, poprawili też wyciszenie w końcu środek jest fajny. 

corolli nie chcę :P 

2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Jechałem kiedyś starą laguną (choć prędkościami miejskimi) fajnie to płynęło. Jak chcesz taki komfort, to raczej celuj w premium/coś większego niż nawet Seat Leon. Jakieś wyższe BMW, wyższe AUDI, wyższe VW, ... tak mi się przynajmniej wydaje, że dopiero tam znajdziesz to czego szukasz.

Laguna 3 jest średnio komfortowa, zawieszenie raczej "taczka". 2 to był ponton :P 

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

To budżet zdążył spuchnąć z 100 n a 170k?. 

Przy takim budżecie bierz auto z salonu. 

Zejdź oczko niżej i weź Corolle zamiast Camry i zmieścisz się w budżecie z wszystkimi wodotryskami. 

Ja bym zrobił tak jak piszesz (nawet Fabię wolałbym niż używanego Arteona aertona czy jak się to tam zwie - bo przynajmniej wiem co mam) ... ale jak kolega chce komfort premium (z tego co wnioskuję to tego właśnie chce), no to musi wybrać inaczej, z wszelkimi tego konsekwencjami (np. ryzyko wdepnięcia w handlarską minę przeciw-użytkownikową).

1 minutę temu, Gret napisał(a):

Laguna (...) 2 to był ponton :P 

Ja chyba jechałem Laguna 2 (jakieś stare ... może nawet "1") - bardzo mi się podobało jak to jedzie. Właściciel bardzo na to auto klnął (awaryjność).

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Gret napisał(a):

aktualny budżet to 130k. 

a to co bym chciał to ~170k.

camry po fl mnie przekonuje tą hybrydą 5 generacji, poprawili też wyciszenie w końcu środek jest fajny. 

corolli nie chcę :P 

No to masz już model. Widzę ze mieści siew budżecie. Teraz musisz pojeździć i parę sztuk zobaczyć. 

Ale wiedz że używane pojazdy premium nie bez powodu szybko wartość tracą. 

Przy budżecie 130k to nowego auta można szukać. Pewny i popularny model. Chyba że koszty serwisu i pierwszych napraw nie maja znaczenia. 

No i dlaczego to musi być tak duże auto jak camry. Masz powyżej 185 cm wzrostu?

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

@Gret tą Toyota Camry to brałbyś nówkę jak mniemam? (widzę teraz jakieś promki po ~170 kafli za funkiel nówka nieśmiganka)

lekko używana do 20tyś przebiegu jeszcze na fabrycznej gwarancji. 

za te 174tyś to podstawowa wersja a mnie interesuje minimum prestige 

Edytowane przez Gret
Opublikowano (edytowane)

@Gret ... a co sądzisz o wyciszeniu Mazda CX-30? (Centre Line + pakiet Driver Assistance & Sound - na naszych ciasnych parkingach kamery 360 sądzę powinny być bardzo pomocne) - ~153 kafle z kolorkiem w automacie oczywiście, napęd FWD. Chyba nawet tym jechałem jako pasażer i całkiem spoko było, choć bez jazdy autostradowej.

Edytowane przez Kyle