Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wsadzę kij w mrowisko. 

Może coś z USA? Tam nie będzie 1.2. 

PS. Ktoś pisał o bezawaryjności Porsche... ;)

To już nie to Porsche co kiedyś, równo o 180 stopni się odwróciło. Dobrze że prosiaki mają ludzie co nie jest ich to jedyne auto ;)

Opublikowano

Tak przeglądam sobie ogłoszenia i filmiki na YT i jednak mazda mnie najbardziej przekonuje. Brak GPFa turbo i innych EGRów, silnik idealny na krótkie odcinki. Do tego wygląda :E

Z USA nie chcę, szukam auta z polskiego salonu z jak najlepszą historią. Chciałbym auto tak jak już pisałem, najmniej problemowe na wiele lat. 

Opublikowano
11 godzin temu, Gret napisał(a):

Nie podobają mi się Toyoty. 

Totalnie rozumiem. Moja żona wie, że jestem pijany jak zaczynam mówić, że "Toyota super auto" :E 
Jak wybierałem sobie auto to mojej żonie się właśnie Camry podobała i sugerowała, że byłaby spoko.

Trochę się bałem, że wyląduje właśnei z Camry.

Ale jednak wybrałem inaczej. Uff. :E 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Wygląd kwestia gustu, najgorsze w Toyotach jest wykończenie i wyciszenie. Jak się do tego doda 1.8 + eCVT to na trasie komfort nie istnieje. 

Chociaż Camry z 2.5 to już tak całkiem całkiem :E 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie wiem czym jeździsz, ale jechałem jako pasażer Toyotą z e-CVT i nie przypominam sobie nic o "cierpieniu". Jedyne cierpienie jakie znam, to jazda autem jako kierowca, ze skrzynią manualną, po mieście.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

pewnie kazdy z nas jezdzil albo chociaz siedzial w uberze z toyota cvt, moze wracales pijany jako pasazer i dlatego nie przypominasz sobie ;)

Manual tak samo jak CVT to pojecia ktore powinny byc nieznane w tym watku

Zdarzyło mi się jechać e-CVT. I jest spora różnica. Nie ma tego wycia, które było kiedyś. 

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zdarzyło mi się jechać e-CVT. I jest spora różnica. Nie ma tego wycia, które było kiedyś. 

Przy 1.8 jest wycie, nowsze 2.0 lub większe faktycznie mają mniejsze.

Sorry ale to wyje, chyba że jeździ się bardzo delikatnie, nie przyspiesza, nie wyprzedza. W trasie to wgl można zapomnieć. 

Opublikowano
17 minut temu, kubikolos napisał(a):

pewnie kazdy z nas jezdzil albo chociaz siedzial w uberze z toyota cvt, moze wracales pijany jako pasazer i dlatego nie przypominasz sobie ;)

Wracałem trzeźwy jako pasażer tą Toyota e-CVT, po mieście, może 1 kilometr i nie przypominam sobie "wycia".

ps. CVT i e-CVT to są różne skrzynie - ja jechałem tylko tym nowym modelem z e-CVT, natomiast ze starym CVT chyba nigdy

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Kyle napisał(a):

Wracałem trzeźwy jako pasażer tą Toyota e-CVT, po mieście, może 1 kilometr i nie przypominam sobie "wycia".

Chłopie XD 

Jechałem V12 po mieście 1 kilometr, to wcale nie pali 30 litrów!

Spróbuj się dynamicznie włączyć do ruchu albo wyprzedzić TIRa na trasie, wtedy wróć.